Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Džúni kokuki (2002) (seriál) 

Dvanáct království z počátku nebudí přílišnou důvěru. Úvodní motiv seriálu, přenesení dnešního člověka do fantazy světa, je dost omšelý. To je naštěstí velmi dobře vykompenzován propracovaným světem s netradičním způsobem volby panovníků. Téměř vše je založeno na čínské mytologii. Vliv fantasy prvků naštěstí závažněji nepřerůstá přes rozumnou úroveň. Největší devizou seriálu je vývoj hlavních charakterů. Jediným větším překvapením byla neukončená vedlejší linie (Yuka Sugimoto a Takasato Kaname).

plakát

Ebeni v zahradě (2004) (koncert) 

Velmi dobrý koncert ve spojení s dobře provedenou kamerou. Kameře lze vytknout snad jen to, že jen málo kdy zabrousí na třetího z Ebenů (Kryštofa). Na druhé straně obrazová část dobře kopíruje zpívané texty (O filmových milovnících, Jak to dělaj kosmonauti). Trochu mne mrzí že nepovedený nástup Marka a chyba ve zpěvu Jiřího Šmicra (Sprostý chlap) byla vystřižena, neboť takto působí koncert až příliš perfektně.

plakát

ef - a tale of memories. (2007) (seriál) 

Výtvarně dobře udělaná anime. Hlavní linie (Čihiro) je skvělá, ale vedlejší příběhy nejsou nic moc. Musím se přiznat že jsem od anime z Top 50 (No. 16 v čase psaní komentáře) na Anime News Network čekal trochu víc. Dávám ***+, a to plus je za skvělou telefonní scénu.

plakát

Fate/stay night (2006) (seriál) 

Jsou věci, nad kterými můžu zamhouřit oko a jsou věci co mi bytostně vadí. Chápu, že západní církve jsou pro Japonce "exotické", ale proč jsou spojovány (sice nepřímo ale zcela bezostyšně) s něčím co nehlásají ... tomu se říká zavlečení. Konkrétně mám na mysli postavu Kirei Kotomine, nebýt toho dal bych o jednu hvězdu více. Na druhé straně má tento seriál i svá pozitiva, ale děsivý mix bájných hrdinů, dle mého, k ním nepatří.

plakát

Godzilla (1954) 

Triky jsou na dnešek slabé, ale jinak dobré. Slabší 4*.

plakát

GTO (1999) (seriál) 

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda si seriál zaslouží nějaký komentář. Nakonec, když už jsem dal nejhorší hodnocení ze všech uvedených, tak bylo dobré vysvětlit proč. Základní nápad udělat z bývalého vůdce gangu učitele v soukromé škole je poměrně dobrý. Hlavní postava, která se z počátku skutečně snaží být učitelem, se v pozdějších dílech chová neuvěřitelně hloupě a nesmyslně (vzhledem k předchozímu odhodlání stát se dobrým učitelem). Opakované stupidní vtipy, nikdy nekončící výjevy perverzního chování nejen některých učitelů (i samotného GTO), mne nedokázaly rozesmát. Poměrně slabý hudební podklad (zaznamenal jsem snad jen tři melodie). Animace na komediální seriál stačí, ale že by nějak oslňovala, to se říci nedá. Vážná linie (důvod proč se Onizukovi žáci chovají k učitelům špatně) vůbec nesedí se zbytkem a není uvěřitelná. Komediální seriál by měl rozesmát a pobavit nikoliv nudit. Neskonale dlouhé a cca od 10 dílu stále na stejnou notu. Dosud mi není jasné, proč tento seriál dostává tak vysoké hodnocení. Snad jen pár momentů mne přimělo nedat „odpad“, o němž jsem uvažoval.

plakát

.hack//SIGN (2002) (seriál) 

Zajímavý nápad, velmi plastické postavy (hráčů) vodící své avátary po herním SVĚTĚ. Co mi vadilo?: trochu překotný poslední díl se zavlečením hudby s liturgickým tématem, konkrétně Agnus Dei. Nabývám dojmu, že tak jako k párku v rohlíku (z rychlého občerstvení) dostanete automaticky kečup, tak ke každé trochu mystické scéně (v anime) je třeba přidat něco mešního ordinária. Jediný rozdíl je, že v rychlém občerstvení můžete říci: prosím bez kečupu. Díky tomu dávám slabší 4*.

plakát

Higaši no Eden (2009) (seriál) 

Saki Morimi je na výletě ve Washingtonu (DC) a před návratem do Japonska se snaží hodit minci do kašny Bílého domu. Ochrance se to nelíbí, ale než může dojít k vysvětlení zjeví se v Adamově rouše s mobilem v jedné a zbraní v druhé ruce hlavní hrdina (Akira Takizawa). Jak se zdá nemá tušení proč se tu vyskytl, ale na meditování není čas. Po té, co setřese dotěrné strážce, se pustí do hovoru se Saki, která mu nabídne svůj kabát. Po chvíli jí ale dojde, že v něm zůstal i její cestovní pas, a proto jej i Akiru stíhá seč ji plíce stačí. Další děj skýtá mnohé, ale neodpustím si nezmínit ještě jednu maličkost: Mobilní telefon Akiry je cosi jako utržené sluchátko, jenže to má háček ...Noblesse oblige. První díl vypadá jako komedie, ale zbytek se , naštěstí, vyvíjí bez nadměrného vtipu. Animace je na velmi dobré úrovni a látka příběhu by klidně snesla i více než 11 dílů. Velmi silné 4*.

plakát

Holubice (1960) 

Rozebírat tento film mi přijde jako se pitvat v holubici, neb ta je krásná jen jako živý celek. Jediný okamžik kdy jsem pocítil jisté vykolejení, byla finální scéna. Zde hudba, příliš upachtěně sentimentální a pobouřlivě hlasitá, měla na mne opačný účinek. Viděno v Ponrepu na projekci CSFD. Co tam se dělo, by za komentář stálo, ale to sem nepatří.

plakát

Hříšní lidé města pražského (1968) (seriál) 

Angličané mají Holmese, Belgičané Herkula a Češi mají radu Vacátka s kolegy ze "čtyřky". Tento seriál je pro mne synonymem nedělního předpolední. Dnes se již tak báječné krimi netočí, patrně není místo pro dědkovité detektivy.