Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (6)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Jejich největší zbraní je smích. Komediální rovina seriálu, charakteristická inteligentním jazykovým a situačním humorem, špičkovou protiválečnou satirou, a opravdu nesčetným množstvím vynikajících hlášek, je citlivě vyrovnána - díky jeho zasazení - rovinou tragickou, která ve válce znamená především smrt a utrpení. Výsledkem je Dílo, které je vtipné, lidské, smutné, laskavé, dojímavé a má toho tolik co říct. „I will not carry a gun, Frank. When I got thrown into this war I had a clear understanding with the Pentagon: no guns... I'll carry your books, I'll carry a torch, I'll carry a tune, I'll carry on, carry over, carry forward, Cary Grant, cash and carry, carry me back to Old Virginia, I'll even hari-kari if you show me how, but I will not carry a gun!“

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nejkomplexnější a nejlepší ztvárnění největšího konfliktu v dějinách, i když jen z "jedné strany". Nic nepřiblíží nám tolik neznámé a nepopsatelné pocity víc, než výpověď samotných aktérů, zfilmovaná s citem a precizností. Bez patosu, bez chyby. Sleduji už potřetí a nejspíš ne naposledy. Unikátní projekt s úžasnými herci, ale taky krásná pocta těm klukům, na kterých kdysi "spočívaly zraky světa". Díky, pánové.

Californication

Californication (2007)

Spolu s Entourage mi pravidelně zvedá koutky a "plní" ty nejmokřejší sny. :) Otevřte dveře ke svým fantazií a stejně budete daleko od každodenní skutečnosti Hanka Moodyho. Možná by bylo vhodné připojit jako podtitul symbol z pánských záchodků, protože si troufám tvrdit, že obsah a celková "orientace" seriálu může být pro ženy solí do ran. Seriál ale také umí překvapit svou lidskostí a svébytným hedonistickým světobolem. Také proto za 5*. A konec třetí série mi zasadil těžký spodní hák. My California dreamin' and I need another h(H)ankie. P.S. Nemožné kvalitativně docenit, pokud sledujete s dabingem. Jako všechno. Howgh.