Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

A co třeba Adolf? (2018) 

Copak Adolf, ten dokáže rozčeřit vody v jakékoliv situaci a tohle jméno zkrátka nemá na růžích ustláno. Velmi originální a vtipná konverzační přestřelka, která neuvěřitelně odsýpá a graduje. Začne nevinným žertíčkem a pěkně se rozjede ve spoustu obviňování, výčitek a vytahováním kostlivců ze skříní. Dojde i na pěstní konfrontaci a pánové ukazují svá ješitná, sebestředná ega ve velkém. Sabeth pak ve finálním strhujícím monologu všem přítomným egomanům udělí pěknej slovní klystýr, za kterej by se nemusel stydět ani Adolf. Ale jak jinak, než nic se nemění a pokračuje se v zaběhlé rutině. Skvělé herecké výkony v čele s Floriánem. Ten jeho sexy knírek, byl nanejvýš výmluvnej. A co třeba Adolf? Příkladná ukázka toho, že se dá z hovna uplíct hodně pevnej bič.

plakát

U Zlaté rukavice (2019) 

Ani jsem netušila, že jsem schopna sjíždět takové zvrácenosti. Ovšem, když se jedná o německou produkci a podle skutečnosti, tak neváhám ani minutu. Vyvolená rasa mě zase jednou pěkně posadila na prdel. A to doslova. Fritz je takový milý hošík s vizáží, tak odpudivou, že i zvoník od Matky boží by záviděl. Chce si užívat života plnými doušky. Miluje sex, ale jak na potvoru mu nestojí ptáček. A je zaděláno na zvrácenou dekadentní podívanou, která slabším povahám zřejmě rozhodí zažívací trakt na delší dobu. U zlaté rukavice je nepřeberný výběr odpudivých cour a jiných zjevů toho nejtvrdšího kalibru. Pohlavní choroby z obrazovky přímo sálají a po shlédnutí filmu je třeba navštívit koupelnu a zavolat deratizační službu. A to je živná půda pro našeho devianta, který řádí, jak černá ruka. Likviduje jednu couru za druhou, takovým kultivovaným, sofistikovaným způsobem, že se jeden nestačí divit. Z odporného, podkrovního kutlochu se line odér hnijícího masa, pod rouškou toho nejodpornějšího hnusu. Myslím, že párky s hořčicí nějakou dobu vynechám. Musím teda ještě vypíchnout hudební složku, protože na té se někdo extrémně vyřádil a posunul film ještě o level výš. Celou dobu jsem čekala, kdy zapěje božský Kája v líbezné němčině a ejhle on zapěl! Což mě definitivně odrovnalo. Klobouk dolů hercům i režisérovi a hlavně maskérům. Každopádně povedený surrealistický zážitek.

plakát

Klér (2018) 

Poláci se teda zas vytáhli a hned s velmi ožehavým, černoprdelnickým tématem. Režisér velmi odvážný muž. Pěkně zacloumal nábožensky založeným Polskem. A všem pěkně ukázal, jak se káže voda a ne pije, ale chlemtá víno. Reálně, syrově, bez příkras ve stylu Dogma. Římskokatolická lůza páchá jeden smrtelný hřích za druhým a ani se nezačervená, natož, aby se kála ze svých hříchů. Ze začátku jsem se smála, ale smích mě brzo přešel a pak už jsem jen zírala v němém úžasu a styděla se místo těch zvrácených kreatur. Velmi silná výpověď o slavné církvi a náboženství, jako celku. Tohle se zřejmě děje skoro všude, ale tutlá se to neuvěřitelným způsobem. Každopádně kdo vybral ty ksichty do hlavních rolí, byl génius. To se jen tak nevidí.

plakát

Na nože (2019) 

Povedená rozfrněná família i s příbuzenskou pakáží pouští žílou starému pánovi fakt stylově. Jakmile jim ovšem přiškrtí kohoutky, už se brousí nože. K tomu pečovatelka co špatně snáší lež a kdykoliv si na ni jen vzpomene, tak se jí navaluje a chce zvracet, takže vlastně blije celej film o sto šest, protože tady se pravda mluví jedině, když se někdo splete. A do toho se polehoučku vkrade 007 v mantlíčku, jak z Columba, co se tváří, jako Poirot Hercules a začne vyžírky dusit pěkně od podlahy. V polovině filmu vtrhne na scénu Captain America a všem s libým úsměvem oznámí, že si mají zkrátka nasrat. Rázem se hyenám u čtení závěti začne zvedat tlak, cholesterol i cukr. A pak,už to jede, jako po másle. Parádní kriminálka se skvělýma hláškama, černým humorem a vybroušenými dialogy. Tohle už se dneska netočí. A je dobře, že se tohle, tak povedlo a bude se pokračovat dál a doufám, že na stejné úrovni.

plakát

Rozbouřené vody (2008) 

