Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Žiji ve strachu (1955) 

Z trochu pomalejšího a nepříliš vyrazného začátek se nakonec vyklube úžasné drama. Možná že to není nejlepší "Kurosawa" po filmové stránce ale obsahově si plné hodnocení zaslouží.

plakát

Nodame cantabile (2007) (seriál) 

Nodame Cantabile je komediální seriál o studentech hudební akademie. Jeho devizou jsou dobře zvolené charaktery a hudba. V průběhu seriálu se divák nenásilně seznámí s díly významných hudebních skladatelů (Beethoven, Brahms, Debussy, Gershwin, Chopin, Mozart, Schubert, Schuman, Stravinsky, Rachmaninov ...). Hudebních anime je poskrovnu (zatím jsem narazil jen na Princess Tutu), a tak i když je to spíš na 4* dávám všech pět za hudebně vzdělávací rozměr.

plakát

Komik a jeho svět (1979) (pořad) 

Bezva seriál. Člověk se seznámil s tvůrci grotesek a později veseloher nejlepší možnou formou

plakát

Persona (1966) 

Než lhát a namlouvat druhým co není pravda, tož raději mlčet. Drsné, impresivní, Bergmanovské. Vřele nedoporučují úzkostlivým povahám.

plakát

Med a čtyřlístek - Série 2 (2006) (série) 

Mám úplně opačný dojem než Pirkaf. Druhá řada na mne působila mnohem lépe, mimo jiné protože zmizely crazy scény jakož i přehnané anime emotions. Přiběh ještě více zvážněl a získal na hloubce. Nutno podotknout že H&C II patří na ANN do top 20 a obávám se že po právu.

plakát

Hříšní lidé města pražského (1968) (seriál) 

Angličané mají Holmese, Belgičané Herkula a Češi mají radu Vacátka s kolegy ze "čtyřky". Tento seriál je pro mne synonymem nedělního předpolední. Dnes se již tak báječné krimi netočí, patrně není místo pro dědkovité detektivy.

plakát

Bílá paní (1965) 

Dlouhou dobu jsem se divil, že to vůbec cenzura pustila ven. Nebýt uvolnění před 1968 asi by to vůbec nebylo možné natočit. Kromě notoricky známých scén stojí za vidění návštěva blázince, kde se člověk dozví jak je to s normalitou.

plakát

Rudovous (1965) 

Film o lidské nemoci a uzdravení, který by měli shlédnout nejen doktoři, ale i pacienti. Můj nejoblíbenější film od Kurosawy.

plakát

Musekinin kančó Tylor (1993) (seriál) 

Nezodpovědný kapitán Tylor je nepříliš známe anime od velmi známého režiséra. Musím přiznat, že je to pro mne osobní záležitost. Ve zkratce: animace ***, hudba ***, příběh ***, zábava ***** a kapitán Tylor s posádkou Soyokaze, to je celá hvězdná obloha. I když použijí geometrický průměr, tak to méně jak 5* nevychází.