Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (17)

Gympl s (r)učením omezeným - Dva nula pro Adama

Gympl s (r)učením omezeným - Dva nula pro Adama (2012) (epizoda)

Když se Eliška (Libuše Šafránková) zlobí na Adama (Ondřej Gregor Brzobohatý), protože si myslí, že se ji snaží připravit o vedení sboru Zvonek, ptá se ho, jestli nechce rovnou její stůl a boty. Jde o odkaz na scénu z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984), kdy rozčilený policejní inspektor Trachta křičí na svého kolegu inspektora Klečku, který mu z kanceláře sebral koberec, jestli se mu náhodou nelíbí i jeho stůl, klobouk, nebo boty.

Hvězdná brána - Paralelní vzpomínky

Hvězdná brána - Paralelní vzpomínky (2006) (epizoda)

Tato epizoda je věnována hlavnímu osvětlovači Jeffu Uptonovi. Jednalo se o jeho poslední práci předtím, než 15. července 2005 zemřel.

Let It Be

Let It Be (1970)

John Lennon o filmu prohlásil: „Dělat Let It Be bylo peklo. Když to začalo běžet, řada lidí si stěžovala, že v tom Yoko vypadá příšerně. Ale ani ten největší fanda Beatles by tuhle šestitýdenní mizérii nevydržel. Byla to ta nejhorší šichta na světě.

Magical Mystery Tour

Magical Mystery Tour (1967) (TV film)

Paul McCartney o filmu prohlásil: „Magical Mystery Tour byl tak trochu... no, ať už to dopadlo jakkoli... bylo to samo o sobě takové tajemné, jako třeba Rock and Roll Circus od Rolling Stones. Však víte, co se s ním stalo. Docela rád bych viděl, kdyby to takhle dopadlo i s tímhle filmem. Chce to trpělivost. Všechny tyhle věci nakonec fungují. Myslím, že to byla dobrá show. Jeho dny teprve přijdou.

Panna a netvor

Panna a netvor (1978)

První záběr do tváře Netvora je až ve 41. minutě filmu.

Pomoc!

Pomoc! (1965)

John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem.

The Beatles: Lady Madonna

The Beatles: Lady Madonna (1968) (hudební videoklip)

Komentář Ringo Starra k písni „Lady Madonna“: „Zní to jako Elvis, co? Ne, to nezní jako Elvis, to je Elvis. Dokonce i takové ty věci, kde to tahá hodně vysoko.

Vinaři

Vinaři (2014) (seriál)

Protože v době natáčení bylo synovi Terezy Kostkové teprve šest let, bylo by pro ni náročné do práce dojíždět. Proto s rodinou po dobu natáčení bydlela ve Vinařství U Kapličky, které v seriálu představovalo „Vlčkovo vinařství“.

Vinaři

Vinaři (2014) (seriál)

Herečka Tereza Kostková se kvůli roli Kateřiny Pavlíčkové musela mimo jiné naučit řídit sajdkáru a jezdit na čtyřkolce.

Vyprávěj - Akce Zet

Vyprávěj - Akce Zet (2011) (epizoda)

V epizodě se Jana (Veronika Freimanová) ptá Františka (Radoslav Brzobohatý), kde vzal sazenice cuket. On odpoví, že mu je dala jeho snacha. V té době si ale František myslel, že žádné děti nemá. Až později zjistil, že má dceru. To ale nemění nic na tom, že žádnou snachu nikdy neměl a ani mít nemohl.

Reklama