Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (28)

#jsemtady

#jsemtady (2019)

Snímek měl premiéru v říjnu 2019 na jihokorejském Mezinárodním festivalu Busan. Je to jeden z pěti nejdůležitějších festivalů na světě.

Bourák

Bourák (2020)

Petr Jarchovský přepsal původně dramatický příběh Evity Naušové do mírně crazy komedie.

Den po zítřku

Den po zítřku (2004) (TV film)

Natáčení filmu probíhalo v Sofii (Bulharsko).

Dokonalá lež

Dokonalá lež (2019)

Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty.

Fantasy Island

Fantasy Island (2020)

O účasti ve filmu vyjednával i Dave Bautista. Měl si zahrát jednoho z účastníků předchozího turnusu, který ale pořád proti své vůli vězí na ostrově.

Fantasy Island

Fantasy Island (2020)

Protože je film z dílny notorického šetřílka Jasona Bluma, stál i navzdory exotickým lokacím a několika známým tvářím v obsazení pouhých sedm milionů amerických dolarů.

Kingsman: První mise

Kingsman: První mise (2021)

Vedle tohoto snímku se uvažovalo i o filmu „Statesman“, který by se zaměřil na americkou obdobu britské agentury Kingsman.

Ledové království II

Ledové království II (2019)

Natáčení scén pro převedení do animované podoby probíhalo v Norsku, americkém Chicagu a na Islandu.

Let Fénixe

Let Fénixe (2004)

Hugh Laurie ztratil při natáčení scény tohoto filmu v poušti Gobi snubní prsten. Konkrétně se to stalo při natáčení scény, když s ostatními pasažéry havarovali letadlem.

Men of Divorce

Men of Divorce (2023)

Film měl premiéru na 71. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v San Sebastiánu 24. září 2023, kde soutěžil o Zlatou mušli.

Na mušce

Na mušce (2018) (seriál)

Točilo se v Toskánsku, Londýně, Bukurešti, Berlíně nebo Paříži.

Na mušce

Na mušce (2018) (seriál)

Druhá série dostala zelenou ještě před uvedením té první. Třetí byla oznámena jenom dvě hodiny po uvedení první epizody druhé série. A v lednu 2020 bylo oznámeno, že se natočí i čtvrtá série.

Pašerák

Pašerák (2018)

Snímek se začal točit 4. června 2018 a v prosinci už šel do kin .To není u hollywoodských filmů zvykem, ale Clint Eastwood obvykle točí úsporně a rychle, většinou je dokonce napřed v porovnání s plánem.

Pašerák

Pašerák (2018)

Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů debutoval v USA a Kanadě na druhém místě žebříčku s tržbami 17,5 milionů dolarů. A protože Clintova cílovka chodí do kina pozvolna a ne nutně o prvním víkendu, po pětačtyřiceti dnech promítání tržby překročily hranici 100 milionů dolarů. Je to v jeho půl století trvající kariéře režiséra teprve pátý kousek, kterému se to povedlo.

Perry Mason

Perry Mason (2020) (seriál)

Perry Mason se pro HBO stal nečekaným hitem, když jeho debut přitáhl 1,7 milionu diváků, což představuje nejlepší start za poslední dva roky. Komiksoví Watchmen (od r. 2019) měli 1,5 milionu a Outsider (od r. 2020) z dílny Stephena Kinga 1,2 milionu.

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)

Idris Elba, který hraje hlavního záporáka Brixtona, odmítl říct původní větu, jež byla ve scénáři: „Jsem černý James Bond“. Místo toho se označil jako „černý Superman“.

Reklama