Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Pro mě nostalgické vzpomínání na film a velmi milé překvapení, nečekal jsem skoro nic a dostal dobrou podívanou, rozhodně nejsem zklamaný.

plakát

Girls und Panzer: Saišúšó (2017) 

Dobré a to velmi, nicméně strašně kraťounké, je to první epizoda a čekání na druhý díl (nejméně několik měsíců) bude pěkně k vzteku. Tak to byl nejspíš hlavní zápor, ke kladům patří nádherná animace, mnoho vtipných okamžiků (na studentky Anzia vyspávajících kocovinu atd.), jízda tankem opět velmi akční, hned počáteční scéna na mostě dosti navnadí. Těšil jsem se na Poslední kapitolu a jsem spokojený, byl bych nadšený, kdyby nebyla rozdělena a do světa puštěna jako celek, to se však nestalo.

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Bavil jsem se, je to mnohdy velmi smutné, cynické a morbidní, ale dobře natočené... Scéna, kdy Nikita zvrací do záchodu a Vjačeslav se mu nabízí, že mu bude držet vlasy neměla chybu. Nicméně to, co na filmu oceňuji asi nejvíc, je že z Lavrentije nedělají tu největší zrůdu, protože nikdo z vítězů nebyl o nic lepší, oni vyhráli a napsali svou verzi dějin, pravda však není černobílá...

plakát

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu (2016) (seriál) 

Některé epizody jsou opravdu epické a nadchli mě, protože i přes veškerou snahu hlavní hrdina vždy selže a to muselo být pro něj skutečně úmorné... Bohužel, ne každý díl je tak dobrý, navíc je Subaru dost nevyrovnaný, ten jeho charakter mi úplně nesedl, jednu chvíli je normální a pak se chová jak blb, ale to se ještě dalo. To co mi vadilo je minimální vykreslení charakterů ostatních postav, krom Subaru a Rem jsou všechny okrajové. Emilia je strašně plytká a je pro mě dost nepochopitelné, že autor z ní udělal Subarovu Femme fatale, zrovna tohle mi nesedlo. Raději bych dal přednost tomuto konci: https://www.pixiv.net/member_illust.php?mode=medium&illust_id=59063693

plakát

Kiyosu kaigi (2013) 

Když jsem viděl před drahnou dobou trailer, byl jsem trochu rozpačitý, z mé strany panovala obava, že to bude fraška, ne historický film... Není tomu tak, Tókičiró (v podání Jó Óizumi, kterého jsem začal registrovat až po této roli) je skvěle vyobrazen a protože patří mezi mé nejoblíbenější historické postavy starého Japonska, kvitoval jsem, jak se pomalu ale jistě drápe na vrchol své moci (byť ho po konferenci na hradě v Kiyosu bude čekat ještě trnitá a dlouhá cesta) a pokládá zde její základy. Režisér Kóki Mitani měl k ruce prakticky to nejlepší z ansámblu japonských herců, z vedlejších rolí mě zaujali především: Miki Nakatani jako Nene a Susumu Teradžima v roli Kanbei Kurody...

plakát

Boku dake ga inai mači (2016) (seriál) 

O šanci se vrátit do minulosti a změnit některé věci ve svém životě asi stojíme všichni a Satoru Fujinuma ji dostal, sledovat jeho nesobecké počínání určitě stojí zato. Rozhodně nebylo těžké mu fandit, oblíbit si totiž jeho postavu je snadné. Přestože myšlenka příběhu byla dobrá, trochu mě mrzelo, že jsem velmi rychle poznal vraha a to v těchto věcech mnohdy velmi tápu... I konec mě trochu mrzel, přeci jen jsem čekal, že Satoru skončí s někým jiným, za tu námahu a oběti z jeho strany mi to nepřišlo úplně fér, ale co je vlastně fér, třeba právě toužil po té, která ho zachránila. Plný počet nedám, protože vrah čtyř lidí (z toho tří dětí) vyvázne z mého pohledu velmi lacino.

plakát

Gekidžóban KanColle (2016) 

Zklamán z filmu rozhodně nejsem, naopak velmi mile překvapen z mnoha vsuvek z historie, jedná se sice o takové malé drobnůstky, přesto mě potěšili. Mnoho nových postav (rozuměj lodí), některé se sice pouze mihnou jako Ryūjō (to jak uklouzne je právě jedna z těch historických vsuvek ukazující její špatné nautické vlastnosti, loď jež projde několika přestavbami, přesto bude patřit spíše k těm nepříliš povedeným typům jap. letadlových lodí) nebo Čókaj (i ona má několik historických vsuvek) příběh rozhodně obohatí. Mé oblíbené letadlové lodě projdou přezbrojením, místo A6M dostanou A7M Reppú(?), na rozdíl od seriálu, kde jsou součástí světa Kancolle pouze malé pilotky, film nabízí i maličké a roztomilé námořnice, jež děvčatům sedí na ramenou, ovládají věže či jiné součásti lodních systémů. Toho, kdo není moc fandou lodí nebo historie, případně hry asi film úplně nenadchne, bude pro něj docela obtížné jej ocenit.

plakát

Vlčí děti (2012) 

Smutné a zároveň velmi hezké, úžasná animace. Aoi Mijazaki jsem v Haně viděl, ten její hlas k té postavě seděl.

plakát

Sword Art Online (2012) (seriál) 

Začátek je skvělý, upoutalo mě to, říct, že ne, byla by to lež, ale mělo to skončit 14 epizodou, neříkám, že zbytek série je vyloženě špatný, nicméně byl to úplně jiný svět. Bohužel pro mě to bylo tak odlišné, že příběh ztratil to své počáteční kouzlo a já to dokoukal pouze ze setrvačnosti, tak nějak bez zájmu. Dávám pouze tři, asi je to málo, ale víc dát nemohu.

plakát

Jamada-kun to 7 nin no madžo (2015) (seriál) 

Pro mě trochu zklamání, neznám předlohu, tak nevím co chybělo či co bylo navíc, ale příběh se hodně táhl a poslední tři epizody jsem shlédl už jen ze setrvačnosti... Přesto jsem se docela bavil, některé hlášky mě rozesmáli, asi nejvíc ta, kdy se hlavní hrdina rozhodne políbit Shiraishi, aby se jí navrátily vzpomínky a řekne: "Dobrá! Prvně si zajdu vyčistit zuby."