Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Nečekaně příjemná podívaná. Pěkný příběh, slušná výprava. Žádný vřískání a stupidní zpívání, jak bývá v poslední době zvykem. Zima vždy dodává pohádkám kouzlo. Milá princezna a statečný slepý kovář, který zachrání zakleté království. A samozřejmě pořádný záporák Vlkan v podání mého oblíbence Maštalíra. To se musíme spojit s našimi východními bratry, aby vznikla slušná pohádka? Smutné velmi.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Dnes jsem četla článek a Ralphovi, který je v reálu zlatíčko, ale umí zahrát neuvěřitelné parchanty s naprostou lehkostí. A právě náckovskej ultra zloduch Amon je pro mě tou hlavní devízou tohohle slavného filmu. Jak se objeví na plátně, film se přesune do úplně jiné dimenze. Ralph si umí film ukradnout pro sebe i ve vedlejší roli, což už několikrát dokázal (Červený drak, V Bruggách....). Tenhle sadistický, psychopatický pohled umí jen on. Nekonečně talentovaný aristokrat, který opravdu zahraje cokoliv. Když viděl Spielberg Bouřlivé výšiny a Ralpha v roli Heathcliffa, byl z něj u vytržení. A já taky." Vyzařuje z něj zlá sexualita a to je přesně to co hledám." Hned věděl, že on je ten pravý pro roli Amona. A je ostudné, že nebyl odměněn zlatým prdeláčem. Neznám jiného filmového nácka, který by ho překonal. V těsném závěsu se na něj lepí Hans Landa, ten byl teda taky řádně ve formě. O filmu bylo vše řečeno, nemá smysl se opakovat. Paradoxně jsem tenhle skvost viděla celkem dlouho po natočení. A tuhla mi krev v žilách. Třeba ve scéně, když seděl na balkonku, pokuřoval a z nudy střílel do židovských vězňů v táboře. Pro role záporáků byl stvořen a je stále můj nejoblíbenější, zatím ho nikdo nepřekonal a s největší pravděpodobností, ani nepřekoná. Spolu s Chlapcem v pruhovaném pyžamu, jsou to válečné filmy, které mě hodně zasáhly.

plakát

Svobodný mládenec (1993) (TV film) 

Tenhle Holmes mi nějak unikl, takže jsem viděla, až teď. A musím říct, že je velmi povedený. Má až hororový nádech. Holmes v zajetí nočních můr a démonů. Výborná, ponurá atmosféra a samozřejmě Jeremy je úžasnej Holmes, asi můj nejoblíbenější. V noční košilce válející se před barákem v blátě, tak ho jen tak neuvidíte. A samozřejmě nesmí chybět Holmesův nepostradatelný parťák a věrný přítel Watson, který nad ním neustále bdí. Snáší jeho sebestředné, sobecké nálady, opiátové excesy a věčný boj s přízrakem geniálního zloducha Moriartyho s grácií sobě vlastní. TV filmy mají v podstatě velmi podobnou kvalitu, jako seriál. Je dobře, že ČT čas od času, tyto zdařilé adaptace dává. I když zimní období se k Holmesovi hodí víc než slunné léto. Ponuré, sychravé počasí tomu dodává ten správný šmrnc. Brett byl zvažován do role Bonda, ale nakonec roli získal Moore. Byl velmi pohledný za mlada a splňoval všechny podmínky, mohl být zajímavým 007. Zřejmě mu byla souzena role Sherlocka, která mu seděla, jako prdel na hrnec.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Perfektní konverzačka ze života, kterou zažije nejedna žena i nejeden chlap. Artová záležitost se skvělým scénářem a ještě skvělejšími hereckými výkony. Fešný panáček Čoko nalívá do žil zralé, vyhořelé a zklamané ženě životem mladou krev, energii, odvahu a nový smysl života. Ale hlavně konečně poprvé v životě poznat pořádnou šukačku se vším všudy. Když 40 let snášíte pětiminutového misionáře s hraným orgáčem, tak to stokrát nic umoří i vola. Naštěstí život přináší většinou možnost další šance a je třeba ji využít, třeba v podobě placeného, sexuálního společníka z čeledi Pan Veliký....Smekám před Emmou a její odvahou se plně odhalit i ve zralém věku a dodat ženám odvahu se mít ráda i nedokonalá, přirozená. Není třeba plastu na to vypadat dobře, Emma je stále krásná žena. Kdo má povrchní oko a slabost pro tuny silikonu, botoxu a kolagenu, doporučuji spíše jiný žánr. Tady se kope za přirozenost, takže samozvaný expert na krásu může utrpět doživotní trauma, že Emma nemá kozy na čele a v obličeji nevypadá, jak přežranej sysel s ochrnutou mimikou. Viděno ve Scale a na konci odměněno zaslouženým potleskem.

plakát

Učitel - Série 1 (2016) (série) 

