Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Ztráta paměti

Ztráta paměti (2004)

Ztráta paměti je hodně zamotaný film, zdánlivě postrádající logiku a vyžaduje si nejedno zkouknutí. Ale při nejhlubší analýze se člověk může dostat k celému vysvětlení všech spojitostí ve filmu. Skvělý R.Phillippe, úžasné tempo se strhující hudbou v zádech a atmosféra, která nejednou nahání husí kůži.

Saw 4

Saw 4 (2007)

Pro mě je Saw IV nejlepším dílem celé série. Na ,,čtyřce,, miluju opravdu skvělé tempo, kdy divák nemá šanci vydechnout z důvodu, že ve filmu se nenachází žádné nudné dialogy a ani pro děj nedůležitá intermezza. Lví podíl na tomto skvělém tempu mají prostřihy jednotlivých scén (tento efekt se objeví několikrát za film), kdy se obraz ,,přeleje,, z jedné scény do druhé. Skvělá hudba, která je jednoznačně nejlepší ze všech dílů. ,,Čtyřka,, nám dále nabízí mnoho flashbacků, které opět dokreslují osu příběhu, a zároveň, které posouvají tuto osu do dalších dějových rovin. A ani ,,čtyřka,, se nenechá oproti minulým dílům zahanbit závěrečnou pointou. A v neposlední řadě mě potěšily skvělé výkony T.Bella, S.Pattersona a B.Russell.

Vřískot

Vřískot (1996)

Pro mě to byl první z hororových filmů, kde nějaký psychopat vraždí v masce (ve vřískotu nejlepší maska ze všech podobných žánrových filmů) mladé studenty. Všechny tři díly byly stejně kvalitní a nabízely mnoho krve, která tekla proudem nejen z řezných ran od maskovaného šílence, který byl na konci filmu vždy demaskován a dal tak odpověď divákovi na otázku, kdo by se za maskou asi tak mohl skrývat. S bravurou zvládnutý horor, který položil základní kámen mému nadšení pro slash horory.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Jeden z mých TOP filmů. Výborně ztvárněná viktoriánská doba, skvělý gradující příběh o rivalitě dvou kouzelníků a o tom, čeho všeho jsou schopni pro to, aby byli právě oni těmi nejlepšími kouzelníky své doby. Filmu nic nechybí, skvělé intriky, zvraty, tajemství, iluze, atmosféra, hudba, skvělý konec a úžasné herecké výkony H.Jackmana a zejména Ch.Bale.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Asi ani oba samotní neznámí režiséři (Jonathan Mackye Gruber, Eric Bress) neočekávali, že tento snímek se stane tak úspěšným. Hlavní role perfektně ztvárnili A.Kutcher a A.Smart. Oba jsou hlavními hrdiny příběhu, který je vystavěn na efektu motýlých křídel, který spočívá v myšlence, že pouhé jedno jiné mávnutí motýlých křídel v minulosti ovlivní celou následnou budoucnost. Film je obklopen krásnou, chvílema melancholickou i mrazivou atmosférou (i díky hudbě). Osudový dotek je také v neposlední řadě originální, překvapující a dá se říci, že dnes už i kultovní.

Vesnice

Vesnice (2004)

Společně se šestým smyslem jednoznačně Shyamalanovo nejlepší filmy. Takovou atmosféru, jakou Shyamalan v tomto filmu vybudoval - tak mysteriózní, pohlcující, strhující, chvílema strašidelnou, chvílema zase ponurou a nebo krásnou s nádechem fantasy, jsem viděl jen v málo filmech, které bych spočítal na prstech jedné ruky. Tuto atmosféru doplnily excelentní převleky ,,těch, o kterých se nemluví,, a také Vesnice obklopená hlídacími věžemi zahalených do mlhavého oparu, který umocňuje lesk ochranné žluté proti ,,těm, o kterých se nemluví,,. Devízou filmu je, že Shyamalan nasadil Vesnici hororovou masku, která se celý film tváří velmi jasně a čitelně, ale nakonec masku z tváře sejme a odhalí tak pravou tvář filmu. Tento film je buď milován a nebo nenáviděn. Já si vybral první možnost.

Identita

Identita (2003)

James Mangold natočil skvělý horror/thriller v čele s bezchybným Johnem Cusackem. Tento snímek je založen na standartních hororových efektech jen s tím rozdílem, že na konci přichází takové vyústění, které je velmi originální, trochu i dechberoucí a které určitě zvedá film ještě o úroveň výše. Vřele doporučuji těm, kteří se chtějí podívat na mrazivý thriller, který je načrtnut na hororovém podkladu a celkově dokreslen vynikající myšlenkou.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Když se podíváte na mé hodnocení časově posledních trháků (na přelomu roku 2008/2009) jako je např. Changeling, Gran Torino, RocknRolla, Slumdog Millionaire, Wrestler, atd..., tak vidíte, že otevřenou kritikou nešetřím a špatné hodnocení mi není zdaleka cizí. Ale Watchmen mě opravdu dostal... Nyní, krátce po návštěvě kina, jsou mé myšlenky spřeházené a roztěkané, ale i tak se budu snažit vypsat vše, co mě dovedlo právě k tomuto hodnocení....Ať už to byly nádherné vizuální i zvukové efekty či samotný originální příběh filmu. Také skvělý oldies soundtrack k filmu. Dále zvláštní (v tom nejlepším smyslu slova) atmosféra filmu, která mě naprosto pohltila po celou stopáž filmu, která má sice 160 minut, ale mě jako odpůrce dlouhých stopáží by bez problému sedla i delší. Příkladem brilantní scény bych uvedl např. rozjímání dr.Manhattana na Marsu o časové relativnosti - o fotografii, na které je zachycena minulost stejně tak jako prastaré světlo hvězdy (=minulost), které vidíme až v naší přítomnosti.... Ještě bych chtěl zmínit symbolické momenty ve filmu, které na mě udělaly dojem - ať už samotný začátek filmu, kdy na scénu přichází první zpomalený záběr, ve kterém se sklenička rozbijí o cedulku na dveří, na které je napsáno číslo pokoje.......ano, je to číslo 300 :-).....nebo prolnutí dvou kontrastních scén...v první milostný styk okořeněný vznešenou písničkou Halellujah (scéna symbolizující zrod nového života ve sladkém melodickém kabátu) hned v návaznosti na scénu, ve které kardiogram vypoví konec jednoho lidského života. Tato druhá scéna je ještě podtržena zvukem alarmu jako kontrast na píseň Hallelujah (scéna symbolizující konec života v nepříjemném tónu alarmu). Jeden z dalších aspektů vysokého hodnocení je několik akčních a zejména krvavých scén, které rozhodně nejsou lacinou podobou z béčkových filmů. Původní předlohu jsem nečetl, takže by se dalo říci, že na začátku filmu jsem byl naprosto nezasvěceným divákem a přesto můžu prohlásit, že děj rozhodně nebyl zmatečný, ani chaotický...Toto jsou ty nejhlavnější důvody, proč hodnotím za pět hvězdiček, které nedávám na potkání.......(A nikdy nezapomenu na ty krásné pocity, které jsem prožíval v kině při sledování Watchmenů během zrovna vypjatého vysokoškolského období)

Počátek

Počátek (2010)

...a co říci závěrem, nebo spíše k závěru?...snad jen parafrázovaně řečeno, že byl popřen výrok ,,A přece se točí..."

Interstellar

Interstellar (2014)

Do not go gentle into that cinema, Old age should burn and rave at close of movie, Rage, rage against the opponent of the Interstellar.