Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

Damien Chazelle

V dnešní době není moc uměleckých režisérů jako Damien. Jeho první filmy se kterými obohatil náš svět zatraceně stály za to! Vyhrává si s každým záběrem, aby byl ve správné barevné kompozici, velmi pečlivě vede herce k mimořádným hereckým výkonům a vytváří jedny z nejvíce emotivních filmů všech dob. Troufám si ho popsat jako Spielberga 21. století. Jsem zvědavý, jestli se mu podaří nějaký jeho film nedostat na oskary.

Tim Burton

Jen těžko budu hledat ve světě filmu někoho s tak velkým potenciálem, nevídaně krásným výtvarným talentem a citem pro vyprávění silných a náročných příběhů skrze vizuál. Burton je mistr pohádek, které je schopen odvyprávět ať už skrze komedii/horor či silné drama. Jeho rozptyl je neuvěřitelný a jeho nitro plné tolika výjevů, které by si jen málokdo troufl skutečně natočit. Ale jestli je něco, čeho si na tomto člověku vážím nejvíce, je to jeho neuvěřitelně originální přístup k filmu a láska k filmu obecně, kterou ukazuje v neuvěřitelné hravosti každého detailu každého jeho filmu.

James Wan

Vždycky si uměl poradit s látkou, především s hororovou. Jeho filmy nahání nejen hrůzu a děs, ale je do nich schopný zakomponovat i další dramatické prvky. V dnešní době je opravdu abnormální úkol vytvořit velice kvalitní horor. Jemu se to povedlo hned několikrát, a proto klobouk dolů.

James Cameron

Je to velký řezník. Herce nenechá spát, zachází s nimi jako se zvířaty, je schopný se s nimi i poprat, ale to všechno pro výborný film. Vždy má  naprosto jasnou představu, co chce dělat a tím vznikají velice pěkné snímky, které se líbí jak diváků, tak kritikům a ještě vydělávají miliardy.