Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Mrzí mě, že jsem se filmu, tak dlouho vyhýbala. Je úžasný a pro mě asi nejlepší Býkův. On umí realitu dokonale propojit s fantasy. Děj zasadil do válečného příběhu, do kterého se vpíjí ten fantastický, jako inkoust do pijáku. Nádherný vizuál a silný příběh věčného boje dobra se zlem. Zlé duše versus ty dobré a čisté v krutém souboji. Fantastický, dokonalý svět a touha jeho princezny poznat ten lidský, zlý a zkažený, který má tragické následky. Čekání na druhou šanci vše zvrátit. Jak otřepaně to zní a přesto je to stále přitažlivé téma. Statečná dívka Ofélie na nelehké cestě odkrytí tajemství Faunova labyrintu, mně učarovala hned od začátku a nepustila, až do konce.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

No to teda čučím, jak Amerika natočila a nejen o sobě dech beroucí výpověď o lidské populaci, která uhání jako Fitipaldi k totální likvidaci sebe samé. Možno aplikovat na jakékoliv sračky, které momentálně otřásají světem a hlavně Evropou a následně naším národem, který se totálně popřel a vypadá to, že z nás nezbude, ani ten mastnej flek. Tím zdravím všechny pozérské sluníčkáře na sociálních sítích, co si náramně libují v modro žlutém běsnění za dostatek lajků a zviditelnění se. Zpět k filmu. Výborní a naivní Leoš a Jenni, kteří po zjištění, že nás sejme do půl roku kometa a všem je to u prdele, neboť jedou v oblíbeném modu hrabat pod sebe a vše ovládat, začnou střízlivět a uvědomí si, že lidstvo a Země nikoho z vrchnosti nezajímá. Lhát, lhát, až do úmoru. Rychle vymyslet plán, jak planetu opustit s hrstkou vyvolených a na zbytek hodit bobek a udržet to pod pokličkou co nejdýl. Výborná Streepka v roli  bezskrupulozní prezidentky, kterou s přehledem strčí do kapsy naše oblíbená prodavačka z T-mobile Markétka Pekarová, která má virtuozní kondici a za ní v závěsu zbytek bandy v čele s bruselským poskokem Fialou. Velmi silná výpověď a alarmující signály, jakým směrem se ubíráme. A konzumní západní diktatura a totalita si veřejně obnažuje záda, bez jakéhokoliv studu. Výborně natočeno, skvělé herecké výkony a oceňuji toto závažné téma, které nechceme vidět a snažíme se ho všemožně popírat. A nejvíc mě ovšem dostal konec, kde spolehlivě platí, kdo čím zachází, tím také schází. Ptáčci byli úžasní, došlo jim hned-tuhle pakáž musíme zlikvidovat hned, jinak bude hodně rychle K zemi hleď!!!!

plakát

Oscar 2022 (2022) (pořad) 

Ještě že facka padla mezi tmavými, nedovedu si představit, kdyby bílá napadla černou. To by byl možná konec světa. Hodnotit nebudu, nenašla jsem vhodný symbol na ohodnoceni. Jak, už někdo avizoval v kuloárech, tenhle obskurní podnik by si měl dát pauzu! Dlouhou!

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Původně se mi do toho úplně nechtělo ale byla jsem mile překvapena a mrzí, mě že jsem nešla do kina. Bylo to parádní a Ralphik jede bomby, pořád je ve formě. A s ním Gemma, Mathew ,Tom a naprosto šílený Rhys v roli Rasputina. Svěží konspirační příběh o vzniku první světové války. Parádní vizuál s vybroušenýma akčníma scénama a milým odkazem na Mstitelé. A opět musím přitakat Ujo Verbalovi, že si tak nízké hodnocení film nezaslouží. Minimálně 75%.

plakát

Super-Blb (2022) 

Potřebovala jsem se zasmát a zasmála jsem se fakt hodně. Troufám si říct, že to překonalo Alibi na klíč a je to jejich nejlepší film. Příjemně nekorektní s výbornou hudbou. Sehraná bandička, která se do toho nebojí šlápnout a doufám, že už chystají další pecku. Přemýšlím, že si asi pořídím vysavač značky Karcher, tahle závěrečná scéna mě doslova odrovnala. Doporučuji zajít do kina a užít si tuhle bezva pohodovou jízdu. "Kde ten hňup je? Támhle sere! Fuj ten hajzlík byl strašně špinavej." Prostě geniální.

plakát

Big Ben - www.vražda.de (2000) (epizoda) 

