Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (691)

plakát

Selský rozum (2017) odpad!

Jediná pravdivá věta z celého dokumentu: "Lidé mají rádi pohádky". ... "Motiv převleku. Ten se v těch pohádkách objevuje. Někdo, kdo se vydává znova a znova za někoho jiného, tak aby se to líbilo těm, ke kterým mluví." Otevřené konstatovaní Jakuba a Zuzky o vlastních kvalitách.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Až do teď jsem si myslel, že největší průser si Star Wars zažily Solovým příběhem. Ejhle chyba ...

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Tady není moc co řešit. Originál je original, scénárista se s jeho možnostmi popral skvěle, využil potenciál času příběhu, podstatně eliminoval tendenční klišé, zcivilněl vztah člověka k dobovému diskurzu... Oproti Hřebejkovým sračkám s křečovitou doslovností, nepřirozeností, účelovou plochostí s předem danou typologií postav pracuje Svět pod hlavou s něčím, co můžeme nazvat charakter a proměnlivost charakteru ... Jsem nadšený: skvěle napsané, zahrané a natočené. "Tak co? Jsme v pohodě a nebo v prdeli?

plakát

Taboo (2017) (seriál) 

Nezvládnuté: nedotažené a v závěru překombinované.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

V rámci současného Hollywoody autorský solitér, s poměrně netradiční prací s příběhem a s postavami. Některými řešeními mi lehce připomíná Temnou řeku, jinými alternativy ve stylu Farga. Problém vidím v celistvosti. Žánrová a formální neukotvenost není na škodu, je tím co film tvoří zajímavým, ale zdá se mi, že je důsledně aplikovaná jen v "centrální" části filmu, kde, aspoň tak se mi to zdá, supluje příběhovou propracovanost. ... Vidět určitě neuškodí, otázku co se zbytkem si každý odpoví sám.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Tak tohle je skvost skvostů, autorům hlasitě tleskám a těším se na další pokračování.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) odpad!

Tak nějak to dopadne, když někdo čučí na současnou severskou krimi tvrobu, zná Poirota a pak se rozhodne pro český eintopf. ... jarchovský forever :)