Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (539)

plakát

Hastrman (2018) 

Po zhlédnutí filmu mám rozporuplné pocity. Myslela jsem, že to bude jeden z dobrých českých filmů v poslední době, ale konec ho znehodnotil. Nevím proč, ale připomnělo mi to Babovřesky. Polovina filmu měla pěkně našlápnuto, byly tu skvělé herecké výkony a zápletka. Postupně jsem se začala nudit, ale nakonec to byl hrozný kýč. Neopomenu ale zmínit výkon Karla Dobrého. Viděla jsem ho snad poprvé v hlavní roli a náramně se do role vodníka hodil. Některé scény byly i vtipné. Tohle je ukázka, že mnohdy není v naší moci změnit to, čím jsme a zvířecí pudy nakonec zvítězí...

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Dostala jsem to, co jsem čekala. Na začátku to nějakou dobu trvalo, než se divák dostane do děje, ale pak to bylo zajímavé. Připomínalo mi to Alenku v říši divů. Ale místo Alenky tu byl James Franco a místo říše Divů země Oz. Nic proti, ale Alenka je klasika, ale i tohle nevšední zpracování se mi líbilo. Proč by člověk nemohl dokázat nemožné, když v něj někdo věří, hlavně když věří on sám v sebe? Konec byl nejlepší. Po herecké stránce se mi to také líbilo. Herci se hodily na postavy, které hrály. Je to spíše pohádka pro děti, ale jako oddechovka proč ne.

plakát

Psí domov (2019) 

Krásný! Nemůžu říct, že by se mi to líbilo víc než Psí poslání, ale bylo to krásné, ale trochu jinak. Pejsek byl roztomilý a líbilo se mi, že tam byly také kočky a hlavně puma. I když jako mladě byla moc udělaná počítačově. Ale scéna s ní na ledě byla kouzelná. Nejhorší bylo loučení. To jsem celé obrečela a konec byl kouzelný. Film se mi líbil ještě víc než jsem čekala. Doporučuji.

plakát

Mary Poppins se vrací (2018) 

Nečekala jsem, že to bude pohádka pro děti. Místy to bylo přitažené za vlasy, ale celkově se mi to líbilo, ale takový průměr. Nevím, ale Emily Blunt jako Mary Poppins mě iritovala. Přišla mi panovačná. Nejvíce se mi líbil Ben Whishow v roli tatínka, který je výborný herec, umí hrát na city a celkově mu to věříte. Byla tam jedna dojemná chvíle díky němu, kdy jsem brečela. Colinu Firthovi role zlého bankéře sedla, ale oči ho prozradily. Mnohem víc se mi líbil film, inspirovaný právě Mary Poppins, "Kouzelná chůva Nanny McPhee", kde také hrál.

plakát

Vyvolený (2000) 

Sice jsem první díl této trilogie viděla až teď, ale musím říct, co se týče s porovnáním u ostatních dílů, tak tento byl nejslabší a chvílemi jsem se nudila. Byl to už spíše průměr, i když v některých pasážích šokující. Doporučuji.

plakát

Skleněný (2019) 

Tak tohle mě rozsekalo. Líbilo se mi to mnohem víc než Rozpolcený. Už v něm předvedl James McAvoy svůj herecký talent, ale tady smekám klobouk. Zajímavá zápletka a na té myšlence opravdu něco bude. Doporučuji.

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Čekala jsem to lepší. Občas jsem se zasmála, ale jinak to bylo přehnané, až kýčovité ani Jennifer Aniston to nezachránila. Nedoporučuji.

plakát

Bumblebee (2018) 

Napřed jsem film ignorovala, dokud jsem neviděla trailer, který mě zaujal. Transformers jde totiž mimo mě. Neviděla jsem ani celý první díl. Ale nevadí. Tenhle film se opravdu povedl, proto davám plné hodnocení. Bumblebee byl roztomilý, bylo to dojemné, vtipné a se skvělým hudebním kontextem. I hlavní herečka, Hailee Steinfeld byla sympatická. Doporučuji.

plakát

Krásný kluk (2018) 

Nechápu, jak může mít tento film tolik procent. Podle synopse a traileru vypadal skvěle, ale v kině jsem měla, co dělat, abych neusnula. O to je to smutnější, když je film inspirovaný skutečnými událostmi. Přišlo mi, že to bylo režisérsky špatně pojaté. Každou chvíli na mě vybafly nesmyslně flashbaky. Ke konci filmu už se to naštěstí ustálilo. A jestě to ohrané "everything" mi lezlo na nervy. Lidi ve filmu brečí a stejně mi to nezpůsobilo žádné emoce, maximálně tak jednou. To, že drogy jsou svinstvo je jasná věc a nemusí se to omýlat pořád dokola. Myslím si, že se film dal pojat lépe. Plus za herecké výkony, Stevieho Carella za otce a a Timothéeho Chalametha za syna. To je tak jediné.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Tenhle film jsem viděla podruhé a vím, že to nebylo naposled. Je krásný, dojemný, vánoční a nejlepší a nejvtipnější je tam Bill Nighy. Doporučuji.