Můj oblíbený seriál na relax s lehce přerostlým, leč chytrým komisařem Benem, který nejde pro břitké a uštěpačné poznámky daleko a já se náramně bavím. Posvačí půl kila bůčku light a hurá na zloduchy spolu s charismatickou Sabrinou. Jejich kočkování miluju a jsou to skvělí parťáci. Benova matka Rézi, je jak veš v kožichu a nedá mu chvíli pokoj. Vymýšlí neuvěřitelný ptákoviny a jak je nějakej průser, vždycky je v něm namočená. Ben má dost často víc práce s ní a jejími prúsery, než s případy. Když k tomu připočteme zkorumpované osazenstvo malebného Tolzu v čele s Tonym Ramboldem, vychcaným prelátem a dalšími výkuky, tak občas zkrátka Ben neví kam dřív skočit a tupláček pivíčka s bůčíčkem musí stranou. Tento díl je můj zvláště oblíbený, neboť tu rozjíždí svou kariéru mladičký Florian David Fitz, který je mým velkým oblíbencem.

plakát

Smrt na Nilu (2022) odpad!

Keneth si plete divadelní prkna s filmem. S tou teatrálností to hodně přestřelil. Šla jsem na to vlastně kvůli Armiemu, jehož to byl zřejmě na dlouhou dobu poslední film díky zhrzeným čubkám ze sekty MeToo. Vlastně ani nevím proč to znovu Branagh točí, když tyto geniální detektivky byly, již geniálně natočeny. A nemůže je překonat, ani kdyby si prst v prdeli zalomil. Oslní opulentním vizuálem a osloví mladou generaci, ale mě, která má Poirota v malíčku a viděla vše a ne jednou, prostě neohromí. A jako Poirot sám, už vůbec ne. Nemá vůbec ten jeho pověstný šmrnc, sebestřednost, sarkastické, břitké poznámky. O tom, že úplně překopal postavy a udělal z toho vděčný výplach pro Hollyúd, aby se zavděčil, ani nebudu mluvit. Dekadentní zhýčkanou evropskou smetánku, která se nalodí na Karnak ztmavil tak, že je skoro třeba rozsvítit. A tou srdceryvnou lesbickou love story tomu nasadil totální korunu, o výběru hudby nebudu mluvit, tím to podtrhl a sečetl. Buď se něčím hodně tvrdým sjel a nebo má hodně špatné období. Na začátku jsem myslela, že jsem úplně na jiném filmu, tento výkřik do tmy jsem nepochopila vůbec. Takže prosím tě Zlo pod sluncem, už  proboha netoč a neprzni úžasnou Agathu.

plakát

Nicky Larson: Agent amatér (2018) 

Tohle je velká zábava. Philippe s Tarekem mě nemůžou zklamat a jejich ztřeštěné komedie žeru. V téhle nepěkné, temné, totalitní době obzvlášť potěší dobrá akční komedie se spoustou geniálních vtípků a situací. Nasmála jsem se fakt hodně a to je potřeba, jako sůl. Doporučuji všem na zvednutí nálady. Francouzi nezapomněli točit filmy pro pobavení a to je moc dobře. Byly doby, kdy neměli konkurenci.

plakát

Síla psa (2021) 

Benedict se rozjel a zahrál si pěknýho farmářskýho, přihřátýho prevíta, s kterým se dá jen těžko vyjít. A když, už musíte a vezmete si jeho bratra a sdílíte stejný příbytek, začnete chlastat, jako dobytek. Což výborně předvedla Kirsten, která je tu hodně přepadlá. A láhev si hýčká místo domácího mazlíčka. Její neduživý, zženštilý synáček je terčem posměchu osazenstva na farmě, což ji na klidu rozhodně nepřidá. Ale, jak říká jedno výstižné pořekadlo. Boží mlýny melou.....Benďa si to špinavý hovado užil a hraje luxusně, přímo oskarově. Zlatej prdeláč, už se na něj zálibně šklebí. Farmářské dusné ovzduší se zadírá, jako třísky. Tempo filmu je úmorné, jak výšlap do pouště. Není to nic excelentního, ale přesto ten jeho výkon stojí za to vidět. Pro fajnšmekry, jako dělaný.

plakát

Chůvák (2015) 

Příběh o tom, že když děti zahrneme luxusem a nemáme na ně čas, odmění se nám pořádným peklem. Milá komedie s roztomilým Matthiasem, který tentokrát zasedl i do režisérského křesla. Ideální film na vyčištění hlavy, pobavení a možná i zamyšlení nad zapeklitou výchovou dětí, která v této době není vůbec snadná.