Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Tváří v tvář (2019) (seriál) 

Solo pro Ulricha Thomsena, který samozřejmě patří do mé oblíbené partičky dánské herecké elity. A opět dokázal, že umí na jedničku a toho psychotickýho poldu a tátu na baterky si rozhodně užil. Velmi zajímavě podaná krimi o osmi dílech, velice komorní atmosféra a opět perfektně vystihnutá hloubka psychologie postav. V každém dílu Ulrich a k němu jedna postava, jako protihráč. Skvělými jmény se to jen hemží a pro mě jednoznačně, jako stěžejní čtvrtý díl, kde se střetne s Nikolou Šohajem, to je lahůdková podívaná. Vlastně jen konverzace v restauraci, ale přesto to jiskření a charisma mezi nimi je dokonalé. Je vidět, že spolu leccos natočili a jsou perfektně sehraní. Neobvyklá stopáž po 20 minutách, tomu vůbec neublížila, naopak. Tady moc akce nehledejte, tohle je hlavně pro milovníky konverzačního hodokvasu a skvělých hereckých výkonů.

plakát

Roky a roky - Epizoda 5 (2019) (epizoda) 

Ještě že už to bude končit, nejsem žádný homofob. Ale tady se na tu genderovou strunu brnkâ, tak přehnaně, že mě to začíná slušně lézt na nervy. Úplně to ztratilo ten původní záměr. Budoucnost dle tohoto scénáře, je opravdu děsivá. Na jednu stranu to má silnou výpověď o nás lidech, kam jsme to dokázali dotáhnout, ale na druhou stranu, to ve mě vzbuzuje, až odpor. Ten poslední díl dokoukám. Ještě se mi nestalo, aby se mi postavy, tak hrozné znechutily. Takže ještě, že ty Roky a roky mají jen šest dílů. A to podivný přetlačování mezi hetero a homo, kdo bude mít lepší skóre zkončí.

plakát

Roky a roky - Epizoda 4 (2019) (epizoda) 

Začíná to být hrozně překombinovaný a na můj vkus se moc tlačí na tu depkoidní linku. Všeho s mírou. Tak nějak mě ty postavy přestávají pomalu bavit. No snad to dokoukám. Start byl super, ale něco se pokazilo.

plakát

Malá Velká Británie - Série 1 (2003) (série) 

Asi mi stačila jedna série, mám ráda černej humor, klidně i morbidní, cynický. Ale tohle mě teda neoslovilo. Zasmála jsem se parkrát a asi se to dá spočítat na prstech jedné ruky. Celkem uhozený, některý vtípky vyloženě trapný. Dost zklamání. Daleko více mě oslovila Miranda. Příjemně nekorektní, velmi vtipná s inteligentním humorem. Tohle zavání laciným výplachem. Tři Tygři jsou proti tomuhle pecka. Čusan Lumír.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Opět výborná záležitost. Drsná krimi, přelívající se v sociální, rodinné drama. Vévodí tady Kačenka. Je tu velmi civilní a obyčejná. Bez make upu, s odrostem, vráskami, nosí si nějaké to kilo navíc a to je právě to, co na ní mám ráda. Nepotřebuje do sebe cpát tuny botoxu, silikonu a kolagenu, aby byla hollyúdsky dokonalá a vypadala, jak přežranej sysel. Zraje, jako víno. Takže jako závan svěžího větru. Navíc tady hraje oskarově božsky. Mrzí mě, že jí toho parťáka nechali umřít, byli skvělá dvojka. Na Pearceovi zub času pěkně zahlodal, ale byl též skvělý. A tak nějak se k sobě hodili. Výborný příběh, scénář a skvěle napsané postavy. Atmosféra strohá, chvílemi až syrová. Trochu styl Susanne Bier, nemůžu si pomoct. Spokojenost velká, pět hvězdic bez mrknutí očka. Je tu krásně ukázané, jak důležité je dokázat odpustit sám sobě, aby se člověk posunul dál a dokázal odpustit druhým. Je to velmi těžké, ale pokud k tomu dojde, je to velká úleva, osvobození a smíření. Kačenka to svedla náramně i se svou kamarádkou Lori.

plakát

Roky a roky - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Tohle je, až strašidelný. Budoucí realita světa, by taková klidně mohla být a možná bude. A tá fanatická Emmička? Z té mi běhá mráz po zádech. Někoho mi silně připomíná. Malá nápověda. Ten dotyčný by se měl stavit v Barber shopu, ať to má trochu úroveň, když tak touží hačat v premiérském křesílku. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Zatím je to pecka, děsivě alarmující🤔😮.

plakát

Kolotoč (1996) (pořad) odpad!

My, zde přítomní lékaři bazírujeme na vrozeném kreténizmu TV Nova😂.

plakát

Blikající světla (2000) 

Tahle sestava dánských hereckých elit, by klidně mohla hrát kupky hnoje na starým poli, smrdět na míle daleko a stejně by to byla pecka. Pánové ty magůrky, co zdrhají před průserem hrají s gustem sobě vlastním a všichni dohromady tvoří neuvěřitelnou auru. Jensen je na tohle specialista. V těchhle ulítlých postavičkách se přímo vyžívá, takže herci mají obrovský prostor ukázat co umí. No a ta reštyka co nakonec zbudovali, neměla chybu. Sice hygiena a čojka by utrpěly doživotní traumata, ale já bych v ní klidně pojedla, popila a užila si tu atmosféru a pašáky, hvězdicema bych nešetřila stejně, jako ta novinářka.

plakát

Na scestí (1998) 

Další z řad vynikajících dramat. Jak jinak než z Dánska, tentokrát v koprodukci s Islandem. Vždycky když mám chuť na pořádnej rozstřelovák, tak musí být ze severu, to už ani jinak nejde. Nikdo tenhle žánr neumí natočit tak dobře, jako oni. Mads a Nikolaj ještě tak mladí v krutém sociálním dramatu. Co víc si přát. Nikolaj tu smažku hraje parádně a Mads, který se snaží pohřbít společnou minulost a žít normální rodinný život jakbysmet. Příběh se zadírá pod kůži, jako třísky, které nejdou vytáhnout. Atmosférické a hodně depresivní, ale geniální.

plakát

Odpočívej v pokoji (2001) (seriál) 

Výborný seriál a musím říct, že povedenou rodinku Fischerovic jsem si zamilovala i když mě chvílema dost srali, tak pěkně na střídačku. Nejvíc kontroverzní pro mě byla rozhodně Ruth, která prošla největší proměnou a určitě se v ní najde spousta ženských. Výborně napsané postavy a příběhy všech zúčastněných. Moji koníci Nate s Brendou. Ti dva byli hodně rozháraná dvojice. Ani spolu, ani bez sebe. A David se vlastně hledal celou dobu a trvalo to, než konečně veřejně přiznal svou orientaci. Claire to je kapitola sama pro sebe a její vývoj by stačil na hoooodně obsáhlý elaborát. Parádní scénář, Alan Ball se toho nebojí a trefuje se do amerického stylu života a společnosti přesně. Tento národ asi nikdy nepochopím. Všichni jsou tady ujetí, ale tak nějak sympaticky. Postavy žijí, jsou plné emocí a prožívají těžké příběhy, život jim uštědřuje spousty lekcí. Takže fetují, hulí, zobou pilulky o sto šest, aby to všechno přežili. Ještě, že seriál neměl víc sérií, to bych si ty závislosti začala hýčkat s nimi.