Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Roman Polański

Tady v podstatě není co napsat. Geniální režisér s pohnutým osudem a s velkou slabostí pro mladá děvčata, která mu notně zkomplikovala život. Ale u těchhle vyjímečných lidí se dá přimhouřit oko. A pokrytecká Amerika, ať se jde bodnout. To co ta teď předvádí je neuvěřitelný. Mám pocit, že být bílý, je teď minimálně smrtelný hřích. A jsem zvědavá kolik skvělých filmů skončí dál na indexu. 

Juraj Herz

 Mistr temných psychologických dramat s hororovou, až tísnivou atmosférou. Spalovač, Panna a netvor, Morgiana, Petrolejové lampy, to jsou naprosté klenoty naší kinematografie. Neznám mnoho režisérů s takovým talentem a citem. Věřím, že kdyby točil v zahraničí, zlatí plešouni mu na police skáčou sami.

Anders Thomas Jensen

Panáček se usmívá, jako měsíček na hnoji a člověk by řek, že neumí do pěti napočítat. Ale ty jeho scénaře jsou ostré, jako břitva a filmy taktéž. To se jen tak nevidí, velkej borec. Jeho práci miluju.

Karel Zeman

Filmovej mág, neuvěřitelné,jak to všechno dělal.

Lasse Hallström

Tohle je mistr dojáků, co dokáží vzít pěkně za srdce a zahřát na duši. Má neuvěřitelnej dar, jak dostat bez problému z diváka slzy. Aspoň na mě, tak jeho filmy působí. Silný příběh, skvělí herci, atmosféra.....Tady se nedá nic vytknout. Hači, Pravidla moštárny, Žít po svém, Čokoláda, Láska na kari.... to je prostě mňam, mňam

Nikita Michalkov

Další velké jméno filmového světa. Je skvělý režisér i herec. Jako jeden z mála za dob SSSR měl celkem prostor a mohl tvořit. A tvořil krásné věci i po pádu komunismu. Jeho Oblomov, Lazebník, Unaveni sluncem... to jsou úžasné filmy. A nemůžu zapomenout na Krutou romanci, kde se skvěle předvedl v roli bezohledného, ale pekelně okouzlujícího lodního rejdaře Paratova. 

Susanne Bier

Vynikající režisérka, spolu s dvorním scénáristou Jensenem dokonalá dvojice. Její filmy diváka rozhodně nešetří. Je to většinou nakládačka na psychiku, ale je to vždycky aspoň pro mě filmovej zážitek, se skvělou volbou herců. Bratři, Lepší svět, Po svatbě, Otevřená srdce, Druhá šance...... a tak bych mohla pokračovat, prostě lahůdky.