Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (84)

plakát

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu - Ši no adži (2020) (epizoda) 

Tento seriál má hodně dílů, které jsou svou povahou dost depresivní a první série měla těchto okamžiků opravdu mnoho, druhá v tomto ohledu nasadila laťku ještě výš... Pro mě osobně 11. epizoda předčila všechny ostatní. Možná si zaslouží plné hodnocení především za ten konec, protože ... spoiler!, ale nedám jej. ...hlavní hrdina umřel alespoň v objetí své milované, které už dost docela dobře hrabalo... Načež on tam v tom jejím klíně doslova uhnije, ona je nesmrtelná a do konce věků bude hladit jeho kosti, opravdová romantika... Mimochodem jsem vděčný tvůrcům za to, že poslední záběry Subarua byly hodně tmavé a člověk musel použít představivost, smekám před ním, že k Emilii vůbec došel.

plakát

Červený trpaslík - Země zaslíbená (2020) (epizoda) 

Původní epizody jsou jedinečné a těžko se jim něco dokáže vyrovnat, tak nemůžu být k této epizodě přísný. Herec Hollyho - Norman Lovett těžce přehrával, chvílemi mi přišlo, že jen stěží dokáže zabránit vlastnímu smíchu, ohledně toho, co právě sám řekl..., což bylo takové milé, protože když budu nostalgicky vzpomínat, tak vždy dokázal udržet během svých monologů a dialogů naprosto vážnou tvář, teď se u té role opravdu bavil, a ne ji pouze hrál... Přesto to vůbec nebylo zlé, byl jsem spokojený, tvůrci mile potěšili.

plakát

Girls and Panzer: Saišúšó - Dai ni wa (2019) 

Čekání na tuto epizodu bylo opravdu dlouhé, ale z mé strany určitě spokojenost, bavil jsem se. Kvituji, že zde byly ukázány souboje i ostatních škol, jen mě mrzí, že byly tak kraťounké... Či-Ha-Tan mile překvapil, vím, že není šance, aby tato škola postoupila, ale nevadilo by mi to. Co napsat na závěr, snad nebudeme na pokračování čekat opět dva roky...

plakát

Hinamacuri (2018) (seriál) 

Po velmi dlouhé době jsem nejen dokázal dokoukat nějaké anime, ale navíc se při tom i pobavit. Líbil se mi kontrast osobností mezi Hinou a Anzu, byť to zpočátku vypadá, že ta první je lepší, tak opak je pravdou. Anzu si totiž v příběhu projde skutečným charakterovým růstem, doslova rozkvětem a to se mi moc líbilo..., krásná byla Nittova žárlivost, když ji má chvíli doma a může srovnávat..., a následně pak žehrat na skutečnost, že on "vyhrál" Hinu, od níž může čekat pouze její obligátní nakrm mě.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Z filmu jsem neměl velká očekávání, takže jsem nebyl příliš zklamaný, ale přesto to mohlo být lepší. Bylo zde poměrně dost věcí co mi úplně nesedlo, kdybych o té bitvě nic nevěděl, užil bych si snímek více, ale takto mě tam iritovala spousta historických nepřesností nebo rovnou hloupostí. Přitom je zde oproti původnímu filmu vcelku i dost dobrých a zajímavých scén. Pro mě a to musím hodně ocenit, byl záběr na paluby letadlových lodí Kido Butai v době útoku amerických střemhlavých bombardérů, jsou totiž takřka prázdné…, což je historicky přesné a správné, za to tvůrcům filmu děkuji. To co bylo naopak nepřesné a řekl bych i hloupé, byla účinnost japonských AAA zbraní, ta byla v reálu mizerná, ve filmu je zodpovědná za většinu amerických ztrát, což je prostě špatně. Byl to CAP letadlových lodí, kdo sestřelil přes 90% útočících amerických letadel. To co mě na snímku hodně překvapilo, bylo vyzdvihování Jamagučiho, jistě byl určitě schopnější než-li jeho nadřízený, nicméně zde nejspíš zafungovala jeho poválečná aura, spíše než historická skutečnost. Jeho hlavním atributem a ctností bylo, že přijal zodpovědnost za japonskou porážku (na rozdíl od svého nadřízeného) a zemřel na své vlajkové lodi, byť se mohl zachránit. Dělá to z něj možná morálnější důstojníka se smyslem pro povinnost, ne však lepšího velitele, protože jestliže byl tak kvalitní admirál, prospěl by své zemi více živý než mrtvý… Film považuji spíš za zábavu, ne historicky přesný popis bitvy.

plakát

Seišun buta jaró wa Bunny Girl-senpai no jume o minai (2018) (seriál) 

Moc rád bych dal víc než tři hvězdy, bohužel to nejde. Nebylo to vůbec zlé, ale že bych byl z příběhu nějak nadšený, to také říct nemohu, chyba nejspíš byla ve velkém očekávání a to se prostě nedostavilo. Navíc to skončilo otevřeně, nebo lépe řečeno, jsem se spoustu věcí nedozvěděl..., třeba mi odpovědi poskytne film a třeba také ne.

plakát

Hai to gensó no Grimgar (2016) (seriál) 

Na toto anime jsem narazil náhodou na YouTube, zaujalo a po jeho zhlédnutí musím říct, že rozhodně nezklamalo. To čím si mě toto dílko získalo, je poznání, že zde nemáte žádné supermany, pouze hrstku obyčejných a vystrašených dětí, co se snaží přežít v neznámém světě, kde se chyby neodpouštějí. Všechny postavy zde sice nemají stejně prostoru, jedna či dvě jsou čistě do počtu, nicméně na pouhých 12 epizod je vykreslení těch hlavních dostačující. Jistě má toto anime i své zápory, ale klady u mě rozhodně převažují.

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Pro mě nostalgické vzpomínání na film a velmi milé překvapení, nečekal jsem skoro nic a dostal dobrou podívanou, rozhodně nejsem zklamaný.

Ovládací panel
4 body