Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 878)

plakát

Alfa samci - Série 2 (2024) (série) 

Opět humor (nejen?) pro muže. Opět snůška náhlých fórů. Přesto dávám o jednu hvězdu méně, aby zůstaly 3 pěkně kvalitní.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Au! Slibovali mi po jedničce dechberoucí fantastický film. A pak ještě ty procenta tady ... Dvojka se snaží být rychlejší, pestřejší a akčnější. Na stejně suchém základu, jak jednička. Přidali ještě silnou náboženskou linku. A celé je to zpracované nějak divně a tím myslím i děj samotný. Prostě mě to nebavilo.

plakát

Griselda (2024) (seriál) 

Příznivci Narcos budou chtít srovnávat a když nenajdou shodu, tak odsoudí. Stejné to nemůže být, protože narco-baron je ženská a ne chlap. Neodehrává se to v Medellinu, ale v Miami. A je faktem, že spoustu baronů strčila do kapsy. Faktem je i to, že její filmový vizuál neodpovídá skutečnosti a je to tak pro diváka příjemnější. Takže seriál je asi přikrášlený, ale to vůbec nemění nic na tom, že je to zajímavý příběh, dobře natočený a pochválím i Sofíi, když v druhé polovině Griselda silně změní psychiku a ona to dává ksichtem pěkně najevo. A neodpustím si svou oblíbenou poznámku, že retro bylo super.

plakát

Hra doopravdy (2024) 

Špatné to není, komedie taky moc ne. První půlka je na pohodu a krátce ji okoření Bill Nighty. Druhá půlka je mírně slabší. Je to dáno dějem, který je akčně naivnější. Jinak mě to nevadilo.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Opět nevěřte těm, co sypou hvězdy z rukávu. Začalo to jako pohádka v kouzelné krajině. To ještě šlo. Pak byl v rámci nějaké originality obrácen zavedený postup u tria princezna, princ a drak. Normálně se princezna předhodí drakovi na konci filmu a princ ji hned vysvobodí. V tomto filmu hned po začátku princ osobně hodí princeznu drakovi do strže a pak to "jede". Princezna bloudí skoro hodinu bludištěm jeskyně a drak ji pronásleduje. Jakýsi pokus o horor. Úroveň postupně klesá a ke zlepšení nedojde. Protože je princezna holkou z venkova, tak se jen tak nedá a chytrostí draka zabije. Drak byl blbec a celou dobu princezně nevěřil, že není královské krve a je nevinná. Když už umírá, tak vyslechne pravdu a smíří se se smrtí. Ovšem potlučená princezna draka uzdraví světélkujícími slimáky a pošle ho, aby spálil toto zlé království. Potom nasedne na loď a pluje s malou sestřičkou a černou macechou domů. Nad nimi letí drak a mává jim na rozloučenou jak vzteklý. Člověk by slzu uronil - jaká to byla sračka. No je to na hodnocení v červených číslech? Ještě malá poznámka na konec: v rámci fantasy byly do tohoto pohádkového světa namátkově nasázeny černošské postavy.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2024) (seriál) odpad!

Dal jsem dvě epizody a víc to opravdu už nešlo!!! Je to ukrutně nudné, nezáživné a místy až naivní. Neustálé zbytečné rozhovory dvou hlavních postav by mohly být vzrušující tak před 40-ti lety. A když jsem u těch dvou hlavních postav, tak černoch a Japonka mají naši rodnou oblast nějak uchvátit? Navíc černoch je nezajímavý typ a Japonka nehezká, místy vypadá i staře.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Je to smutné, že se už na hodnocení CSFD nedá vůbec spolehnout. Nový seriál, který bodoval hned po startu, tak jsem do toho šel. A bylo těžké vydržet až do konce. Detektivní telenovela, okořeněná vším možným. Hlavní hrdinka je sice hezká, ale nedá se jí věřit skoro nic. V každé situaci je "vystajlovaná" jak na filmovou přehlídku v KV. Její fyzické zákroky proti mužům působily uměle, jako když dítě odstrčí dědečka. Stále pátrá po něčem, ale každému hned při tom pátrání vyklopí vše, co už ví. Což by ji mohlo samozřejmě i ohrozit. Po celou dobu po pohřbu zavražděného manžela působí pohodovým a normálním dojmem. Psychické můry z válečné akce podivné v této míře vzhledem k její hodnosti a vojenské kvalifikaci. A dál je to zbytečné rozebírat.

plakát

Stíny v mlze - Královna majálesu (2024) (epizoda) 

U první série jsem dal první epizodu a už se nevracel. Z tradice jsem i u druhé série dal první epizodu. Sice to bylo o něco lepší než u jedničky, ale stejně ... Takové mdlé.