Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Publicistický

Recenze (9)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Jsem člověk, kterýmu stačí ke spokojenosti jen úvodní znělka, ta je sice až na konci, ale jinak super. Útok Wingů mě v každém díle dojme.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Dlouho jsem odolával, ale ten konec už jsem fakt nedal a pobrečel jsem si. Obzvlášť když na závěr přišla řada na vzpomínky pamětníků a i samotného hlavního hrdiny. Skvělý zážitek.

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

Moc jsem od toho nečekal, seriál jsem objevil na Streamu, kterej zakoupil od Anglánů časově omezenou licenci. Hned od prvního dílu mi ovšem bylo jasný, že tohle je naprostá pecka. Super hlášky, vtipné postavy. Škoda, že nebylo natočeno vícero dílů. Hlavní hrdina a jeho život mi pak v lecčem přišel podobný mně samému, je to dobře nebo špatně?

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Tak, předně bych chtěl zmínit, že ačkoliv jsem před mnoha lety hrával strategii Warcraft 3 a v současnosti si rád zahraji Hearthstone, kde se postavy z tohoto světa také vyskytují, tak nejsem žádný velký znalec příběhu a všeho okolo. Tudíž jsem se na film díval spíše jako nezaujatý divák, než jako nějaký velký fanda. A upřímně, od příběhu jsem asi čekal více. Fanoušky série určitě zaujme, ale mě přišel příliš obyčejný a předvídatelný, s nemnoha zvraty. Až moc se točil kolem hlavní myšlenky, kterou je brána mezi světy. Co se mi naopak líbilo, bylo to, že umíraly i hlavní kladné postavy, za což mají tvůrci u mě nejeden plusový bod. Výsostně totiž nesnáším, když hrdinové porazí milión protivníků, kteří je ani nemají šanci ohrozit. O efektech mluvit asi ani nemusím, ty jsou dost dobré, zaujaly kratší úseky POV scén z bojů, těch mohlo být vícero. Prostředek filmu postrádá tempo, které získá až na konci, ten je ovšem otevřený, aby se mohlo natočit dalších deset tisíc dílů, ostatně jako v každé podobné fantasy věcičce. Nemusel jsem ani typická klišé o přátelství, lásce a podobně, která zazněla z úst několika protagonistů. Sečteno a podtrženo se ale jedná o jeden z lepších fantasy filmů poslední doby.

plakát

Pravda o lvech (2011) (TV film) 

Velmi zajímavý dokument, překvapilo mě hned několik faktů. Například to, jak lvi dokážou při srážce s jinou smečkou odhadnout svou šanci na úspěch v boji na základě toho, kolik členů proti sobě stojí, nečekal bych, že tyto šelmy dokážou počítat. A v neposlední řadě jsem také hrdý lev znamením v horoskopu, takže o to více mám tato zvířata raději.

plakát

Ano, trenére! (2015) (pořad) odpad!

Náhodou jsem si vzpomněl na tento pořad, který už dávno upadl v zapomnění, ačkoliv tomu není tak dávno, co průkopník slavných termínů "tataráček" a "štěstíčko" Franz Straka hvězdil na našich obrazovkách. Po doporučení Ano, trenére! kamarády, stejně oddanými fotbalu jako já, jsem se uvolil podívat se, i když cokoliv z produkce Primy se mi hnusí více než procházka po Hlaváku. Bohužel jsem zvládl pouze zhruba deset minut z prvního dílu a pak to vypnul. Kombinace vyhaslého trenéra a vidláckých parodií na fotbalisty ovšem nepochybně pobaví pár českých domácností, taková už je naše úroveň. Já však radím, ruce pryč v rámci zachování si mentálního zdraví.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Průměrnost z filmu sálá každým cálem, ale jak již bylo mnohokrát zmíněno, pokud nečekáte moc, tak je to celkem ucházející a dá se to přežít. Chvilku jsem se i bavil, ale i na můj vkus tam bylo moc nesmyslů, třeba bůh Re s plamenometem. Konec je šíleně předvídatelný a nechápu, jak to někoho ještě může bavit. To opravdu mají všichni potřebu chodit na filmy, které skončí dobře a hlavní hrdinové zpočátku jakoby nemají šanci, ale pak zvítězí bez ztráty kytičky?

