Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (12)

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně - Další den

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně - Další den (2014) (epizoda)

Postava Barryho (Lee Thompson Young) na konci epizody zemře po autonehodě. Herec Lee Thompson Young se v den natáčení 5. série nedostavil na plac. Vyslaná policie do jeho bytu v L.A. nalezla již bohužel hercovo bezvládné tělo. Později jeho manažer zveřejnil, že herec spáchal sebevraždu. Bylo mu pouhých 29 let.

Californication - Pekelná ženská

Californication - Pekelná ženská (2007) (epizoda)

Ve scéně, kdy Hank (David Duchovny) na sebe kouká do zrcadla, pronese větu: „Nemají tě rádi, jsi hnusnej a směšně oblečenej, usměj se, ty vemeno.“ Podobnou větu řekl Joe Hallenbeck (Bruce Willis) ve filmu Poslední skaut (1991): „Nikdo tě nemá rád, všichni tě nenáviděj, posereš to, usměj se, ču*áku.“

Hvězdná brána - Politika

Hvězdná brána - Politika (1998) (epizoda)

Při zasedání se senátorem řekne Daniel (Michael Shanks), že se obávají toho, že Goa'uldi zaútočí pomocí vesmírných lodí. Senátor odpoví, že pak budou mít co dělat s letectvem Spojených států. Na to Daniel odpoví: „Pravda, prostě jim nasadíme do počítače na mateřské lodi virus.“ Jedná se o narážku na film Den nezávislosti (1996), kde se snaží k zastavení mimozemské invaze nakazit počítač mateřské lodi počítačovým virem.

The Far Cry Experience

The Far Cry Experience (2012) (seriál)

Ve hře „Far Cry 3“ můžeme nalézt Chrisovu hlavu, a to na souřadnicích X: 620.5, Y: 557.7. Za nalezení Chrisovy hlavy navíc dostaneme achievement „Say Hi to the Internet“.

The Far Cry Experience

The Far Cry Experience (2012) (seriál)

V závěrečné epizodě příjde za Vaasem (Michael Mando) jeden z jeho mužů s tím, že zrovna na ostrově přistálo 6 parašutistů, což je narážka na začátek hry „Far Cry 3“.

For All Mankind

For All Mankind (2019) (seriál)

Seriál je pojmenovaný po části slavné věty, kterou prohlásil Neil Armstrong, když jako první člověk na světě stanul na Měsíci: „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ V překladu: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Na konci filmu ve sklepě, kde je držen Mikael (Daniel Craig) a následně osvobozen Lisbeth (Rooney Mara), se ho Lisbeth zeptá: „Můžu ho zabít?“, na což ji Mikael kývne. Není zde pochyb, že jde o narážku na filmovou sérii Jamese Bonda, kde Daniel Craig ztvárnil agenta 007, který taktéž žádá o povolení zabíjet.

Reklama