Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (268)

plakát

Zelené peklo (2003) 

Přemoudřelá blbost, která si svými aspiracemi o vybudování vzrušujícího děje vesele hází klacky pod nohy. Vlastně pod ruce. Teda ne, do hlavy. Na prsa. Do prdele? Kdo vlastně ve výsledku ví, ale nenudil jsem se. A Connie Nielsen s krátkými vlasy vypadá jako opravdu přitažlivý kluk.

plakát

Svědek (1985) 

Velice nerozhodný film. Od začátku se rozjíždí dvě tonálně výrazně odlišné roviny, přičemž ta krimi/thriller bryskně ustupuje romantickému dramatu. Závěrečných patnáct minut se snaží obě dějové linky skloubit, ovšem velmi nešikovně. Tvůrci se dle mého názoru měli odhodlat k plnohodnotné romantice, udělali by dle mého názoru lépe. Postupný rozvoj vztahu mezi Bookem a Rachel je definitivně nejlepší část filmu a jeho vyvrcholení řadím k nejprocítěnějším milostným poměrům, které jsem kdy ve filmu viděl. Takové Amišce by stálo kliknout na myšku. :)

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Stokrát viděný námět zachráněn (a dokonce pozdvižen) svou ujetostí. Zábava od začátku až do konce. Nebýt tradičního Hollywoodského konce, byl by to nezapomenutelný film.

plakát

Haikjú!! - To The Top (2020) (série) 

První část: super. Druhá část: místy pochybná adaptace nejlepšího zápasu předlohy. Vzhledem ke koronavirové situaci se snad úlety v animaci a still-framech napraví v Blu-Ray vydání, s některými režijními rozhodnutími, jako např.: cirkusácká hudba během závěrečného bodu, se už ale nic udělat nedá. (jsem zvědav na zpracování příštího zápasu, který je většinou komunity označován za nejhorší).

plakát

Monster (2004) (seriál) 

Jak vypadá skutečné Monstrum? Je to ctižádostivý doktor, který si své manželky všimne až na smrtelné loži? Je to vrah násilník, jenž byl vlastní matkou zamykán celé dětství ve sklepě? Je to ředitel sirotčince, zachraňujíc dětem život jen proto, aby je následně vystavoval vražedným sociálním experimentům? Pan Urasawa k zodpovězení této komplexní otázky stvořil nepřeberné množství postav a nechává je, aby na tuto problematiku odpověděly vlastním životním příběhem. Právě v kvalitě vedlejších postav je autorova genialita naprosto zřetelná. O to víc je ironické, že právě tento aspekt nakonec seriál stahuje dolů; Urasawa je totiž ve sné snaze odpovědět natolik důkladný, že často zapomíná posouvat hlavní dějovou linku. Seriál se pro mě tak navzdory všem pozitivům stal poměrně roztahaný a ubíjející. A rozuzlení během jedné epizody, v kontrastu s pozvolným tempem zbytku seriálu, mi přišlo naprosto směšné.

plakát

Tenet (2020) 

.mlif vůnaloN íšrohjeN .izrev uonij iltímorpen ěntálp an mij iladz ,míven kat ,'avák ánij' ot ej ěnik v ež ,íjutnemugra ímánZ .vatsop hcýnaspan ěvamíjazen a ecizopxe ícíjejíbu ěntulosba ýnlp cenars ýnečotan ěnsárk ela ,ýnavřU

plakát

Šťastný nový rok (2019) odpad!

U ničeho se nenaseru tak, jako u české filmové novotvorby. Postavy jsou vždy stejné; přemoudřelé dítě, sarkastický teenager, hejno cynických a vychlastaných 40tnic, manželé ňoumové pod pantoflem. Zbytek party jsou buď dementi, kurvy nebo obojí. Scénář to pak dorovná tím, že dementy udělá ze všech. Nakonec to chce zabrnkat na strunu lidství, jež se snaží evokovat pocity ze starších československých děl, ale tón je to vskutku falešný.

plakát

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 

Dvojku jsem v dětství viděl jako první (stejně jsem to měl se Lvím Králem), možná proto k ní mám citově blíž. I když je to takřka zcela překopčená jednička.