Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Český slavík Mattoni 2017 (2017) (pořad) odpad!

Jedna velká trapnost a zoufalost - hlavně ta část, kde se Ondřej Sokol houpal ve vzduchu na provazech jak nějaká vopice a pokoušel se být svými kýčovitými, trapnými a nevkusnými hláškami vtipný.

plakát

Spielberg (2017) (TV film) 

Poměrně dobře zpracovaný dokument se spoustou filmových hvězd/režisérů, kteří mluví o filmařské legendě a o zajímavostech ze Spielbergovi kariéry. Nejzajímavější byla pro mě část o natáčení Schindlerova seznamu. Jako dalšího Tarantina, prosím.

plakát

Plump Fiction (1997) odpad!

Viděl jsem ani ne 1 minutu z tohohle "filmu" na youtube a dávám automaticky odpad už jen kvůli tomu, že se někdo neštítil pošpinit a znesvětit takovéhle mistrovské dílo jako je Pulp Fiction a udělat z toho tuhle... bohužel nevím, jak přesně to nazvat, jelikož komedie to není, parodie taky ne, nazývat to filmem asi nebude taky morálně korektní....

plakát

Život je krásný (1997) 

Fascinující dílo, taková italská verze Schindlerova seznamu v dramo-komickém kabátu. Až skoro neuvěřitelné, že někdo dokázal spojit tak citlivé téma holocaustu s humorem a udělal z toho tak skvělé dílo. Bravo, prostě bravo....

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Přímočarý (svižný) snímek k věci bez zbytečné omáčky okolo a přesto se krásně do 96 minut vešlo vše podstatné, i když jsem měl zpočátku o jeho krátké délce trošku pochybnosti. Ale jak se říká kdo umí, umí a zvlášť ještě v 86 letech vytvářet takové snímky? Smekám, Pane režisére Eastwoode, plný počet 5*

plakát

O myších a lidech (1992) 

Tohle je jeden z těch filmů, kdy tou jedinou velkou vadou je jeho délka, opravdu jsem se chtěl, aby byl děj alespoň minimálně o půl hodiny delší. Jinak režie, scénář a výkony herců skvělé, plný počet 5*.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Kdo by řekl, že z něčeho, co se odehrává celou dobu v uzavřené místnosti (a ještě ke všemu to bylo původně natočené jako TV film) se vyklube tak naprosto fantastické drama se skvělými herci, scénářem, dialogy a nečekaným zvratem, kdy na začátku je 1 muž pro nevinu odsouzeného proti zbylým 11 a nakonec se všech 12 mužů shodne na nevině. Rozhodně se jedná o nejlepší film ze soudního prostředí.

plakát

Warrior (2011) 

S hodnocením jsem trochu dost váhal, jelikož jsem před tímto dřív viděl Eastwoodův film Million Dollar Baby a sérii Rockyho. Warrior nebyl vůbec špatný, ale co se týče zpracování, postav a příběhu/zápletky tak upřednostním spíš Eastwooda a Stallona. Slabé 4*

plakát

Podraz (1973) 

Po fantastickém výkonu ve westernu Butch Cassidy a Sundance Kid legendární dvojka Newman/Redford opět zazářila. Režii a scénáři není co vytknout, herecké osazení skvělé - prostě perfektní film.

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Opravdu povedený, geniální seriál - osobně můj neoblíbenější se spoustou vtipných (dnes již kultovních) hlášek a se spoustou naprosto perfektně zakomponovaných předsudků, u kterých jsem se opravdu dost často dusil smíchy, zejména pokud šlo o Erica a Kylovu příslušnost k onomu náboženství :). Tou nejlepší postavou je rozhodně Eric Cartman a jestli s tím kurvadrát někdo nesouhlasí tak se na to může vysrat a jít domů, áno? :)