Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Kouzelný most (2008) (studentský film) 

Krátká jendoaktovka ve které mi některé pasáže úplně nesedly. Celkový dojem 7/10.

plakát

Kurošicudži (2008) (seriál) 

Jedno z nejhorších amine jaké jsem kdy viděl. Tvůrci již v zahájení nevydrželi a zavlekli sakrální text do nesakrálního kontextu. Temnou stránku příběhu vyvažují zběsilou sebrankou rádoby komediální postav, kterých jsem se bál, teda toho, že se zase objeví na scéně, víc než démonického sluhy. Po šesti dílech to vzdávám, nejsem mladá dívčina, kterou by učarovala ústřední dvojice (Ciel Phantomhive a Sebastian - hell butler). Jen ze zvědavosti koukám na poslední čtyry díly, jestli se můj úsudek náhodou nemýlil. Je cítit jisté zlepšení, ale ne na tolik, abych se vrátit do střední hry této šachové partie.

plakát

Mugen no džúnin (2008) (seriál) 

Předně dalšího komentáře podotýkám, že JSEM NEČETL MANGU , a tak do hodnocení nepromítám srovnání s předlohou. Abych to ještě upřesnil, viděl jsem v nedávné době Samurai champloo (***) a stále jsem nezapomněl na Mandelbrotem zmiňované Shigurui (**). Teď k věci. Seriál je po grafické stránce nadprůměrný. Celkově tíhne k tmavším (pastelovým) odstínům, postavy jsou velmi dobře rozkresleny a jediné co mi přišlo zbytečně přehnané byl opening (moc na efekt, ale to je u anime vcelku běžné). Hudební rozměr osciluje od tradiční japonské hudby, přes západní, tu a tam okořeněnou prvky orchestrálního jazzu, až po pop (ending) a rock. Invenčnost hudebního projevu poměrně dobře vystihuje tu či onu situaci, a tak bych jej hodnotil pozitivně. Za zmínku stojí třeba užití flétny Shakuhachi při setkání se Shizuma Eiku (který je převlečen za mnicha sekty Fuke). Hlavní linie příběhu je kořeněna epizodními akty a četnými vzpomínkami (a to ne jen hlavních postav). V pozdějších částech se objevují reflexe a pozitivní stránky postav, což, v porovnání s Shigurui (kde je hrůza nahrazena ještě větší hrůzou), dělá z "archetypů" plastičtější postavy. Konec seriálu je dobře připraven, a tak jeho neukončenost mne zanechala v příjemném rozpoložení. Celkově 76%.

plakát

Nacume júdžinčó (2008) (seriál) 

Takashi Natsume podědil po své babičce Reiko schopnost vidět a bojovat s Ayakashi a nádavkem k tomu i Knihu přátel. Každé děditství má svá pozitiva a negativa. To jeho je zvlášť komplikované neboť Kniha přátel (obsahující jména některých ayakashi) je pro spoustu nadpřirozených bytostí lákavá. K tomu, aby to trable přitahující Takeshi zvládl, má svého "ochránce" (Nyanko-san) , i když v tom je ta potíž a to jak pro samotného Takeshiho tak pro diváka. Nyanko-san je mocné ayakashi, které většinu času tráví ve zhmotněné podobně kocoura, který mi lezl celou dobu na nervy. Seriál využívá podobného tématu jako Mononoke ale jeho těžiště je jinde. Ústředním problémem je Takeshiho odcizení (v důsledku jeho nadpřirozených schopností) a snaha nalézt rovnováhu mezi lidmi a duchy. Neštěstím je již zmiňovaný kocour který, dle mého názoru, tak jako spousta rádoby komediálních charakterů, sráží celek do šedi průměru. Škoda.

plakát

Plamen a Citron (2008) 

Dobrý válečný film, kde není vše černé a bílé. Některé scény opravdu stoji za zamýšlení (např. Flammen a šéf gestapa). Za zmínku stoji i to, že se ve filmu mihne i česká věta (téměř na konci, scéna s náklaďákem): "To je dobrý".

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Sladký bezduchý film se spoustou vizuálních efektů. Že něco přebývá na efektech, no budiž, ale tak hrozně tuctový a nudný scénář to se vidí málo kdy . Hercům jakož i příběhu by uvěřilo snad jen pětileté děcko.

plakát

Tecuwan Birdy: Decode (2008) (seriál) 

Zatím jsem shlédl prvních 8 dílů a tak mi přijde nefér dávat finální hodnocení. Dějová linie seriálu je poněkud přímočará a ani celkový námět nelze ani bez chybějícího mozku považovat za originální. Na druhé straně bych nevolil tak tvrdá slova jako Flipper. Velmi oddechové anime se záměnou osob jehož cílem je patrně věková kategorie 10+.

plakát

VALL-I (2008) 

Poměrně se mi líbilo, že člověk rozumí i bez znalosti jazyka (sledováno ve Francouzštině). Na druhé straně tato robotí lovestory na smetišti Země nepřináší nic nového (pominu li grafickou a technickou stránku), a to nemluvím o závěru filmu, který je na můj vkus až příliš fádní.

plakát

Zakázané království (2008) 

Nechápu proč tvůrci mrhají peníze a čas na filmy jako je tento. Vykucháme kus čínských bájí, spojíme sympatického moulu s dvěma postaršími chlápky (kdy jeden je pořád na mol) a pohlednou holčinou a necháme je bojovat proti zlému polobohu kterému slouží stylová ježiBABA. Okořeňme to výtahem z východních nauk (takový glutamát sodný) a špetkou humoru. Měl by se servírovat pokud možno na velkém plátně, protože tak vynikne výprava a bojové kydličení.

plakát

Baccano! (2007) (seriál) 

Doopravdy je s podivem že tento žánrový mix funguje. Za odvahu si to určitě slabších 5* zaslouží.

Ovládací panel
23. nej uživatel USA
12 bodů