Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (473)

plakát

Aréna Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) 

Doufám že tenhle moderátor dostane od Zemana medaili za zásluhy. Po Renčovi a Troškovi je tenhle tydýt ten nejvhodnejší k definitivnímu kopnutí národa do kulturní prdele. Nehodnotitelné, protože se jedná o psychiatrický diskurs.

plakát

Sněhulák (2017) 

Tomas Alfredson toho zas tak moc nenatočil, přesto mu ve filmech hrají ty největší hvězdy. To je dost zajímavej úkaz zvlášť, když jeho filmy nejsou žádný stroje na prachy. Asi je to do jistý míry ovlivněný slavným otcem a především bráchou , autorem původního Millénia. Já sem hodně zpozorněl u Tinker Tailor Soldier Spy, kde se mi osobitá režie s důrazem na atmosféru , načasování a detail hodně líbila. Tady se jede podle stejných pravidel, která narušují zaběhlý lineární způsob vyprávění. Dost lidí tady na ČSFD to irituje a dokonce to čtou jako neschopnost scénáristy a režiséra. Já to vnímám jako 100% záměr, předkládat vyprávění ve zlomcích a detailech a tím nutit diváka aktivně se zapojit do procesu pátrání - vyprávění. Myslím si, že stejného názoru na přístup režiséra jsou ty největší herecké hvězdy dneška a dokonce i největší inťoši zdejší ČSFD databáze /Douglas/. Naopak obhájci pouhé "zábavy" jako např.Verbal tento kousek rozporují do extrému jenom proto, že neoblíbení uživaté chválí. Mám tě rád Verbale , ale někdy jseš kilometr za hranou egoistickýho dementa.

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Není moc co vytknout. Snad jen, že některé motivace postav a jejich příběhy mi přišly nevěrohodné a literární, což s faktem vyčerpaného žánru místy nudilo. Asi bych uvítal 6 místo 8 dílů, ale i tak se jedná o hodně nadprůměrný westernový seriál. 75%.

plakát

Conor McGregor: Notorious (2017) 

Sportovní novináři usilují o jediné. Nalepit na sportovce příběh a pokud možno vytvořit ikonickou legendu. Ta přináší do byznysu peníze pro všechny zůčastněné. Pohádka o cestě chudýho irskýho tajtrdlýka ke slávě a bohatství je určitě jednou z nejvydařenějších a nejčtenějších v současnosti. Conor má obrovský charisma a na film se dobře dívá. Působí tak trochu jako energetický suplement. Koment zrovna píšu v době, kdy možná Joanna Jedrzejczyk a Rose Namajunas v UFC odstartovaly nové vyprávění.

plakát

Dunkerk (2017) 

Suvéréní filmařina, která téměř bez dialogů dokáže naplno vtáhnout do tohoto válečného čekání na zázrak. Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance - to je absolutní herecký nebe, beze slov a přitom nezapomenutelní. Režie, hudba, střih - zážitek pro velké plátno. Hrdinství, zoufalství a touha přežít a téměř žádný nacionalismus, to vše dělá z Nolanova filmu výjimečný kousek. Jedinou výtku mám k pro mne dost násilnému zlomu hudebního motivu v závěru filmu, ten přechod z psycho-nervní pulzace do sladkých smyčců, příliš doslovné i když beze slov.

plakát

matka! (2017) 

Pokud znáte od rejži Wrestlera a líbil se vám a pokud znáte taky Noa , Fontánu a Labuť ze kterých vám bylo spíš šoufl, tak se téhle alegorii - magorii od reality čím dál víc vzdalujícího se festivalového Darrena s klidem VYHNĚTE. Toto si dovolím říct ale hodnotit nebudu, protože rychloposuv zkrátil tenhle filozoficko- náboženský ejakulát, vyhoněný na červený koberec nějakého šperky chřestícího klubíku, ze 120 na stravitelných 10 minut.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Neviděl jsem všechno a následující koment je k S04e04, kde mi ale navždy došla chuť. Dobří herci v sebeparodickém příběhu. Největší mafiáni Itálie střílejí mimo a nebo rytířsky odpouštějí. Všichni s ultracool pózou, hlasem co nejhlubším ve zpomalených záběrech za zvuku písní Cashe a Cavea. Pitomost zápletek v tomhle díle vyvrcholila k trvalému opuštění nadhodnoceného seriálu.

plakát

Gangy z Birminghamu - Nebezpečný (2017) (epizoda) 

Dobří herci v sebeparodickém příběhu. Největší mafiáni Itálie střílejí mimo a nebo rytířsky odpouštějí. Všichni s ultracool pózou, hlasem co nejhlubším ve zpomalených záběrech za zvuku písní Cashe a Cavea. Pitomost zápletek v tomhle díle vyvrcholila k trvalému opuštění nadhodnoceného seriálu.

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Jak na ploše dvou hodin vytvořit chytrý, uvěřitelný a přehledný politický thriller s překvapením? Vlastně mě nenapadá příklad, kde se to povedlo. Aby to bylo přehledný, musí tam být málo postav, není čas je představit a do toho ještě narvat nějaký překvápko a vyvarovat se debility. Tady se to moc nepovedlo, ale musím uznat že akce je povedená a Jackie zoufalýho taťku zvládnul perfektně.

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) odpad!

V roce 2017 můžou zadat do počítače data z minimálně 50-ti katastrofických blockbusterů holyůdu a vyšlo by jim, že se to nesmí brát vážně , že je třeba dobře napsaných a hláškujících postav, kvalitní pixelpodívané při dementním scénáři, který je samozřejmostí. Pak je šance, že to bude zábava blížící se armagedonu. Nechápu, že to takhle zprasej, když v tom lítá tolik peněz. Vzdáleně to celé připomíná takovej ten souhrn všech animací v nějaký hodně průměrný počítačový hře.