Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (12)

plakát

Případ Sloane (2016) 

Takové filmy by si zasloužily lepší propagaci. Nebo aspoň nějakou. Přirovnání ke Dni zrady je trefné, ale film je v podstatě jiný. Dlouho jsem neviděl něco tak okázale amorálního. Jessica touto rolí doslova žije a pasuje přesně do koncepce bledé stokové krysy, co světlo světa vnímá skrz prosklené zdi kanceláře. Její osobní (ne)život jen dokresluje dokonalost postavy. Možná to není na plných pět, ale výrazně se to k tomu blíží.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Tíživě pravdivé... I v českém rybníčku plavou žraloci.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Přiznám se, že má očekávání nebyla malá. Na tento film jsem se těšil fakt dlouho. Upoutal mne především nápad a velký potenciál z něj plynoucí. Za to je jedna z hvězdiček, ta druhá asi za soundtrack. Jinak mě tenhle pseudoart snímek dokonale nudil a to se považuji za fanouška filmů o melancholii a cynismu. Závěr s oblohou dle mamči byl pomyslným posledním hřebíkem. Použitím citace z Atlasu mraků: Konec (a vlastně i film) plochej až k uzoufání.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Možná jsem jediný komu stopáž nepřekážela. Naopak. Jsem přesvědčený, že být to o hodinu kratší, Glass se po pár střizích od opuštění Hardym dostal do tábora, všichni by nadávali, jak jako to mohl přežít, jak přestál tu kosu v noci, Reeové ho jako plazícího nedohnali??? Takhle víme všechno a krásně (hnusně) se na to dívalo. Já jsem spokojený. Je to pastva pro oči i mozek a Dicaprio už snad může odsekat ten zatvrdlý prach na poličce pro Oskyho :) A kdo tvrdí, že neuměl nikdy hrát, ať si pustí: Co žere Gilberta Greapa. Snad jen jedna věc mě nutila k zamyšlení, proč sakra Gleeson na konci vyjel na to otevřený prostranství?? Tak hloupej mi nepřišel.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) odpad!

No, co k tomu říct. Četl jsem napřed knížku, která mě uchvátila, rozsekala, potěšila, překvapila a prakticky mi udělala z několika dnů nekončící zábavu. Asi jsem udělal chybu a podíval se na film, když dojmy z knížky ještě nedozněly. A jsem zklamaný. Popravdě jsem to po půl hodině vypnul, což jsem ještě nikdy u filmu, který jsem si dobrovolně pustil, neudělal. Nevím za co dát byť jen jednu hvězdu.

plakát

Mladé pušky (1988) 

Z kinematografického pohledu to není na pět hvězdiček, ale z mého subjektivně- nostalgického pohledu už ano. Tenhle film jsem hltal ve 12 a hltám ho pořád. Mladíci dostali šanci ukázat se a využili ji. Emilio Estevéz ve své jediné skvělé roli. Jeho brácha Charlie v jedné z mála nekomediálních taky válí. Musím ocenit i kameru a soundtrack. Historické měřítko nezahrnuji, není třeba. Je to zábava. Je to o přátelství až za hrob. Zkrátka epitaf o jednom slovu: Navždy skvělý film :)

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Všichni géniové lidstva byli asociální. I Greg House je takový. Ale neuvěřitelně zábavný. Tenhle seriál samozřejmě není prvoplánově komediální, ale Hugh Laurie dokázal dokonale skloubit svou vtipnou stránku s dramatickým scénářem a vytvořil postavu, která nemá chybu. Tenhle seriál jsem hltal mnoho let a stále si ho rád pustím. Skvělé dialogy, dramatické nemoci, velice povedený casting. Z něj bych ocenil hlavně příchod Olivie Wilde. Dala seriálu postavu, který potřeboval k oživení a byla k tomu zatracené sexy :) Dále vztah House a Wilsona či Cuddyové byl vyživován po celou dobu a vygradoval k úžasnému zážitku. A bonus navíc. Skvělý soundtrack, který mi, jakožto mladšímu ročníku, dosti rozšířil znalosti o kvalitní počiny hudebního světa.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Tenhle seriál se hodnotí lehce (hlavně první čtyři řady jsou vyloženě na 5*), ale popisuje sakra těžko. Nedá se říct, že je to jen komediální seriál. Je to dramatické, sarkastické, romantické, vtipné a zatracené sexy dílo. Hank Moody je originální kombinací Gregory House a Charlieho Harpera. K tomu přidal zatraceně cool "povolání" a krásnou životní lásku. Ano, seriálem projde stovka více či méně nahých krásných žen. Ale Natasha McElhone je hravě strčí pod sukni a nemusí ukázat vůbec nic. Hank Moody se právem stal mou nejoblíbenější seriálovou postavou. PS: Lou Ashby ve druhé řadě je nejlepší vedlejší postava seriálového pole.. GOD HATES US ALL!!!!

plakát

Nabít a zabít (2006) 

Začnu příšerným překladem názvu. To je bída, ale už naše klasika. Film mohu označit jako jeden z nejoblíbenějších a to ne z důvodu kinematografického (byly zde samozřejmě mnohé lepší), ale čistě subjektivního. Pocitového. Po shlédnutí jsem si ho pustil okamžitě znovu, protože finále mne uchvátilo a s vědomím, jak film skončí jsem si mnohem více všímal detailů a byl spokojenější. Je to propracované, zábavné a kvalitně odehrané filmovými esy jako Willis a Freeman. PS: Označení tohoto filmu jako předvídatelného je urážka. Samozřejmě, že filmový fanoušek tuší nebo ví, že se to zamotá, ale to z něj nedělá předvídatelný, jen si zkrátka někteří musí hladit ega.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Pro mě nejlepší "miniserie" za dlouhá léta. Záměrně nepíšu seriál, protože se ukazuje, že druhá řada bude o něčem jiném. A tak s natěšeností na druhou "řadu" hodnotím pouze první. Za mě naprosto úžasné obsazení, skvělý scénář v dokonalém prostředí. S vykreslením postav si dali práci a je to znát. Oba jsou jiní a přesto stejní. Všemu tomu dává třešničku skvělý soundtrack a kamera. Opravdu skvost, doporučuji