Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (260)

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Pohodová komedie, která si na nic nehraje. Kdo chce hlubokomyslné rozjímání či divokou akci, ať se poohlédne jinde. Genderovou vyváženost zde taky nehledejte. Když chci relax, vždy se na ni rád znovu podívám. Bohužel takových komedií moc není. A natočí se jednou za pár let.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Krásný film. Perly se skrývají. kde to nečekáme. Dokonalý ten film není, ale má vtip a kouzlo. Pohádka pro dospělé i když se tváří jako pro teenagery, ti to asi nepochopí. Kdyby to autor dopiloval, bylo by to geniální dílo.

plakát

Zametač stop (2007) 

Komorní drama, nic víc. Dalo se na to dívat, ale nenadchlo to. Na thriller moc přímočaré a předvídatelné. Škoda, chtělo to odlehčit a dodat něco, pro co by stálo se na to podívat znovu.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

První půlka filmu vypadala nadějně. Pak se to zvrhlo v tuctovou akčňárnu bez myšlenky. Jeden film z mnoha.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Krásný film. Krásná hudba. První polovina OK a poslední čtvrtina OK. Kdyby třetí čtvrtina nebyla byl by to téměř dokonalý film. Prostě méně bývá více a chtělo by to ve střední čýsti prostříhat. Takhle trpí po polovině nudou. Spousta linií, tři hlavní a k tomu řada odboček alternativní historie či budoucnosti. Spousta vychyrtávek a narážek. Co mi vadilo byly vědecké deklamace, které neměly faktické chyby, ale nejsem si jist nakolik autor rozuměl jejich obsahu a nakolik to bylo pro efekt. Myšlenka filmu, pokud má vše do sebe zapadat není píliš originální, ale v efektním podání. Po druhé se na to vcelku asi nepodívám, ale určitě si některé části zopakuji. Jaký bych měl názor po druhém zhlédnutí, to asi nebudu mít čas ani chuť zjišťovat.

plakát

Všechno, co chceš (2015) 

Velice vtipný film. Jen to chce ineligentního diváka aby mu došly všechny narážky. Pythoni si přihřáli polívčičku. Další klasika, kterou člověk vychutná na druhé a další shlédnutí. Oceňiuji ulítlost scénáře i výkon hlavního představitele. Milovníci akčního vymývání mozků pozor, není to pro vás.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Bída. Plytký scénář plný hloupostí a patosu. Kdyby tu nebylo pár hezkých akčních scén tak jdu ještě níž. Jedno shlédnutí stačilo. Bondovky sice taky byly ulítlé, ale měli jistou lehkost a čišelo z nich, že se neberou vážně. Tenhle film je místy k smíchu ale snaží se ze sebe dělat pytel hnoje plný hlubokých myšlenek.

plakát

Anna (2019) 

No dá se, ale žádná sláva to není. Začátek rozpačitý a při spoustě hloupostí si člověk říká jestli to tvůrci myslí vážně nebo jako hloupou komedii a vykradačku Nikity. Akční scény trapné a možná uspokojí někoho, kdo uvěří, že štíhlá modelka vymlátí a povraždí hospodu plnou namakanců či vystřílí a rukama pobije mnohačetnou ochranku sídla KGB.. Pak se to srovná a začne hra v duchu Gambitu a Pulp Fiction, která zvedá úroveň filmu na stav, ře divák nemusí litovat promarněného času. Je to oddychovka, ale možná se za 30 let na to právě kvůli tomu podruhé mrknu.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Oddechovka, vyvražďovačka(kromě největších klaďasů). Trochu v duchu predátorů. Když člověk zkousne takové nelogičnosti, jako pád do korun stromů,kdy ho zstaví lano zaseklé za větev a navinuté na noze a dotyčný pak vesele běhá a podobně, pak se to dá. Přistupujte k tomu jako k komedii a akční oddechovce a budete spokojeni. Pořád je to menší sračka než Transformers a jiné Bayovky.