Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (628)

plakát

EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru (2024) 

Markuse mám jako tvůrce moc ráda a na dokument jsem se těšila. Bohužel nemůžu říct, že by byl něčím výjimečný. Odvyprávěl sice zhruba příběh Efky, nicméně stále nevíme, jak vzniklo ikonické gesto s knírkem a ač byla grafika velmi efektní, zcela jsem se ztrácela v časových posloupnostech.

plakát

Málo mě znáš (2024) (seriál) 

Realistický "doplněk" hraného seriálu Iveta. Věci uvádí na pravou míru a dokresluje dobovými záběry tehdejší realitu. O Ivetě vypovídají lidé z jejího blízkého okolí, kteří jsou doplňováni jejími fanoušky. Výpověď se vyhýbá posledním bulvárním letům Ivety a jedná se tak o poměrně citlivý a respektující dokument, který se nežene za senzací.

plakát

Případ Stodolovi (2024) (seriál) 

Rozvleklé. Tklivá repetitivní hudba mě vyloženě iritovala. Celé to působí jak typická reportáž TV Nova, avšak natažená do šílených rozměrů. Kladně hodnotím akorát obsah, tedy vypovězení děsivého příběhu, který se stal.

plakát

#annaismissing (2023) 

Hezky natočeno, překvapivé zvraty a napětí až do konce. Vytkla bych jen otevřený závěr - ty moc obecně nemusím.

plakát

Asteroid City (2023) 

V porovnání s French Dispatch se jedná o mnohem klidnější a humornější film. Za mě jeden z nejlepších Andersonových filmů. Pointy byly krásně načasované, příběh správně švihlý a postavy hezky své. Smálo se celé kino.

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

Není to špatné, ale je to spíš love story než heist. Berlin mi nebyl sympatický nikdy, takže když je hlavní postavou celé série, moc to na přitažlivosti nepřidá. Také mě zklamalo, že hned v 2. dílu jsou opět přítomné nerealistické přestřelky, které by hlavní hrdinové normálně rozhodně nepřežili.

plakát

Buď chlap! (2023) 

Čekala jsem hloupost, ale vlastně to byl moc milý film a překvapivě ani nehýřil obávanými klišé. S hlavní myšlenkou, že "V životě je nejdůležitější plnit sny. Ať už svoje nebo někoho jiného." plně souzním. Ačkoliv se ve filmu vyskytuje mnoho nelogičností (funkčnost potopeného foťáku, interakce se zvířaty...) a v hodně místech se pracuje s nadsázkou, ve výsledku mě to neuráží a musím konstatovat, že mám ze zhlédnutí příjemný dojem.

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Zpočátku jsem se smála a musím uznat, že nejšílenější na tom všem je, že to skutečně velmi věrně vykresluje realitu televizního fungování. Nicméně, další díly už byly za hranou v kusu. Nemám tento typ prostředí ráda a proto jej nechci sledovat ani v seriálu. Každopádně je to z Brna, tak co dodat.

plakát

Jak být za vodou (2023) (pořad) 

Zajímavý nápad, ale hodně americky povrchní.

plakát

Kozub: Bez urážky! (2023) (pořad) 

Zpočátku jsem se hodně smála, ale pak už to bylo místy fakt moc (velmi sexuální a nechutné - až mě napínalo). Je to v pořádku, humor nesoudím, jen už není pro mě. Také zvuk má technicky významnou ozvěnu.