Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Poslední recenze (3)

plakát

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) (seriál) 

Tak tahle verze Sabriny mě fakt příjemně překvapila! Jako malá jsem vždy koukala na starou dobrou Sabrinu, mladou čarodějnici, takže mi nic nebránilo, abych se podívala na tuhle, kapku krvavější a temnější. Ze začátku je dost znát herecká nezkušenost mladinké Kiernan Shipky. Je dost stažená a neuvolněná a herecké promluvy nejsou přirozené, avšak po pár dílech z ní veškerá nejistota opadne a můžeme sledovat velmi nadanou herečku s celým jejím potenciálem. Kdo mi však nesedl, byl až moc milý Harvey. Jako postava, ač je hlavní, byl velmi nevýrazný. O hereckém výkonu Mirandy Otto, jakožto tetičky Zeldy, se nemusím ani zmiňovat. Té bych tu oddanost Satanovi věřila snad i v reálu a tetičky Hildy se Lucy Davis taktéž zhostila velmi slušně. Obecně s těmi až moc hodnými postavami je trochu v herectví problém. Není lehké takovou roli hrát, jelikož sama o sobě je celkem nevýrazná, ale Lucy Davis se s tím vypořádala skutečně dobře. Abych to shrnula, The chilling adventures of Sabrina je velmi povedený seriál. Ten, kdo má rád hororový žánr a vlastní účet na Netflixu, můžu jen doporučit. Už se nemůžu dočkat druhé série!

plakát

Řád (2019) (seriál) 

Tahle série mě zprvu zaujala. Obecně všechno, co se týče kouzlení, tajemna a duchovna. Proto jsem se také na The Order začala dívat. Avšak nějak jsem se nemohla dostat přes prvních 7 dílů. Děj de facto stojí na místě, nic zvláštního se zde neděje. Až teprve ke konci série to do sebe všechno začne zapadat a děj se rozjede na plné obrátky. Někdy jsem se nechala i strhnout a říkala si, jak se to krásně vybarvilo. V závěru je však naprosto hloupý a předvídatelný plottwist, který mě donutil dát pouhé tři hvězdy. Velká škoda.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Udělala jsem asi chybu, protože jsem si nepřečetla anotaci předtím, než jsem usedla do sedačky v kině. Kolem tohoto filmu se drží celkem pěkný mýtus. Hodně lidí o něm mluví v souvislosti s Bohemian Rhapsody, kde jde o příběh Freddieho Mercuryho. Avšak ti, kteří "Zrodila se hvězda" neviděli, tvrdí, že jde přímo o příběh Lady Gagy, nikoliv však jakési dívky jménem Ally. Samozřejmě jsem tomu věřila i já, s tím, že se jdu prostě podívat na story Lady Gagy. Jenže to se nekonalo. Tento detail bych však teď pominula a věnovala se více filmu samotnému. Zklamal mě fakt, že je toto již třetí remake filmu z roku 1937 a ne zrovna zdařený. Herecké výkony Lady Gagy a Bradleyho Coopera byly velmi dobré. Lady Gaga tuhle roli i dostala z toho důvodu, že její příběh je celkem podobný a tím pádem její uvěřitelnost se s touto skutečností o dost zvýšila, protože prakticky hrála samu sebe (jako tomu bylo i v American Horror Story; Hotel) a Cooper tak moc pil a bylo to tak věrohodné, že jsem si říkala, že by to snad ani nemohl normální člověk tak dlouho vydržet. Hodně ale tomuto filmu srazily na kvalitě zbytečně dlouhé scény, kdy jsem si až říkala, ať už je konec. Co se týče filmu jako celku, tak tam de facto není ani žádná pointa. Je to opravdu romantická slaďárna, která nesedne každému. Určitě ale stojí za to vidět. Můj další bod na programu je zhlédnutí originálu a patřičné srovnání. Možná díky tomu ten příběh i lépe pochopím?

Poslední hodnocení (279)

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) (seriál)

02.04.2019

Řád (2019) (seriál)

02.04.2019

Pravdivé lži (1994)

10.02.2019

Zrodila se hvězda (2018)

27.01.2019

Krásná pokojská (2002)

02.01.2019

Pátek třináctého (1980)

27.12.2018

Síť (1995)

27.12.2018

Saturnin (1994)

27.12.2018

Polární expres (2004)

27.12.2018

Reklama