Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (9)

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Pro mě jednoznačně srdcová záležitost. Život je krásný nepatří mezi klasické válečné filmy, ale strhne diváka svými dojemnými pasážemi, které podtrhuje Piovaniho hudba. Ta dělá z filmu skvost. Benigniho humor je laskavý, ironický...Nezapomenutelná je scéna z koncentračního tábora, kdy Quido překládá z němčiny táborový řád. A Josue Orefice? Ten si Vás musí zaručeně získat. :)

Tatínek

Tatínek (2004)

Milý a dojemný filmový dokument, typicky Svěrákovský, který je vlastně takovou poctou Zdeňku Svěrákovi. Jsou filmy, které člověka pohladí po duši a takový prostě Tatínek je. Skládá se ze vzpomínek na dětství, nabízí pohled do zákulisí divadla a mnoho dalšího. Je fajn, že otec a syn spolu stále dokáží najít společnou notu a umějí to přenést na filmové plátno. A to je teprve zážitek. "Neříkej mu hajzle, je to tatínek tvých vnoučat."

Anděl Páně 2

Anděl Páně 2 (2016)

Po 32 letech od natočení pohádky S čerty nejsou žerty, konečně vykoukla na svět pohádka, která chytne za srdce a vy si rochníte blahem. Anděl Páně 2 je tak dojemná, romantická, ale hlavně vtipná pohádka. Vynikající obsazení, kostýmy, hudba (díky Ondro, ani jsem netušila, co v tobě dřímá)...o kouzelném prostředí Českého Krumlova ani nemluvě. Když se do něj zakomponuje natáčení zimní pohádky, je to nádhera!