Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (268)

plakát

Černý motýl (2017) 

Natočit takovou kravinu? No to se mi snad zdá!

plakát

Lilo & Stitch (2002) 

Precizně naanimovaná jízda se silnou pointou, která překonává cílovou skupinu (děti). Finále (od nástupu kapitána Gantu na planetu Zemi) drasticky mění tempo a působí, jako by bylo spíchnuto horkou jehlou. V sérii několika akčních honiček se jaksi zapomnělo na katarzi snaživé Nani, starší sestry Lilo, která celý film nese břímě rozbité rodiny na svých bedrech.

plakát

To (2017) 

To si zasloužilo minisérii, aby měly všechny DŮLEŽITÉ příběhové linky řádný prostor k vývoji. Záporáci jako Henry Bowers a Patrick Hockstetter jsou sotva využití a z nějakého neznámého důvodu Ben Hanscom ukradl značnou část charakterizace Mike Hanlonovi, který je v této nové verzi definicí stereotypu "černocha do počtu (v knize byl přitom jedním z nejdůležitějších členů Klubu smolařů). Pennywise se snaží působit děsivě, ale i když udělá mnohem více škody, než v televizní verzi, oproti předloze stále působí jako neschopný slaboch. Casting je skvělý (zejména pro Klub), To mělo ale na víc. Mnohem víc. Možná, že s Fukunagou u kormidla by To bylo lepší.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Velká škoda, že se Gleesonovo postava nejmenovala Chiesnnáic.

plakát

Ulice strachu – 3. část: 1666 (2021) 

Solidní hororová trilogie s několika roztahanými momenty a poměrně slabým finále. Jen toho "strachu" tam moc nebylo a jukebox dobových písniček se mi po půl hodině začal zajídat. Vylévání srdcí postav před kritickými momenty vede k lepší charakterizaci, zároveň však zpomalují tempo a prozrazují, co dané postavy vzápětí čeká (většinou sekyra do hlavy). A alegorii na ďábla ztělesněného bílým mužem tam snad vidím jen z paranoie. Nebo ne?