Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (183)

plakát

Vykopávky (2021) 

Ty vole. To zas bylo dílo. Celý film mohl trvat 5 min. Objevili jsme poklad, významný, celé to objevil tenhle machr, kterého ale akademici podělali a dali mu kredit až po 70 letech. Tečka. Jinak je film úplně o hovně. Rádoby umělecký, furt všechno hrozně depresivní a všichni furt jenom brečí a čumí. 2 hvězdy za to, že mám rád historii a o tomhle nálezu slyším díky filmu poprvé. Jinak ztracený čas.

plakát

Britannia (2018) (seriál) odpad!

Strašlivá srackovina. Je to natočený tak Ceckove, že i samotní herci mají výraz, jakoby jim docházelo jaký je to shit. Vypnul jsem to 5 min před koncem a hodnocení si dovolím udělat už teď. Přijdu se podívat za měsíc, jestli to výrazně stoupne (o čemž pochybuju), tak tomu dám druhou šanci a případně změním hodnocení.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Hele já vím že udělat na tohle téma něco originálního je dost těžký. Taky se podle mě hodně snažili. Ale jednička (vlastně 4ka?) byla prostě lepší. Byla víc fresh, víc originální (přesto že de facto kopírovala jedničku) a celkově měla spád. Tohle už bylo slabší, ale dalo se. Pohodová jednohubka :)

plakát

Tiché místo (2018) 

Ten konec kdy konečně objeví slabinu a jedna z mých nejoblíbenějších top kundiček Emily Blunt nabije tu brokovnici, to bylo prostě kurva sweet. Jenom jsem zařval, yesss! Mnohem menší píčovina než Bird Box.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

No borci tak to se s jedničkou vůbec nedá srovnávat. To byla téměř nedivatelna přeceňovaná blbost co na půl nedávala smysl, ale mě dva dobrý momenty. Tohle je naopak poctivý dobrý sci-fi film, kde už od začátku o něco jde a něco se tam děje. A dává to kurva smysl. No a k tomu ta super temná atmo o který všichni básní v jedničce. Tady k ní aspoň přidali příběh.. takže za mě kvalita a pohoda. A na to jak to bylo dlouhý mi to uteklo docela dobře a nenudil jsem se. Zajímalo by mě jaké by to bylo pokud bych neviděl jedničku.. těžko říct, ale tu už si nikdy znova pouštět určitě nebudu 😀

plakát

Dunkerk (2017) 

Po delším zvažování dávám plnou palbu. Tenhle film byl v rámci žánru absolutně netypický, prostě to bylo jinak.. dámy a pánové, co byste chtěli víc? Přesně na takové filmy by se mělo chodit do kina a přesně takové si zaslouží vysoké hodnocení. Letecké záběry, kamera, hudba.. ach, byla to nádhera. Nechci znít jako pozer ale už to trochu překročilo hranici filmu do uměleckého díla. Už jenom za tu řemeslnou práci si to zaslouží 100%. Hodně se mi líbilo, že se neřešilo kde, kdy, jak a proč - nebyl to dokument o bitvě u Dunkirku, bylo to takové krásně namalované a nazvucene plátno s napínavými příběhy. Hudba podle mě nebyl rušivý element a nebylo to postavené pouze na ní, jak tvrdí POMO. U Interstellaru bych souhlasil, ale tady ne. Tedy běžte na to lidi a zhodnotte sami! ... Finální plachtění Toma Hardyho už byla čistá poezie ☺️

plakát

John Wick 2 (2017) 

Naprostá pecka. Chvílema jsem fakt brečel smíchy (scéna v metru a hotelu).. Můj hrdina verbal to shrnul zase dokonale, není k tomu co dodat. Snad jen, zkuste na to vzít holku - dobrý test, jestli z toho kina neuteče tak vztah je pevný :D

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Pozvedl meč, Anglie byla spasena, a Indie a další půlka světa už se mohli těšit na kolonizaci a plundrování! Ne sranda. Byla to pecka. Ten specifický styl a pojetí se mi hodně líbilo. Mělo to parádní spád, efekty, fantasy feeling, boje i sem tam nějaké hlášky. Co víc chtít od letního filmu. Osobně jsem ještě hodně cenil narážku na post římskou dobu v úvodu filmu při pohledu na rozpadlé antické budovy. Je to jen malý detail ale vzhledem k tomu kdy artusovska legenda vznikala, mě to udělalo hezky u srdíčka. Jude Law perfektní jako vždy a scéna s vraždou vlastní dcery kvůli zisku moci byla na tolik působivá a tak dobře vystihovala podstatu zla, že to úplně překročilo rozměr zbytku filmu. Ke konci se mi zdálo že tempo trochu opadlo, ale pořád ok. Prvních pět minut filmu za to celkem kulervouci a nečekané. Good job Guy! :)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Hele Hugh je borec, mám ho moc rád, ale tohle bylo trochu zklamání. Může za to velký hype. Viděl jsem trailer a místní hodnocení (90%) a říkal jsem si, ty vole, to bude asi pecka. Prostě tuhé drsné drama a střílečka stárnoucího Wolverina. No.. jako tyhle věci tam byly, ale prostě to nebyla zas taková pecka. Prostě docela normání good film, nic spešl, spíš trošku zklamání kvůli hype trainu. Plusové body za hlavního záporáka z Narcos a velké množství brutálně násilných scén - hodně těch drápy propíchlích hlav. Největší minus asi za to, že v některých akčních sekvencích byly vidět celkem laciné CGI triky, trošku fail od monstra jako je Marvel, obzvlášť bolí v porovnání s Mad Max Fury Road v této disciplíně.

plakát

Mumie (2017) 

Dlouho jsem chtěl dát tři a prostě říct: klasická sobotní večerní pohoda, nenáročná oddychovka. Ale ono se to od druhé půlky začne tak motat aby se v tom prase vyznalo. Konec už je tak překombinovaný a divný, že jsem se těšil až to skončí. Šílená slátanina. Ale nemuselo to tak dopadnout, ze začátku to fakt byla ta správná dobrodružná pohoda. Není to však úplně strašné, jen jsem rád že jsem na to nešel do kina, to by mi těch cca 150 Kč bylo líto. :)