Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (387)

plakát

Akta X - Trojúhelník (1998) (epizoda) 

Jedny z nejlepších epizod jsou ty trochu sebeparodické, plné originální nadsázky. Tahle to jen potvrzuje :-)

plakát

Akta X - 2Shy (1995) (epizoda) 

"Já nebudu přihlížet, budu tu pitvu provádět." V tomhle díle je Gillian Anderson mimořádně k nakousnutí :-) O muži, který jen tišil svůj hlad.

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Poslední Bond "starého typu", tj. ještě s technickými vychytávkami, praštěným plánem na ovládnutí světa psychotickým geniálním arogantním padouchem a notnou dávkou sebeparodické nadsázky. Ale už se tu řada atributů opakuje, některé potěší (hrozny na klinice :-)), zatímco jiné už spíš nudí. Stal se z toho spíš takový americký akčňák a navíc je to jak české filmy = plné product placementu.

plakát

Joker (2019) 

Oh no. I forgot to punch out. První polovina je skvělá - a ta druhá ji neničí jako např. Bezva finta (viz Douglasův komentář, nevím, proč mě napadla zrovna tahle asociace). Můj hlavní dojem z filmu: Těžko říct, kde začíná duševní choroba a kde končí realita. Okolnostmi vynucená potřeba se prostě smát, aby se člověk nezbláznil z šíleného chování zkažené společnosti. Jedno je jasné – film není oslavou, nýbrž odsouzením násilí. A zároveň ukazuje letitou a hořkou zkušenost, že zlo plodí zlo. Přes rok jsem odmítal to vidět kvůli všemu humbuku kolem a vidím, že jsem chybil. Že to není žádný komiksový trikový spektákl. Že to není jen další bezduchá hollywoodská slátanina o pomstě. Celou dobu jsem osciloval mezi smíchem, chutí skočit si do zdi a chutí rozbít všem držku. Ironie odpadávající po ingotech, stříkající po hektolitrech. Dlouho jsem neviděl tak dokonale poskládaný a současně znepokojivý film. No, snad to po sobě někdy po příští projekci přepíšu do něčeho smysluplnějšího. Don‘t forget to smile :-)

plakát

Drtivý dopad (1998) 

Mám to stejně - Armageddon je sice kravina, ale zábávná. Tohle je - i přes papírově silné herecké obsazení - jen kravina.

plakát

Skleněný (2019) 

Špatné to není, ale už to nemá tu hutnou atmosféru předchozích filmů. Strašně jsem si přál, aby co nejdřív zemřela odporně sebejistá psycho-patka-ložka „Dr. Ratchedová“ se svým přístupem „co se nehodí do jednoduché škatulky, eliminovat“. Rada na závěr – zavřou-li vás neoprávněně do blázince, spojte se s největším padouchem, ze kterého se cvokaři snaží udělat zeleninu.