Dobrowice, milý název pro sympatické městečko. Ha, ha. A při tom tam paradoxně bují zlo, jak zhoubnej nádor. Místní mafie v čele se sofistikovaným parchantem Molendou, kterého luxusně zahrál Grzegorz Damiecki v padnoucím obleku a intelektuálských brejličkách, co se prezentuje, jako mílius neviňátko, filantrop a příkladný občan. A při tom je to ultra hajzl, který ovládá celé město. Ovšem v rukavičkách a na špinavou práci má bandu hamížných tajtrlíků, kteří pro love udělají cokoliv. Samozřejmě s něma táhne basu vyžrané policejní prase, které je extra ve formě a převyšuje všechny o hlavu. Do toho se tam, jak na potvoru stane zločin a přiláká to jednoho učitele z Varšavy, který v tom má osobní interes. Je jak osina v prdeli a pořádně rozčeří hnilobné, stojaté vody Dobrowic a kompletně to tam rozjebe, takže mafiáni se musejí mít sakra na pozoru a pomalu začíná jít všechno šejdrem. O tom co tam předvádí spratci z místní školy, není třeba ani mluvit, ti si s dospělými v ničem nezadají a mnohdy je s přehledem trumfnou. A Evelína, ambiciozní, třídní čubka je horší, než pytel štěnic a ještě všechno násobně komplikuje. Takže je opět zaděláno na slušnou, napínavou a atmosférickou jízdu, jak to Poláci umějí na jedničku s hvězdičkou. První série výtečná.

plakát

Bažanti jdou do boje (1974) 

Staré dobré a nesmrtelné francouzské komedie. Les Charlots byli geniální. Viděno stokrát a znovu, pořád je to geniální. Staré dobré časy a velká nostalgie. V sokolovně za sedm korun minimálně jednou týdně, dokud to hráli. Spolu s Velkým bazarem a Blázny ze stadionu skvělá zábava, která se ani za tisíc let neomrzí.

plakát

Nelegální - Epizoda 1 (2018) (epizoda) 

Vypadá to na rozjezd výborně a politických dramat se nikdy nenabažím. Navíc mám ráda Grzegorza Damieckiho, který byl výborný v Temných lesech a má tu opět parťačku Agnieszku Grochowskou a Wataze. Takže to určitě bude zase napínavá jízda plná agentů a zrádných teroristických parchantů, kteří mezi sebou bojují na život a na smrt.

plakát

Zmijovisko (2019) (seriál) 

Zmijovisko není zrovna moc sympatický název pro pěknou lokaci, krásnou přírodu a tak podobně. Klidem to tam moc neoplývá, jak záhy minisérie odhalí. Narazíte tam na podivný resort s podivnými majiteli. A musím říct, že ve Zmijovisku a přilehlém okolí se to hemží samými ujetými a divnými zmijáky a zmijačkami a ti přespolní co dojedou na dovolenou nezůstávají pozadu. Jeden nesympatyčtější ksicht, jak druhej. Nikdo mi nepřirostl k srdci, tak byli vyřízení. Obvzlášť hlavní hrdina, takovej arijskej, jalovej moula se svou anemickou bezkrevnou rodinkou s podivnými návyky. Jedině snad Robert s tou svou čokoládovou kráskou, mě oslovili. Místní boys ji v lese nazvali opičkou, když ji honili a řádně vystrašili. Korektnost Polákům nic neříká. Zvysoka na ni kálí, takže o to mě to víc bavilo. Celou sérií se táhne taková temná, zlověstná atmosféra a to je to co mě, tak chytlo a nepustilo. Neustále jsem očekávala, nějaké brutální vyvražďovačky, protože psychotiky se to tam jen hemžilo. Těch se nakonec dočkáme v posledním díle, který slušně vyvrcholí v takovou vztahovou apokalypsu s fatálními omyly a utajovanými zločiny. Takové finále jsem teda nečekala i když to končilo svatbou, tak bohužel drsně krvavou. Musím ještě vychválit kameru, ta byla opravdu precizní a Poláci zkrátka umí a stále mě mile překvapují.

plakát

Lynč (2011) 

No opět skvělé. Syrové, civilní a hlavně strhující. Ten zjev co to tam terorizoval, byl teda extra výživnej a nedivím se, že borcům ruply nervy a sadisticky ho umlátili. Měla jsem z něho slušnou husinu a ten ksicht co ho hrál, to zas byl kástingovej majstrštyk. Zas ty nervy, že spravedlnost nezvítězí, byly náramný. Těch 78 minut úplně stačilo, nač prohlubovat agonii. V Polsku teda taky zločin nespí a mají fajnový kauzičky, to se musí nechat. Navíc je umí výborně zfilmovat. Viděno chvíli po 25 let neviny, takže jsem slušně rozložená. Teď to chce nějakej pořádnej výplach na relax.

plakát

Navalny (2022) odpad!

Tady není o čem. Další prozápadní tajtrlík a nastrčená loutka. Sáhni do pytle a vytáhneš Navalnyho, nebo Zelenskyho. Jen zaslepenej, naivní blázen tohle může obdivovat a fandit tomu. Všivá propaganda, která nemá obdoby. I takový Pepíček Goebels by si rval vlasy hrůzou a zoufalstvím, jaký byl břídil, to se musí nechat. Ovšem kdo hltá svatou bednu ČT a ŽumpoSeznam a podobně zkorumpovaná média, tak se jeden nesmí divit. Amerika zas založila oheň mimo své území. A z rozložené Evropy si udělala lokaje, který přikládá do ohně a bude i hasit. A my to všechno zaplatíme. Ještě jsme nepřestali srát modrožlutá hovna a stále přilíváme olej do ohně. Naše excelentní vláda v čele s probruselským zaprodancem Fialovým hnusem a jeho poskoky nás každý den ženou do větších a větších hoven. Většina, už potajmu, aby se neřeklo, stáhla ocas a pochopila, že je třeba diplomacie a dělat vše pro svou zemi. Kromě pár zoufalců v čele s náma. Hysterická čivava štěká na klidnou dogu. Stydím se za to, že se ten fialovej sráč vylíhl v Brně.