Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Teorie tygra (2016) 

Dalo by se tomu mnoho co vytknout (prvoplánovost, stereotypy ....), jenže na poměry české komedie 21. století si to ty 4* zaslouží. Film o mužské impotenci nejen na fyzické rovině. Možná karikatura z paralelního vesmíru, ale ruku na srdce. Kdo pro klid ve vztahu neudělal tu a tam něco co se mu příčilo a pak zjistil že žije tak jak nechce.

plakát

Líná zátoka (2016) 

Ne že bych si nevšiml narážek a hyperbol, ale po chvíli jsem se sám sebe ptal: poč to jako celek nedává smysl... a proč je ten humor tak stupidní (první signální), co je zábavného na kanibalismu (vybavily se mi Delikatesy, ale to bylo jiné kafe) ... Od půlky jsem chtěl opustit sál, ale masochismus zvítězil a tak jsem to dokoukal. Někdy je tenhle film nazýván "zdivočelou francouzskou odpověď na Saturnina", do ted mi uniká proč.

plakát

Mimoni (2015) 

Mimoni jsou mimo. Národ nezničitelných potvůrek hledající "Vůdce ? Roztomiloučké zrůdičky páchající roztomilé zločiny? Jsem rád že mne to nepostihlo jako dítě.

plakát

Doktor Martin (2015) (seriál) 

Jde o adaptaci britského seriálu. Chvíli jsem přemýšlel zda je výsledné forma spíš vinou adaptace nebo zda je špatná předloha.... Adaptace ostrovní komediální romance do beskydských podmínek není vůbec špatná ... tak mi to přijde po shlédnutí několika dílů originálu... Na vině je předloha a rozhodnutí seriál adaptovat (celý stojí na černobílých klišé a schématičnosti). Když si člověk obuje důchodky, uvaří meltu a cmrdne do ní mléko ze sáčku tak se to dá koukat :).

plakát

Zdeněk Liška (2000) (TV film) 

Osobnost zajímavá, dokument žel o poznání blíž k průměru, ale informace obsahuje, tj. mise splněna.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Velmi dobrý herecký výkon hlavního představitele je jediné proč se na to, když už, má smysl podívat. Ostatní je jen slušné řemeslo ve spojení s nic moc scénářem a sladkou hudbou. Celé to tak nějak klouže po povrchu. Slabší 3*

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Ujetá pohádka která to od začátku inzeruje. Nelze nepřehlédnout citaci pohádky Byl jednou jeden král, ale ani ta není schopna zachránit celkový dojem lehké (pod)průměrnosti. Trochu zarážející jsou narážky na drogy (lokaj , vodník), či manželskou nevěru (královna) které dle mne do pohádek tohoto typu nepatří. Ani muzikálové vsuvky nejsou oslnivé, spíš umocňují dojem poplatnosti aktuální pop-kultuře. Snad jediné pozitivu je princezna která se snaží nebýt anorektická křehule.

plakát

Štědrý večer pana rady Vacátka (1972) (TV film) 

Dejme tomu, že je to nevkusný vánoční "filer"...ale co když ne? Rada Vacátko, nejde na štědrý den domu, jaksi ho to tam netáhne, neb jeho rodinou se po letech služby stala pražská galerka. Než aby vyšetřoval zločin jde mu pro dobro všech zabránit. Není to žádný akční americký thriller či komixová podívaná od Marvela...stačí mu 2 koruny na prskavky a 6 kousků čokolády. Nejúčinnější je ale jeho lidskost a pochopení pro kasaře Nováka. Adopig si stěžoval na divnou hubu, ale pokud ji pozorně posloucháte, zazní tam řada koled v jakémsi hospodském hávu (harmonika, rozvrzané housle ...). Ony úpravy, tu a tam tahající za uši, se k celé té jednoaktovce, dle mého názoru, velmi hodí. Nejsou to líbivé koledy pro spořádané občany, ale koledy pro osoby kteří svůj život spojili se zločinem (je jedno na které straně stojí).

plakát

Jana Eyrová (2011) 

X-tá adaptace standardního dramatu. Vše funguje tak jak má, jen to nemá takový tah, mimo jiné protože část příběhu je ztvárněná jako flash back. Milé, ale člověka to nenadchne k repetici. Celkově 7/10.