Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Jeden den (2024) (seriál) 

O knižní předloze a filmu z roku 2011 jsem věděl, bohužel mě to svého času nějak minulo, nečetl jsem a neviděl. No, úplně jsem tomu propadl (dnes dokoukáno potřetí) - příběhu, hereckým výkonům, nostalgickému vyprávění, lokacím a zvlášť oceňuju hudbu, protože ten soundtrack je mimořádný, krásně doplňuje vyprávění příběhu a skvěle dotváří atmosféru. Posledních pár dílů pro mě bylo opravdu zdrcujících, zasáhne to opravdu hodně. Vzpomínám na Normal people nebo třeba Manchester by the sea, které mají taky velkou emoční hloubku, ale za mě tohle bylo někde úplně jinde. Celé to působí velmi živě, realisticky, nelze se ubránit tomu, že to jenom sledujete, ale prožíváte ten příběh po boku Emmy a Dextera. Herecké výkony všech zúčastněných jsou výborné, ovšem to, co předvádí Leo Woodall zejména v posledních dílech, to je něco neskutečnýho, věřil jsem mu to na 100%. Kéž se mu další role jen hrnou. Díky za toto zpracování, protože od teď se budu řadit mezi skalní fanoušky. Jdu hledat film z roku 2011 a původní vydání knižní předlohy, protože Emma s Dexterem mi přirostli k srdci a jen tak asi nezmizí.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Parádní, pozitivní film o síle lidského ducha a víře v sebe sama. Taron Egerton se do Eddieho snad převtělil, alespoň podle urputnosti jeho výrazu v každé scéně. Hugh Jackman vypadá jako by svou roli vůbec nemusel hrát, je stejně skvělý, ne-li ještě lepší než Egerton. Je jasné, že film se pouze inspiroval Eddieho příběhem, některé momenty jsou vyloženě na efekt, ale to se dá lehce odpustit, protože celkové vyznění filmu je příjemné a pozitivní. Soundtrack je skvěle vybraný, dobový, k filmu se skvěle hodí (kdo má rád osmdesátky, tak si pošmákne). Přesně ten typ "cheer-up" filmu, co vám zvedne náladu, anebo prostě jen potěší, i když to zrovna nepotřebujete.

plakát

Kolonie (2015) 

Emča skvělá, Daniel skvělej, sem tam nějaký typický romantický filmové klišé, ale jinak super. Napětí to má, dějovou linku taky, místy to celkem mrazí (obzvlášť když si vzpomenete, že je film založen na skutečnosti). Michael Nyqvist přesvědčivě vystupuje jako děsivej slizoun (radši si ani nechci představovat, co za zrůdu to skutečně muselo být). Obecně skvělá sonda do Pinochetova režimu a co za zvěrstva se během jeho vlády páchalo. Konec je trochu přehnanej, ale celkově do filmu sedí.

plakát

Absolvent (1967) 

Některé filmy jsou dobře natočené, některé mají skvělý scénář, v jiných zase hrají skvělí herci. A pak jsou takové filmy, které mají všechno a navíc se stanou kultovními. Přesně takovým filmem je Absolvent. Dustin Hoffman i Anne Bancroft jsou výteční, soundtrack je nesmrtelný, atmosféra 60. let z filmu přímo teče, stejně tak jako z filmu čiší mládí a jeho bouřlivost. Kdyby se vedle povinné četby dělal i seznam povinných filmů, Absolvent by tam rozhodně patřil. Povinnost pro všechny filmové fanoušky (a nejen ty :), především však pro mladé lidi okolo 20 let.

plakát

FC Cuervos (2015) (seriál) 

Netflix jako obvykle válí, tentokrát z netradičního prostředí mexického fotbalu. Neokoukaní (nutno podotknout, že velmi dobří) herci, jednoduchá zápletka, která se díl od dílu zajímavě vyvíjí. Zároveň sonda do prostředí mexického maloměsta, sem tam nějaký vtípek, spíš ale v rovině sarkasmu nebo ironicých situací. Jako bonus je celý seriál natočen ve španělštině, což podtrhuje autentičnost prostředí (v nabídce od netflixu jsou anglické titulky). Takže pokud máte rádi fotbal, trochu té latinskoamerické střeštěnosti a temperamentu, první série vám uteče celkem rychle. Slušných 80 %.