Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 000)

plakát

The Collector (2009) 

Po tom, co se rozjede v domě hra na jatka, vypadá námět filmu celkem slibně. Bohužel s přibývajícím časem dává tušit, že se nakonec bude jednat o film doslova táhnoucí se v zajetých kolejích bez jakéhokoliv inovačního nápadu a hlavně bez určité pointy či celkového smyslu filmu. Ve výsledku je Collector naprosto zbytečným filmem.

plakát

Box (2009) 

R.Kelly natočil další ze svých rozporuplných snímků. Zatímco u Donnieho Darka panovalo nadšení z dosud neokoukaného specifického Kellyho rukopisu, tak u Apokalypsy režisér popustil uzdu své fantazie mnohem více a výsledkem byla odpadková záležitost. Zařazení The Box, narozdíl od jeho předchozích dvou filmů, není ostře ohraničeno, balancuje mezi oběma póly možných hodnocení. Na jednu stranu může The Box nabídnout podmanivé herce a zejména zajímavě mystickou atmosféru v retro stylu podtrhující obrovský příběhový potenciál. Na druhou stranu však disponuje ,,za á,, nepřeberným množstvím otázek, které zůstávají i po skončení filmu nezodpovězeny a ,,za bé,, mnohými scénami, které nezapadají do logického obsahového vysvětlení filmu.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Guy Ritchie rozhodně není mým oblíbeným režisérem, celkově mi nesedí jeho specificky filmový rukopis a když se k tomu ještě přidá fakt, že příběhy Sherlocka Holmese dobrovolně nevyhledávám, tak z toho resultovalo jediné - na Sherlocka Holmese jsem se absolutně netěšil (i díky traileru, který mě nechal ledově klidným), jeho nasazení do kin mě nijak nevzrušovalo a celkově jsem od něj nic neočekával (vlastně očekával - že se z mého pohledu bude jednat o propadák)...Ale chyba lávky, Sherlock mě víc než mile překvapil! Povedená dobová atmosféra umocněna autentickými kulisami, bravůrní herecké duo s R.Downey Jr. v čele, byť tradiční Sherlockovský příběh, tak přesto důvtipný, podmanivá hudba, vtipné hlášky a v neposlední řadě poutavé akční scény mapující fatální akční kombo R.Downeyho Jr.

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Bez pár minut čtyř hodinový ,,užvaněný" film bez větší akce, bez očekávaného napětí, bez silného příběhu, bez vydatného filmového šmrncu...což rozhodně není můj šálek kávy.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Byť povedená hudba a zdravě šílený ohoz J.Deppa, tak přesto má ve výsledku Mrtvý muž stejně tak mrtvý příběh jako hovoří jeho samotný název...

plakát

Cesta (2009) 

Obrovské zklamání a i přesto, že jsem tento film již delší dobu s napětím vyhlížel, tak musím velmi nečekaně dát to jedno z nejhorších hodnoceních, jaké je zde možné. Scénář jako samotná Cesta vede odnikud nikam, prázdný film ještě více prázdnější než samotné vakuum, bez jakýchkoliv emocí, bez náznaku příběhu a pointy...pro mě byla tato Cesta nekonečná a jsem rád, že jsem po takřka dvou hodinách došel na její konec...

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Mé hodnocení je, dá se říci, nespravedlivé a neobjektivní (i když původně jsem dokonce dlouho uvažoval o jedné hvězdičce), jelikož Ctihodný občan má příběh i spád, ale tak nereálný a absurdní (!) film jsem snad ještě neviděl...! SPOILER: ! Abych uvedl několik těchto absurdit, tak např. po tom, co je zabita rodina Clyda (kterou zabil Darby), tak probíhá soudní líčení. Jediný svědek a vlastně i oběť (Clyde) označí za vraha Darbyho, ale pro momentální omráčení (?) soud shledává jako vraha Amesa (?) a Darby je propuštěn na svobodu (?). Poté, co Clyde zabije Darbyho, tak soud nemůže Clyda odsoudit pro nedostatek důkazů (?). Proboha, jednoznačný motiv, žádné alibi, nepřímo řečené doznání (,,Děláte dohody s vrahy,co? Tak jsem přišel, abych jednu uzavřel"), nahrávka z vraždy, kdy lze analyzovat pachatel podle chůze, postavy apod., vražda provedená v jeho budově, otisky prstů na šatech a těle Darbyho, když s ním Clyde manipuloval (když ho nakládal do policejního auta, aby ho převezl do opuštěného skladu)...Toto všechno, a nejen toto, dá dohromady ,,nepřeberné" množství podkladů pro usvědčující důkazy....Když toto nejsou důkazy, tak co potom už (?) Podle této teorie by v životě nemohl být nikdo odsouzen...! Dále, Clyde bestiálně zabije spoluvězně a následuje pouze přeložení na samotku bez jakýchkoliv dalších důsledků logicky plynoucích z tohoto bestiálního činu...(?) Když vždy Clyde uteče ze samotky vykopanou tajnou chodbou, tak si žádný dozorce nevšimne toho, že tam vězeň X hodin chybí (?). Jak vlastně se tam prokopal, to si toho nikdo nevšiml a neslyšel, že tam někdo léta kope...A jak vlastně vypadala situace, kdy se prokopal do té cely? To se tam prokopal, pozdravil v té době zde pobývající vezně a zase odešel s krumpáčem v ruce (?). Když J.Foxx společně s ostatními policisty najdou v radnici bombu, tak si lámou hlavu s tím, co budou dělat, protože vědí, že je Clyda pozoruje a jakmile uvidí, že je budova evakuována, tak ji vyhodí do povětří. Přitom první, co každého logicky napadne a co se přímo nabízí, když i přímo ví, že Clyde má možnost sledovat pouze budovu a nikoliv samotný kufr, je, že kufr pěkně vezmou do jedné ručičky a odnesou ho nepozorovaně pryč (pač byl napojen pouze na příchozí telefon a ne na jakoukoliv manipulaci s ním), aniž by způsobily jakouliv paniku (?).

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

Zhruba 15% filmu tvoří povedené komické scény, ale zbylých 85% je pouze lascivní prostoduchá trapnost...

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Čtvrtý druh, snažící se působit věrohodně, přesvědčivě a reálně, je zklamáním na plné čáře. Nejenže film mě absolutně nevtáhl do děje, natož aby mě přesvědčil, ale tak mizerný scénář a herecké výkony jsem dlouho neviděl. Obsah filmu a všechny scény byly pro mě laciné, nudné, nesystematické a bezúčelné...Rádoby reálné videonahrávky a i audionahrávky působily tak velmi uměle bez jakékoliv špetky soudnosti...Už dlouho mi nevadil žádný herec tak jako ,,reálná" psycholožka Abbey Tylerová, ta kombinace jejího výrazu a hlasu byla opravdu hrozná!

plakát

Triangle (2009) 

Film, který svou podobu s Timecrimes nijak dlouho neskrývá a brzy je víc než zřejmé, že se jedná o typ filmu, který si najde své fanoušky z řad těch, co vyhledávají mysteriózní dějově zamotané snímky...Bohužel ona celková zamotanost je zde snad ještě více zamotanější než samotný Gordický uzel...Ve výsledku jsem přesvědčen, že se jedná rozhodně o zajímavý film, kterýbohužel více vsází na efekt, než na celkové logické vyznění...