Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (26)

plakát

Včela na mušce (2022) (seriál) 

Příjemná oddechovka u které jsem cítil čím dál větší návaly nápětí z toho, jak se všecho Trevorovi boří pod rukama. Konec mě dostal a když tak nad tím přemýšlím, možná si to pustím ještě jednou - nenáročná blbůstka, ale dobře zpracovaná. I když možná by bylo lepší kdyby namísto minisérie vznikl spíše film okolo 60 minut.

plakát

Austin Powers: Špion, který mě vojel (1999) 

Je to tak blbý až je to dobrý. Hlavní hrdina je úplně stejně blbej jako hlavní záporák a jejich stoupenci a pomocníci musí myslet za ně. Přesto jsou hlavními aktéry právě oni dva, které hraje jeden a ten samý herec. Pobavila mě scéna stínového divadla ve stanu. Nejvíc mě ale rozesmály scény s nedohonitelnou raketou a s Dr. Zlounem jak se popral v živém vysílání s členem KKK. To dodalo této postavě korunu absurdity a tady jsem se skutečně u televize smál. Dramatické znělky a úšklebky postav jako z 007 prolínající se s dementními dialogy a vulgaritou byly prostě super. Pobavilo mě, že Austin přitahuje každou ženu v okolí, ačkoli je to nejškaredější a nejneschopnější špion široko daleko. A takových drobných blbůstek kterým jsem se zasmál, se ve filmu našlo dost:-)

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Jakožto veliký fanda SW musím říct, že tohle byl nejpovedenější díl. Funguje tu všechno. Tempo je příjemně svižné, akční scény skvělé, CGI povedené, hudba dechberoucí, rozmanitost bystostí zajímavá a dějové převraty dokonale natočené. Na SW se mi vždy líbilo to, že to vypadalo jako existující maxi svět a tady to na mě tedy dýchlo pořádně. Díky intrikám, hudbě, vztahům, politice a vypjatým scénám to chytá takový realistický dojem. Nikdo tu není přesílený, každá důležitá postava tu nějakým způsobem fatálně selže a to vždy podstatným způsobem. Napětí roste ruku v ruce s ubíhajícími minutami filmu a závěrečné scény to dokonale završují. Výborný milník mezi novými a starými díly SW. Neexistuje film, který bych si pustil častěji:)

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Špatný. Herecky hrozné, předimenzované, předigitalizovaná blbost. Asi tak bych to shrnul. Místy to vůbec nedávalo smysl, vtipný to taky nebylo a postavy byly nesympatické. Ale tu a tam se našli scény které byly docela napínavé a tuším že jednou jsem se dokonce zasmál.

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

Fajn dílko, ale myslím si, že patří k těm slabším, ve kterých tito skvělí herci hráli. Líbil se mi konec, ten mě celkem pobavil. Hudba skvělá, hravá jako film samotný, herci také skvělí, ale tempo nic moc a nebylo to ani tak vtipné jak jsem očekával. Ale úsměvné a pohodové to bylo určitě.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) odpad!

Ne, tohle se nepovedlo. Přehnané, předimenzované, vážné dramatické scénky nefungují, nesympatické, nezajímavé. Kvantita nad kvalitou prostě nezvítězí.

plakát

Jdi na to (1983) 

Daleko vtipnější než řada rádoby vtipných komedií dnešní doby. Herci takoví, jací mají být. Celou dobu to totiž vypadá tak, jako by si vůbec nepřečetli scénář a pouze improvizovali a čekali, co jim příběh přinese pod nos a na to pak naprosto povedeně reagovali. To vlastně jejich postavy měli za úkol. Scénář byl skvělý, scénky vtipné, úsměvné, hlášky mě pobavili a přitom žádný oplzlý kraviny a dvojsmysly. Prostě promyšlený humor stavěný na scéně a reakcích herců. Žádné SJW nesmysly, žádný patos a když už, tak úmyslně přehnaný nesmysl, jako třeba scéna s teleportační toaletou (,,řekni mi... kde jsme?'' - ,,Jedeme... i s hajzlem!'') nebo třeba břichomluvectví Steinberga. Taky se mi líbil onen ďábelský nápaditý plán hlavního záporáka. Po zhlédnutí mám chuť se vydat do světa a bez starostí zažít něco podobného. Neskutečně nakažlivá pohoda :-)

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Po vizuální stránce povedené. Steve Bridges byl fajn, ale asi jsem z toho necítil tu atmosféru, jakou z toho cítí ostatní. Přišlo mi to úchylný. Ty kostýmy se nepovedly. Celkově, život v tomhle digitálním světě na mě moc nedýhnul. Nebylo to ani ze třetiny tak silné a uvěřitelné, jako třeba život na Lucasově Tatoonii :-)

plakát

Maska (1994) 

Tohle mě vůbec neoslovilo. Nepřišlo mi to vtipné, ani nijak zajímavé. Jako blbost běžící ráno na nově, na kterou narazíte když přepínáte programy a někde to prostě zastavíte. Nápad sice zajímavý, ale provedení nic moc. Přišlo mi to vyloženě až nevkusné. A jedinečnost Jima Carryyho se tu naprosto vytrácí. Nic moc.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Docela mě překvapilo jak málo pokusů o hloupou politickou korektnost tady bylo. Čekal jsem, že to tím bude prosáklé daleko víc. O to víc mě to pozitivně překvapilo. Tak či tak to ale nebylo nic extra. Filmová jednohubka, neurazí ani neohromí, což je ovšem škoda při porovnání s ostatními předešlými díly MIB. Některé dialogy byly tak hloupé, že mi šel mráz po zádech trapností, ale bylo tam alespoň pár zvratů, které mě překvapili, i když taky nebyly nic extra.