Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi

Recenze (26)

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

Je znát obrovský posun od prvního dílu, kdy tvůrci zkoušeli, kolik český divák, tuzemskou fantasy tvorbou nepolíbený, vydrží a kam až můžou sáhnout. U dvojky rozhodně sáhli správným směrem. Je tu více akčních scén, zápletek, napětí, ale i humoru. Charaktery postav se mění, vybarvují a pohádka tak neustále příjemně překvapuje. Udělat tentokrát hlavní roli z alchymistky Amélie byl skvělý nápad, příběh tak sledujeme zase z jiné perspektivy. Eliška Křenková herecky exceluje, stejně jako Simona Zmrzlá. Baví také neohrožené manželské duo Natalie Germani a Marka Lambory. Kamera se oproti jedničce podstatně zlepšila, hudba je opět zajímavá, chytlavá a skvěle dolaďující scény. Na špičkové úrovni jsou také kostýmy a lokace. Pomalu ale jistě se seznamujeme s novou fantasy říší s vlastními zákony a mytologií. Z filmu je zkrátka cítit obrovská láska a odhodlání tvůrců k této tvorbě a to mě neskutečně baví!

plakát

Jezerní královna (1998) 

Jedna z mých oblíbených pohádek. Moc mě baví ta temná atmosféra, nechybí tu napětí ani zajímavý příběh. Hlavní dvojice je sympatická a má mezi sebou potřebnou chemii. Ivana Chýlková tady herecky exceluje, je vidět, jak si roli jezerní potvory užívá. Zaujal mě tu i vtipný a trochu poťouchlý Jan Hrušínský a záporák Rudovous Miroslava Táborského. K tomu všemu nám film nabídne i překrásnou hudbu, povedené kostýmy a snovou výpravu.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Pokaždé mě to znovu až dojímá, jak je tahle pohádka krásná. Od špičkové výpravy, přes krásné kostýmy, až po výbornou hudbu. Hrozně mě tu baví obsazení, hlavně princové, okouzlující čarodějka Zuzany Bydžovské a skutečně zlá a lstivá královna Sabiny Remundové. Ovšem absolutní špička je tady Martha Issová, která se role Bohdanky zhostila na jedničku. Ani nemusí mluvit, její gesta a grimasy řeknou všechno. U závěrečných slov vypravěče až mrazí. Takhle bych tu tenhle film mohla opěvovat ještě dlouho, ale jediné podstatné je, že se tahle pohádka prostě zatraceně povedla!

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Pro Rowlingovou mám prostě slabost. Příběh začíná být čím dál tím drsnější a temnější, jak tomu bylo u Harryho Pottera. Počítačové triky naprosto dokonalé, mistrovská hudba. Eddie Redmayne opět krásně nesmělý a sympatický, Johnny Depp tajemný a svůdný a nováček Jude Law charismatický a překvapivě docela brumbálovský. Tohle začíná vypadat jako hodně dobrá série pro Rowlingholiky :))

plakát

Vinnetou (1963) 

Vinnetou má pro mě ze čtyř mayovek od Haralda Reinla největší kouzlo. Jsem ráda, že Lex Barker a Pierre Brice do toho nakonec šli a vytvořili nezapomenutelné a nesmrtelné snímky. Děkuji.

plakát

Pretty Woman (1990) 

Jo, jo dobře je to trošku (trošku hodně) nereálné, ale to není důvod k tomu si to neužít- ono totiž není špatné, když si na chvíli připadáte jako v pohádce :))

plakát

Kráska a zvíře (1991) 

Úžasná Disneyho klasika, při které mě vždycky zahřeje u srdíčka :))

plakát

O bílé paní (2008) (TV film) 

Příjemná televizní pohádka, jiná než všechny ostatní. Skvělé herecké obsazení, všichni se tu ve svých rolích vyžívají a vtipem se nešetří. Ani písničky tu nejsou na škodu. Jediné, co mi fakt vadí, jsou ty příšerné animace mezi jednotlivými scénami, bez nich by se to určitě obešlo.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Vcelku povedená štědrovečerní pohádka. Chválím výběr lokalit a hlavně to, že se pohádka natáčela na sněhu. Mělo to atmosféru. Mimo ni může snímek nabídnout ještě skvělý scénář, který odsýpá a hlavně baví! S tématem hvězdné oblohy se zde perfektně pracovalo, z čehož plyne velká spousta vtipných hlášek. Příběh vedla hlavně Tereza Ramba, která své Deničce vtiskla naprosto roztomilou, naivní a zasněnou duši. Hodně mě bavil Ondra Sokol, kterému role namyšleného krasoně skvěle sedla. Princezna krásná a v Čechách neokoukaná, jen dabing Mariky Šoposké je už v pohádkách víc než ohraný. Celkový dojem bohužel kazily scény odehrávající se na zámku. Byly zdlouhavé, nudné a nezajímavé. Jinak se ale jedná o příjemnou a zábavnou vánoční pohádku. Ty Karel Janák umí.