plakát

Deadpool (2016) 

Už z ukázek bylo jasný, že tohle bude prostě pecka. No a taky se to potvrdilo. Příběh není sice kdovíjak originální, ale o to vůbec nejde, celý je to postavený na hláškách a v téhle disciplíně Deadpool jednoduše kraluje. Vyhlašuje cokoliv od Beckhama přes Limp Bizkit až po vlastní péro, o kterém toho uslyšíte docela dost, ale to neva, vždyť kdy jste naposledy ve filmu od hlavní postavy slyšeli hlášku "Dneska si vyhoním!"? Od počáteční akce se děj vrací zpět do doby a ukazuje, jak to celý vzniklo. Tvůrci si dělají prdel taky sami ze sebe, moc sympatickej přístup, vidět je to už v úvodních titulkách, kde se sami nazývají kokoty. Další podobné narážky na sebe nenechají dlouho čekat a třeba ta s tím, že to vypadá, jako kdyby studio nemělo peníze na více X-Menů, to jsem padal smíchy z křesla. Soundtrack je libovej, tady fakt není co vytknout, akorát ten konec byl trošku předvídatelnej, mohlo to skončit stylověji.Deadpool pod maskou nevypadá moc hezky a ohledně jeho vzhledu se objeví také hezkých pár vtipů, jeden sem prostě musím hodit, beztak byl už v traileru, takže vás o nic neochudím. Protože tahle hláška, to je čistá genialita, už dlouho jsem se takhle nepobavil. Jo a po závěrečných titulcích je super scéna, takže na hajzl s litrovou kolou v močáku sprintujte až po ní, stojí za to! "You look like Freddy Krueger face-fucked a topographical map of Utah."

plakát

Osm hrozných (2015) 

O filmu jsem se dozvěděl celkem pozdě, bylo to až těsně před premiérou, ale hned od prvního zhlédnutí traileru mi bylo jasný, že tohle prostě musím vidět. Podobnejch filmů moc nevychází, klidně řekněme westernů, i když úplně typický představitel tohoto žánru to rozhodně není. Ale to je fuk, je to super žrádlo (Samotný jídlo nic moc, sýrovej popkorn poprvé a naposledy, je šileně slanej. Slanější než klasickej slanej.). Každěj asi ví, jak to ve filmech od QT chodí, takže to netřeba popisovat hlouběji. Ja sám, jakožto jedinec s psychopatickými sklony, jsem si záběry na rozlétající se mozky a uřezané končetiny užíval, avšak plně chápu, že ne každý by mé nadšení sdílel. Film je rozdělenej do pár kapitol, mezi kterými jsou pauzy na doplnění tekutin. Já bych tam ty black screeny necpal, ale působí to celkem fajn. Začíná to logicky poznáváním postav, po vyvrcholení děje se vracíme trochu retrospektivně, abychom pochopili celou zápletku. Osm hrozných, teda vono jich vlastně osm není, je tam ještě jeden borec navíc, kterýho asi nepočítají, protože není dostatečně hroznej. Hmm, i když.. Hroznej? Jak se teď nad tím zamýšlím, ten překlad není nic moc, na tom se zase nějaký prase vyřádilo. Lepší by bylo "Osm nenávistných", kde si můžu stěžovat? Tak teda zpátky, všichni borci jsou super. Šerif ze začátku vypadá jako šílenej přizdisráč, ale pak se taky rozjede a nakonec je jeden z nejlepších. Kat od začátku skvělej a to by bylo, aby nevedl starej Sam. Tomu to zase sedlo luxusně, hláškuje, dokonce i o svém mužství. Z jeho hlasu jsem stříkal, prostě legenda. Trochu mi bylo líto všech těch týpků ke konci, ale čím víc kečupu, tím lépe. Tohle se prostě musí vidět, pro mě jeden z nej filmů poslední doby. Jestli se o Revenantu mluví jako o jasném vítězi všech ocenění, tak nevím, co by mělo dostat tohle. Soráč Leo, vousy a medvěd na tohle jednoduše nestačí, to je dílo génia. Spáčilová tomu dala 65%, však on ji Ransdorf dole drží místo. Jo a na Flóře mají pěkně malý plátna, zlatý naše Letňany. Toť asi vše.