Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

La La Land

La La Land (2016)

Při prvním zhlédnutí tohoto snímku jsem byl vskutku překvapen z originálního pojetí a nijak nekýčovitého romantického příběhu. Ovšem na druhé zhlédnutí jsem procitl jeho kráse a uzřel tak působivé umění, které dokázal vybudovat tak mladý režisér Damien Chazelle, který se nyní řadí mezi mé nejoblíbenější režiséry. Dodnes nemohu uvěřit, po kolika stránkách snímek funguje. Je to vřelá pocta všem muzikálům, které tímto skvěle oživil. Dodá duši a naději mnohým snílkům a romantikům, kteří sní. Přivede vás do skvělého světa plného krásných barev, nádherného vizuálu včele s dokonalou hudbou Justina Hurwitze, který v ní vzdává hold nejen jazzu a starým hollywoodským muzikálům, ale též postavám a kouzelnému příběhu. O každé dokonalé stránce toužím říct více než „skvělá práce”, ale jak často zmiňuji: genialita a pravá krása nelze vyjádřit slovy, tu musí každý pozřít sám. Vzhledem k tomu, že je pravda, že genialita se skrývá v jednoduchosti, tak mohu s čistým svědomím prohlásit, že Damien Chazelle a další tvůrci La la landu jsou géniové, milovníci svého oboru a neuvěřitelně potenciální tvůrci.

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Opravdu nádherné... Krásně odvyprávěný příběh dvou lidí, kteří jsou jiní než ostatní. Na jedné straně tu máme roztomilou dětskou nevinnost a její zvídání. Na druhé je tu už dospělý člověk, který je v podstatě uvězněný v dětském těle - pozoruhodně se dívá na svět stejně jako dítě. Myslím, že tento film vlastně člověku ukáže svět dětskýma očima, tedy takový, jaký je. Děti se na svět dívají jaký je a mají ohledně něj zvídavé otázky. Ty mají oba hrdinové tohoto filmu a vytvářejí tak opravdu krásnou komedii a drama. Velmi dobrá práce...

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Již mnohokrát jsem přemýšlel, jak lze shrnout kvalitu jednoduchých pohádkových filmů od Burtona, jež stejně čiší kouzlem a hřejí lidská srdce. Ze všech jeho unikátů je Edward mně osobně nejbližším a nejvíce oslovujícím. Kdybych byl kritikem, nedovedl bych hodnotit na základě vnějších aspektů tento film. Dokážu totiž jen prohlásit, že film je pravé umění, neboť někomu látka a zpracování sednou a jiným zase ne. Mně však nejen neskutečně sedly, ale celý film mi zanechal na srdci šrámy vyhotovené z krásy kouzel Edwardových nůžek. Nemyslím tím samozřejmě jen nůžky, ale celý oslovující příběh, který mne, nevím proč, zasáhl takových způsobem jako málokterý. Možná je mi blízký, možná je mi cizí, a proto mne fascinuje... Vím jen to, že je to film, který svoji smutnou stránkou dokáže rozveselit a zasáhnout nejednu duši svou nekonečností.

Volání netvora: Příběh života

Volání netvora: Příběh života (2016)

Moc pěkný, nádherně vizuální a perfektně scénáristicky zvládnutý snímek. Bayona má úžasný vizuál, který mne dokázal nevídaně přesně zasadit do příběhu a prožívat všechny strasti i neřesti s hlavní postavou. Zvláště jsou pastvou pro oči animované pasáže s vodovými barvami. Když se spojí krásný vizuál, kamera a příběh, tak vznikne opravdu výjimečný snímek jako je tento. Je škoda, že takovým filmů není věnovaná taková pozornost jako jiným. Takové filmy by se měly točit na oskarech a vydělávat miliardy, protože si to zaslouží. Volání netvora je úžasný a dojemný film, který si zaslouží vaší pozornost. Minimálně jednou za život je důležité si takový film pustit.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

Dosud jsem nechápal, když jsem se někoho zeptal jaký je jeho oblíbený film a proč, tak mi o daném filmu pověděl, že se mu na něm líbilo všechno. Teď už to chápu. Hacksaw prostě nemá chybu. Úžasně vystavěný scénář o postavě, se kterou jsem se na 100% ztotožnil. Reálná kamera zachycující dění ve válce (klepací záběry). Rovněž je film ve svém žánru i výborně zrežírovaný a sestříhaný. A především skvělé ozvučení! Pro ty z vás, co neviděli v kině, pusťte si na nejlepších reproduktorech, které máte. Krásně se ve filmu odděluje dramatický žánr a válečný plný napětí. Stěží se dá o genialitě snímku hovořit, jak moc je geniální, neboť to musí pozřít každý na vlastní oči. Ti z vás, kteří se k tomuto filmu ještě nedostali, doporučuji jeho genialitu a krásu pozřít.

V hlavě

V hlavě (2015)

Pixar bylo a vždycky bude studio kouzel. Nepřestává mne fascinovat, jakým způsobem dovedou pracovat s tématy a do jakých témat se to vlastně pouští. Ačkoli bych se to nebál nazvat skoro až Sofiinou volbou, tak pokud si musím vybrat, V hlavě je tím nejlepším kouskem. Nevídaně hravý film, kouzelný, neskutečný nápaditý, vtipný na správných místech a dojemný na správných místech. Jenže všechny tyhle chvály, které tu dokola pěji se jen těžko vyrovnají té nádherné směsici emocí, kterou zažívám pokaždé, když film vidím. Takové rodinné filmy jsou nevídaně vzácné, věčně kouzelné a pevně doufám, že se na tuto pohádku nezapomene ani za sto let. Protože každá kultura, každá doba a každý člověk by měl vidět film V hlavě. Ptáte se proč? Protože ze všech filmů historie nejlépe ukazuje, co to znamená pracovat se svými emocemi. A práce s emocemi, to je něco, co bude vždycky hýbat světem. Tak nechte Pixar, ať vás o tomhle světě učí.

Až vyjde měsíc

Až vyjde měsíc (2012)

Tento film mi připomněl vzpomínky z dětství, které jsem nikdy nenasbíral...

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Z počátku mě film moc nelákal... Když jsem si ho ale pustil nestačil jsem se divit, jak úžasný snímek jsem to viděl. Scénář je úžasně sepsaný, Van Dormael nad ním snad musel strávit roky. Ale i režijně skvěle zvládnuté. Jared Leto skvělý, ale to je jen malý odvar z celého filmu. Má opravdu moc výbornou kameru, která si často hraje s kompozicemi, symboly a barvami. Kandidát na nejlepší kameru všech dob. Snímek se vám může z počátku zdát složitě, ale ve výsledku je úplně jednoduchý a to je na tom to nádherné. Film je do posledního detailu dokonalý.

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

V dnešní době DC přichází neustále s hloupými filmy, které postrádají smysl. Proč se neohlédnout zpět do minulosti a vzít si příklad z např. Nolanových Batmanů a tohoto filmu? Tento snímek je úchvatný. Nikdy bych do něj neřekl, že je od DC. Není jen o akci, ale nese v sobě něco úplně jiného. Katastrofa totality je obzvlášť pro náš národ hrozivá, a proto by tento film měl být povinný ke zhlédnutí. Velmi propracovaný scénář, který se jen tak nevidí. Úžasná atmosféra filmů prostředí postapokalyptické Británie. Nádherně rozvinuté charaktery postav, za srdce chytající scény a výjimečný příběh. V jako Vendeta je film o naději a o dobru v lidech, a tak to má být.