Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (47)

plakát

Velký případ (1999) (TV film) 

Forenzní důkaz, že spravedlnost je někdy slepá až moc... Lákavá detektivka s perfektním obsazením vč. mistra Josefa Somra a i ve vedlejších rolích např. Svatopluk Skopal, Rudolf Hrušínský, Jiří Plachý, Jan Pohan, skvěle vynikne i režie Z.Zelenky, hudba J.Svobody vč. písně K.Gotta. Zpestřením je dávné francouzské prostředí. Pointou příběhu je, že (ne)šikovní právníci dokáží poslat podle zákona do vězení zcela nevinnou mladou dívku, která je spíše obětí než pachatelkou. Většina diváků se tak naštve na Bartošku resp. advokáta vražedkyně. Spíše by film mohl sloužit jako zamyšlení, kdo udělal chybu, nevinná dívčina zatajovala pár informací, její obhájce nebyl tak zběhlý, také proti ní hrálo několik filmařských nelogičností (proč skákala před auto, proč nedokázali odhalit falešnou závěť, proč nepoukazovali na známost Bartošky s Maciuchovou a koneckonců i Bartošky s bordelářkou). Umělecky zajímavou ale podle mě zbytečně nelogickou je druhá půlka filmu, kde se hraje hlavně na pocity a emoce než na rozum a důkazy. To se pak zřejmě stane T.Brodské osudným. Musím ocenit profesionální zpracování ve všech směrech. Zlatá filmografie 90. let.

plakát

Tady Havel, slyšíte mě? (2023) odpad!

Bohužel typická slaboduchá havlistická roztomilá naivní fraška. Vlivem propagandy působí jako Vašek šašek :-( Václav Havel je bezesporu česká osobnost, ale všechno toto slaboduché naivní nadšení mu velice škodí. Hodně je to také zaviněno tím, že si jej přivlastňují dnešní sluníčkáři, kteří se spokojí s prvoplánovitým povrchním bohorovným viděním světa, nechtějí být konfrontováni s jiným názorem, je naopak umlčují a nenávidí. To je jejich pojetí pravdy a lásky. Jiný názor neznamená souznění s komunismem ani Ruskem ani totalitou obecně, ale naopak více svobody a demokracie a diskuse (demokracie je diskuse, jak říkával jiný prezident). Bylo by záslužné natočit jednou hlubší snímek nejlépe o V.Havlovi, který by opravdu rozebíral jeho pojetí demokracie prostřednictvím neziskovek, ne politickým stranám, ne mírovému řešení konfliktů, ne konkrétnímu politickému názoru a uspořádání společnosti (konec totality není důvodem ke vzniku nejistoty a nezaměstnanosti ap.). I tak měl VH rozhodně svoje kladné vlastnosti (disidentská činnost, nebojácnost při převratu, reprezentování naší vlasti ve světě atd.) a lidské kvality (ač to není absolutní asi jako u každého). Není to jen o symbolech. Mrzí mě, že obzvlášť v dnešní době neobjektivních veřejnopr. médií a propagandy se takto s VH zachází. Třeba někdy příště.

plakát

Letecké katastrofy (2003) (seriál) 

Příběhy skutečné, působivé, vysvětlení jsou poučná zajímavá ale teatrální trapné efekty a bezduché nevěrohodné výroky z toho často dělají jakousi reality show.

plakát

Letecké katastrofy - Vrah na palubě (2012) (epizoda) 

Příběhy skutečné, působivé, vysvětlení jsou poučná zajímavá ale trapné efekty a bezduché výroky z toho často dělají jakousi reality show.

plakát

5 proti 5 (2007) (pořad) 

Novotný super osobnost, vtipný svěží zajímavý zábavný, zálesák nebo Lesák chudák slaboch.

plakát

Lady XXL (2006) 

Nic pateticky politicky moralistickýho, prostě jenom pohoda, nadsázka a sranda a občas pěkný baby, takže určitě nadprůměr.

plakát

Chcete být milionářem? (2000) (pořad) 

Skvělá soutěž s Vladimírem Čechem, to se dá sledovat i dneska, formát pořadu určitě má svoje kouzlo, V.Čech výrazný suverénní ale zároveň inteligentní rozumný normální lidský, bravurně se k pořadu hodil, uměl podat i nějakou historku a bavit se k věci narozdíl od M.Preisse, což byl zoufalý slabý čajíček, nudný a unilý. Hejma tomu opět dodal říz a vtip a originalitu, byť s neortodoxním vzezřením, ale to neva. Šmucler je osobnost, zajímavý, gut, ale to už byl jiný pořad Milionář. Novodobé díly s Vašutem trapný a ani neuměl pravidla, nestojí za řeč. Nicméně hodnotím vysoko, protože první díly měly největší úroveň, Vladimír Čech vstřícný k soutěžícím, precizní a přirozený, za mě perfektní nejen proto že byl původní. Byla chyba tvůrců, že se ho tehdy svéhlavě zbavili, sami na to pak doplatili sledovaností... V té době holt už nebyl ředitelem Novy V.Železný, tak šlo všecko do kopru...

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

Skvělý vtipný originální jsou komentáře V.Vydry a někteří hosti určitě taky, jednoznačně J.Krampol s J.Štěpničkou, poved se i J.Vyskočil s Anife Hafan. Samo že jsou i slabší kusy, třeba influenceři kteří ani neumí vařit a ke všemu nudný. Za mě určo nadprůměr, stojí za to občas risknout kdo se v kuchyni zjeví.

plakát

Máme rádi Česko (2013) (pořad) odpad!

Neoriginální formát, trapný je Búček a ze všeho nejtrapnější Kotek kokot.

plakát

Polda a bandita (1977) 

Country, Texas, honičky, kamiony, klasický sporťáky, komedie, klasika. Skvělej Burt Reynolds, Jerry Reed (současně zpívá všechny melodie ve filmu) ad + dabing P.Soukup, A.Molčík, V.Vydra. Road movie, co má spád. Super.