Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (628)

plakát

Hurá na pohádky (2019) 

Medvědi byli moc fajn, doplňující příběhy jiného typu animace mě moc neoslovily a příliš mi ani neseděly v kombinaci s veselými medvědy.

plakát

Málo mě znáš (2024) (seriál) 

Realistický "doplněk" hraného seriálu Iveta. Věci uvádí na pravou míru a dokresluje dobovými záběry tehdejší realitu. O Ivetě vypovídají lidé z jejího blízkého okolí, kteří jsou doplňováni jejími fanoušky. Výpověď se vyhýbá posledním bulvárním letům Ivety a jedná se tak o poměrně citlivý a respektující dokument, který se nežene za senzací.

plakát

Matematika zločinu (2023) (seriál) 

Příklad případu, kdy investigativní novinařina pomohla s prokázáním nepravdivého rozsudku. Možná by to však celé lépe fungovalo jako celovečerní film, než jako roztahaná minisérie.

plakát

Zkouška umění (2022) 

Observační dokument, statická kamera a kontrast výstřední umělecké komunity s konzervativními řečmi recepčních. Překvapilo mě, že některé ateliéry se při přijímačkách rozumně zaměřovaly zejména na to, pro koho uchazeči vlastně tvoří - tedy snaží se odbourat uchazeče, kteří tvoří jen sobecky pro sebe a nemají žádné téma, které by chtěli předat světu. Díky tomuto pohledu si z prostředí odnáším poměrně pozitivní dojmy. Možná až na výjimku pár ateliérů, které jsou prostě bizár.

plakát

Guru (2022) (seriál) 

Nepříliš dramatické, konec byl jasný již od začátku. Slabší z VOYO minisérií.

plakát

EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru (2024) 

Markuse mám jako tvůrce moc ráda a na dokument jsem se těšila. Bohužel nemůžu říct, že by byl něčím výjimečný. Odvyprávěl sice zhruba příběh Efky, nicméně stále nevíme, jak vzniklo ikonické gesto s knírkem a ač byla grafika velmi efektní, zcela jsem se ztrácela v časových posloupnostech.

plakát

Vegani a jelita (2021) (seriál) odpad!

Zkusila jsem a ne. Prostě to nejde. Vrchol trapnosti, naprosto nesledovatelné.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Zpočátku výborné vtipy a vystižení "typických pasažérů" vlaku. Později však narážíme na několik nelogičností: směr vlaku wtf? proč hasiči čekali v jiné stanici, když vlak couval? A děj se postupně šponuje do tak nerealistických scén, že rozum zůstává stát. Co autor chtěl říct snad zamýšleným sexuálním stykem mezi podivínem a mladou holčinou? Kdo jsou ti lidé na konci filmu, proč se změnili? Zkrátka mimořádně nechápu.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Viděla jsem kus, když to zrovna běželo v televizi a musím říct, že je to přesně ten typ buranské komedie, který nemám ráda. Plno stereotypů a vtipu po málu.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Vstupy hlavní postavy do kamery jsou sice zajímavé, ale stejně jsem se nikdy nedokopala k tomu tento seriál dokoukat. Politika mě zkrátka nebaví a tohle o ničem jiném není.