Nedívalo se mi na to vůbec lehce a nemohla jsem nevzpomenout na Druhou šanci. Samozřejmě tu dánskou. Téma s dětmi není nikdy lehké téma, obzvlášť když v tom hraje roli zločin. Psychologické drama o vině, beznaději, pomstě a odpuštění je tady servírovano syrově, jak jen to jde a jak to umí jen seveřani. K tomu úžasný nástroj, jako jsou varhany. Z toho běhá mráz po těle, jen se rozezvučí první tóny. A když je skvostný scénář a úžasné herecké výkony, co víc si může divák, fajnšmekr přát.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Pracovní nasazení je přímo vražedné, kurevský odpor k práci má přímo astronomické rozměry, spotřeba vína extrémní, spotřeba cigaret neuvěřitelná, zákazníci v přímém ohrožení, humor šibeniční a ti tři B+M+F fakt krutá sestava. A ten hrůzostrašnej dabing se k tomu neuvěřitelně hodí.

plakát

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (1977) (pořad) 

Tohle je velká nostalgie a ukázka toho, jak skvělé jsme měli umělce, nic nesměli, všechno bylo zakázaný. Komanči jim dýchali na záda a přesto všechno byli úžasní, vtipní. Humor opravdu chytrý, do režimu se rýpalo inteligentně a s grácií. Človek se neuvěřitelně pobavil a zasmál. Kolikrát si říkám, jak tohle mohlo projít. Ta rudá vrchnost byla neuvěřitelně tupá, jinak to není možný. Scénka Horníčka s Kopeckým je geniální a Menšík, jako konferenciér božskej.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Na druhej pokus mnohem lepší, než ten první v kině. Ne že bych upřednostňovala dabing, originál je originál. Ale tady mně to s dabingem sedlo mnohem víc. Pokud je v tomto filmu nějaká věta bez sprostého slova, tak se to dá spočítat na prstech jedné ruky. Klasicky vymazlenej Tarantino do posledního detailu. Nebudu srovnávat s jeho ostatními filmy. Je to pořád těžkej nadstandard. A hlavně pastva pro oči i uši Ale je důležité znát pozadí příběhu. Věřím, že kdo se na to dívá a neví o co jde, tak nemá šajnu to pobrat a je z filmu rozčarován. Musím tady vypíchnout Bradíka. Je to jeho film i když Leo je taky parádní, tentokrát je trošku v pozadí. Co se Brad zbavil té vyžilé, masochistické čůzy, co si hraje na matku Terezu, tak nabral svěží vítr do plachet a rozkvetl, jak májová louka. Tady mu to neuvěřitelně sekne a role Cliffa je jeho osudovka. Miluju scénu, kdy si vychutnává toho uřvanýho, šikmookýho trotla a taky tu, když chystá papů svýmu hafíkovi. Přeju mu ocenění, které si za tuto skvělou roli bezpochyby zaslouží a nejen on. Na finále se čeká celkem dlouho, ale stojí to vážně za to.

plakát

Král (2019) 

Netflix si střihl temné historické, komorní drama s působivou atmosférou a vizuálem. Timothée v roli Jinřicha V. naprosto dokonalej. Roste z něj velkej herec. A doufám, že bude mít šťastnou ruku při výběru rolí, jako doposud a nezabředne do hollyúdských sraček. Edgerton se nám pěkně nasyslil a v roli Jindřichova rádce a přítele, též skvělý a příjemně to chvílemi celé odlehčoval. Ovšem Pattizon je odpornej v reálu a tady z něj ten sliz přímo crčí. Nicméně, abych nebyla úplně zaujatá, zahrál toho hajzla dobře. Jsem spokojena, protože na historické temné drama jsem měla velkou chuť a dostalo se mi zadostiučinění měrou vrchovatou.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Pro mě zatím událost roku a možná ji letos, už ani nic nepřekoná. Film je dokonalý svým příběhem, který jednoznačně strhne. Od počátečního seznamování se spoustou technických informací, závodních okruzích, automobilkou Ford a Ferrari, až po hlavní hrdiny. Rozjíždí se to celkem pomalu, aby to pak vygradovalo do strhujícího finále. Marťan s Batmanem to pěkně rozjeli a jsou skvělá dvojka, kterou nelze jinak, než milovat. Batman je teda ještě o krok napřed. Milese si jednoznačně užil a dal do toho všechno. Vypadá sice, že strávil nucenou dovolenou v Somálsku, ale to vůbec nevadí. No a Josh Lucas si tady střihl pěknýho hajzla, který celou dobu pěkně zvedá tlakový ventily a pije člověku krev, jak hladovej upír. Ale to je právě to co ten příběh pěkně fajruje a dává tomu ty správný otáčky. Parádní kamera, luxusně nasnímané závody, hudba......Člověk má po skončení chuť skočit do té své plečky a pořádně ji prohnat nočním městem. Oskarové nominace, jsou zde samozřejmostí a Batman by si rozhodně zasloužil zlatého plešounka.