Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

Ošklivka Katka (2008) (seriál) odpad!

U všech Skotů, co to je? že by český remake kolumbijské telenovely, proč se u nás pořád točí takové sračky?

plakát

Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse (2007) (TV film) 

Je moc dobře, že vznikl tenhle dokument, protože o lidech jako byl Bryks se nesmí mlčet. Tohle by měl vidět každý, protože ještě dnes existuje spousta lidí propagující komunismus a já nechápu, jak může někdo obhajovat ideologii, která má na svědomí miliony zničených životů po celem světě. Už jsem několik dokumentů o letcích z R.A.F. viděl, ale tenhle má v sobě obrovské emoce, díky kterým se vžijete do jeho těžkého životního osudu.

plakát

Sunshine (2007) 

Sunshine má opravdu krásnou atmosféru, především v první půlce filmu, hudba perfektně sedí, soundtrack je velmi uklidňující, dobrý i k relaxaci, na slunečnou výheň je radost pohledět, ale co ta druhá polovina a závěr filmu? Vrcholná emotivní scéna se objevila někde v polovině filmu a od okamžiku, kdy se objevil na scéně ten trapný zombík s řečmi o bohu jsem ztratil chuť se dál dívat. Škoda no, mohlo to být skvělé Sci-Fi.

plakát

Transformers (2007) 

Tenhle film prostě nestojí nohama pevně na zemi. Akční humor mám rád ale tady se to hemžilo jen samými rádoby hláškami, spolu se slabým dějem vznikla pěkná ptákovina. Nominaci na nejlepší vizuální efekty si určitě zaslouží, dokonce i oskara bych mu přál ale to je dost málo ke vzniku dobrého filmu.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

To jak prezentují situaci ve školách naši filmoví tvůrci je úsměvné, klass zase poněkud přehnané, mám na mysli hlavně postoj přihlížejících učitelů a některých jedinců ale přesto obdivuji reálné zachycení třídy, kde se sešlo opravdu hodně krutých studentů, což se často nepovede. Každý byl určitě něčeho podobného svědkem, i když ne tak brutálního zacházení s nejslabším ve třídě. Nechat se strhnou davem k nic nedělání a smát se je jednoduché ale postavit se proti němu chce odvahu a proto má u mě Kaspar můj obdiv. Velká škoda, že je téma šikany u nás ve filmu opomíjené, přitom situace ve školách není vůbec růžová. Bohužel se asi estonský klenot od neznámého Ilmara Raaga nedostane k širšímu publiku hlavně co se týče dotčených věkových skupin. Vkládání energie do ptákovin už bylo myslím dost ale byl bych naivní kdybych si myslel že se situace v dohledné době nějak změní.

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Poslední vzdor je pro mě obrovským zklamáním. Doufal jsem, že Ratner do toho dá více než speciální efekty, bohužel udělal z třetího dílu kategorii B. Charakter hlavních postav se vytratil a přežíval jen díky předchozím dílům. Film je bez emocí a docela slušně jsem se u něj nudil a do konce jsem ho dodíval snad jen ze zvědavosti. Jediné co bych vyzdvyhl je dynamická hudba Johna Powella.

plakát

Van Helsing (2004) 

Nějaká snaha o něco tu je, přesto vznikl slepenec všeho možného za účelem vydělat co nejvíc $ a pobavit nenáročné diváky. Efekty ještě jdou, Frankensteinovo monstrum vypadá spíš jako dobový universální voják, Kate Beckinsale je sice číča ale ta role jí nesedla, stejně jako Roxburghovi a Hopkins byl jako Van Helsing charismatičtější. Vlastně vůbec nic tam nesedí, celý příběh potřeboval od základu jiné zpracování. OST Alana Silvestriho ale doporučuju. Film jako celek - jde to, ale dře to (hodně). 55%

plakát

Final Fantasy: Esence života (2001) 

Největší problém je, že tomuhle filmu zcela chybí duše, zato ost si pustím vždycky moc rád.