Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (539)

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Zajímavý námět, ale pro mě to bylo opravdu nuda. Moc historických událostí najednou. Až na konci jsem se probrala, protože to bylo napínavé. Proto takové hodnocení.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Je o světě fantazií, o kterém sní každé dítě, ale kde už je vše dáno předem. Má přijít Vyvolená a zachránit celou říši divů. Touhle vyvolenou je Alenka, která zabije Tlachapouda a svrhne vládu Srdcové královny. Tento dobrodružný fantasy rodinný film, není pouze o věčném boji ze zlem, kde jak to většinou bývá, Dobro nakonec zvítězí. Ale je i o lásce a přátelství a ukazuje nám, že i podivíny můžeme mít rádi. Jedná se o skvělé propojení režiséra Tima Burtona, jeho manželky- herečky Heleny Bonham Carter, hereckého esa Johnnyho Deppa a Anne Hathaway, které chytne za srdce. Vřele doporučuji.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Ze začátku se mi to moc nelíbilo, přišlo mi to spíš pro děti, ale nakonec se mi to líbilo, jak to bylo všechno propojené a zapadalo do sebe. Děti si z toho mohou vzít, že nemají lhát a krást, protože vždycky se na to přijde a oni na to doplatí. Hlavně mají být sami sebou. Myslím, že je to skvělá podívaná pro malé i velké. Mně to přišlo dojemné, že jsem u toho i brečela :D. Za mě plný počet bodů. ♥

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Ze začátku se mi film moc nelíbil, přišel mi dost podivný, ale to jsem se v něm zmýlila. Amélie je sice bláznivá a vychytralá, ale bojí se jít za tím, co chce. Každý bláznivý člověk v tomto příběhu je kouskem skládanky. Nakonec tu máme dva divnolidy, ale hlavní je, že jsou spolu šťastní. Tento příběh ukazuje to, že se nemáme bát a jít si za tím, co chceme.

plakát

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) 

Tahle série mě překvapila. Líbilo se mi, jak byla zpracována retrospektivně, že konec byl na začátku a následující děj vysvětlil vše, jak bylo. Konec dává otevřená dvířka další sérii. Líbil se mi návrat ke Covenu, tématu třetí série. A hlavně propojení s příběhem "Murder house" bylo geniální. Fanoušci AHS se konečně dozvěděli, jak to bylo s Tateem a Violet. Je to moje druhá oblíbená série. Doporučuji a těším se na další.

plakát

American Horror Story - Asylum (2012) (série) 

Ze začátku jsem si myslela, že se mi tato série nebude líbit tolik jako první, a že ji více než 4 hvězdičky nedám, což byla také dlouhou dobu pravda, ale v polovině se to zlomilo. Už od začátku to bylo zajímavé, ale v tu chvíli mi to přišlo tak poutavé, že jsem musela sledovat další díly dál a dál a napětí se jen zvyšovalo. Postupem času, jsem si říkala, jak je to všechno propracované, jak kdyby to bylo skutečné. Byly tu i dojemné chvilky a postavy jsem si začínala zamilovávat. Musím říct, že takový konec jsem opravdu nečekala, možná dřív bych si myslela, že to takhle dopadne, ale ne teď. Tohle všechno změnilo moje původní tvrzení a dávám zasloužených 5 hvězdiček, ale 1. série, se mi stejně líbila víc.

plakát

American Horror Story - Coven (2013) (série) 

Těšila jsem se a jsem mírně zklamané. Ne, že by se mi tohle zpracování čarodějnické tématiky nelíbilo, to ne, mám ji ráda, ale něco tomu chybělo, nebylo to prostě to pravý ořechový. Místy mi to přišlo trochu bezduchý až nucený. Vůbec se nedivím, že má tahle série na rozdíl od ostatních poměrně nízké hodnocení, protože nesplňuje kvality předchozích dílů. Za mě 3*.

plakát

American Horror Story - Cult (2017) (série) 

Po nejslabší sérii, Roanoke, přichází opět série, která připomíná to pravé American horror story. Překvapilo mě téma, které zde není na škodu, i když se osobně o politiku nezajímám. Je tu jistá paralela na Donalda Trumpa a Hillary Clinton v postavách Kaie a Ally. Celé je to válka mezi muži a ženami, která se táhne od počátku historie, i když není vidět, je to hlavně boj o moc a nadřazenost jednomu pohlaví vůči druhému. Už začátek mě zaujal a čekala jsem, jak se bude seriál dál vyvíjet. Musím říct, že to bylo nepředvídatelné a kolikrát mě zvraty děje překvapily. Někdy jsem si sice říkala, co to má být, jestli už to není opravdu moc. Ale tvůrci se tady snažili vystihnout postavu Kaie jakožto nejvíce bláznivého a radikálního vůdce, který je pro své zájmy schopný čehokoliv. Což herec, Evan Peter, ztvárnil perfektně. Sarah Paulson zahrála skvěle Ally. Která tu naopak byla vylíčena jako úplný protiklad. Jako bezbranná holka, stíhaná svými paranoiemi, které Kai ještě posiloval. Nakonec z toho vyvázla, jako silná žena, schopná vést, ale lze mít moc i bez kultu?

plakát

American Horror Story - Den voleb (2017) (epizoda) 

Nevím, co jsem čekala, teasery vypadaly dobře, úvodní znělka psycho, jak má být. Téma super. Když zvolily Trumpa, tak jsem si říkala, že by to mohlo být další téma AHS a heleme se. Jak se to prolíná s těmi klauny, tak by to mohlo být zajímavé. Je jich tam možná, ale trochu moc. Sarah hraje zase hysterku a Evan nějakého miglého psychouše. Jsem zvědavá, jak se to celé vyvine dál. Zvlášt postava Kaie a ti klauni. Zatím za mě průměr.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Popravdě, na tuhle sérii, jsem neměla vůbec chuť se dívat, protože jsem se bála, že mě nebude bavit, ale opak byl pravdou. Divila jsem se, ale tahle série se mi líbila, přišla mi zajímavá, dokonce mi přirostla i trochu k srdci. Musím zkritizovat poslední 3 díly, které aspoň podle mě byly nic moc. Freak Show řadím v celé sérii American Horror Story hned na 2. místo a dávám 5*.