Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller
  • Akční

Recenze (11)

plakát

Hidden (2015) 

Hidden je slušně natočené a v pohodě zahrané stísněné drama, v žádném případě horor, a to vše za babku. Váš zážitek z filmu tak bude s největší pravděpodobností záviset na tom, jestli poberete tajemný zvrat na konci.

plakát

Doprava doleva (2011) 

Jednoduchý, tichý a jemný film (nepíšu záměrně ani komedie, ani drama). Není to totiž ani jedno. Prostě film o lidských vztazích, konkrétně dvou sympatických chlápků, makajících na údržbě islandských silnicích uprostřed ničeho, co se ať chtějí nebo ne, nakonec musí podělit s tím druhým o své nejhlubší otázky a odpovědi o životě a lásce. Co chybělo v akci, bylo v lidské interakci, a tak je to za tři:-)

plakát

Jednou budem dál (2006) 

Je to snový příběh ambicí mladého chlapce, čelící autoritářskému řediteli. Slova z projevu Martina Luthera Kinga " já mám sen" zde hrají významnou roli a inspirují hlavní postavu na cestě za spravedlností. S pohledem na kluka s andělskou tváří a parádním účesem jak z dnešní doby, je divák vržen do odvážného boje, na který jsem koukal s nepříjemným pocitem a s knedlíkem v krku. A tak nebýt některých, řekl bych přitažených scén, neváhal bych s nejvyšším hodnocením....vidím to na 80% a vřelé doporučení.

plakát

Špičák (2009) 

Bez debat je to divný film. Jako kdybych měl možnost voyeursky sledovat dění v soukromém ústavu pro slabomyslné, tak na mě působil šílený svět, který rodiče vytvořili pro své dospívající tři děti. Tenká rovnováha mezi absurdním divadlem a groteskou moji zvědavost naplnila tak za tři hvězdičky, což je o dost míň, než zvědavost izolovaných dětí před vnějším světem.

plakát

Deux jours à tuer (2008) 

Tohle drama, co se od začátku tváří jako obvyklá krize středního věku, nutí diváka přemýšlet o nepochopitelně kousavém a cynickém chování hlavní postavy ke své rodině i přátelům, které se změnilo den ze dne. Až tajemství odhalíte, v hlavě se nezbytně usadí myšlenka, jestli se dá jeho chování pochopit, nebo ne. Mám rád tyhle smutné a bolestivé filmy, nutí mě aspoň přemýšlet, jak bych se choval já. Ono tohle téma, na které se nedá nikdy připravit, bohužel zase není tak vzácné. Přidám radu, nepřekládejte si název filmu do češtiny, moc to napoví :-)

plakát

Hyena (2014) 

Smysl pro styl tahle špinavá britská detektivka měla, to zase jo. Možná ještě tak pro plnej nos kokainu. Jinak ale nepřinesla vůbec nic nového - ruční kamera, tlumené barvy a atmosféra čpící morální hnilobou jednoho zkorumpovaného poldy s unaveným obličejem, co si víceméně snaží zachránit svůj vlastní zadek. Kdepak, od začátku jsem cítil, že tahle hyena mi moc vonět nebude.

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Ten slabomyslný český překlad filmu mě dlouho odrazoval, ale zvědavost nakonec zaplaťbůh zvítězila. Je to totiž úžasně zábavný a chytrý pomstychtivý thriller, s typickým skandidávským šibeničním humorem. Film navíc dokonale využil zasněženou norskou krajinu a dvojici hlavních hvězdných protivníků. Stellan Skarsgård byl sice v roli pomstychtivého otce dokonalý, ale víc mě bavil Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, DeUsynlige) v roli rozmazleného a frackovitého drogového magnáta. Neobvyklý severský thriller plný klišé, ale přesto originální:-)

plakát

Helen (2009) 

Pokud nejste připraveni potopit se na dvě hodiny do problémů jiné ženy, rychle pryč. Sledovat depresivní film o hluboké depresi není jednoduché, natož zábavné, ale pokud chcete z nějakého důvodu vědět, jaké je to být v sebevražedné depresi a trpět emočním zhroucením, pak je to film pro vás. Je těžký film někomu doporučit, musí na něj být prostě nálada a já zrovna náladu vnímat svět jinýma očima měl...

plakát

Bojovník (2015) 

Tvůrci až urážlivě spoléhali jen na dokonale vysekané tělo Gyllenhaala, protože děj vypadal tak, jakoby si v konvenčnosti přímo liboval. Šampión co přijde o všechno, padne na dno a pak se pomalu zvedá, tady byl mockrát. Jenže Jake byl impozantní, Forest perfektní, navíc je mám oba rád :-) a myslím, že i když film nezasadil pětihvězdičkový knockout, tak slušnou pecku určitě.

plakát

Můj bratr Tom (2001) 

Není to žádné klasické dojemné drama, ale opatrně vytvořený příběh o zneužívání, o pevném poutu mezi dvěma mladými lidmi a o velké lásce k přírodě. První třetinu jsem si na film nemohl zvyknout, protože mě něčím štval a víc než na tři hvězdičky to nevypadalo. Pak se to zlomilo a mě se tenhle krutý pohled na to, co může dospělý napáchat v životě dítěte a kam až to může dojít, dostal hluboko pod kůži. Není to rozhodně odpočinkový film, ale je něčím magicky přitažlivý.