Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Deadly Class (2018) (seriál) 

Vhoďte do jednoho kotle Alana Moora a Chucka Palahniuka, přidejte nějaké to filozofování a teenage nihilismus, okořeňte osmdesátkama – a vznikne vám tohle. Parádní komiksová adaptace, která nešetří krví a retro pulpem a ve které jsou všechny postavy právě tak zvenku drsné a zevnitř zranitelné, jak byste si od středoškolských zabijáků jen mohli přát. Moje nová srdcovka.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Film, ve kterým mužská emancipace vypadá tak, že se hodně a dlouze mlčky a mužně trpí (protože říct nahlas někomu něco do očí by asi bylo málo mužný) a sem tam se ženskejm nadává do „krav“ a „držhub“. Btw z čistě filmařskýho hlediska bych uvítala míň dlouhých poetických záběrů a víc normálního filmu, ale pak by to mělo tak hodinu, žejo.

plakát

Super Cyklón (2012) odpad!

Jedna hláška z filmu za všechny: „Pokud uslyšíte hrom, buďte opatrní, mohl by vás zabít blesk.” :-))) Nej. Lep. Ší.

plakát

Ano hi mita hana no namae o bokutači wa mada širanai. (2011) (seriál) 

Představte si to jako Beverly Hills, akorát na začátku Kelly umře, takže jsou všichni smutný, pak se vrátí jako duch, takže jsou všichni šťastný, no a na konci se kolektivně brečí.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Aby film fungoval, mohl se vydat v zásadě dvěma směry: 1. vystavět kolem seriálového Blaníka skutečný filmový příběh, nebo 2. pojmout film jako dokumentární satiru předvolební kampaně. Tvůrci si bohužel nevybrali ani jeden. Blaníkovi jako filmu chyběl lépe budovaný příběh a postavy (a je to škoda, objevila se v něm řada filmových momentů, které bohužel zůstaly nevytěženy - jako například hlavní „padouši” a jejich únos, zrada lobbisty, Blaníkovo morální dilema apod.). Ale v pohodě, i pokud Blaník nefunguje jako film, může fungovat alespoň jako dokumentární satira, žejo? No tak bohužel ne. Místo aby se Tonda Blaník účastnil kampaně a sledoval, jak budou skuteční lidé reagovat, nechal to raději komplet na scenáristech a zůstal v zajetí epizodických gagů založených většinou na tom, že „Tonda mluví sprostě, haha”. Jako seriál dobré, jako film nepochopitelně nadhodnocené.

plakát

Není vždy svátek (2014) 

Jaký jiný by měl být film o stáří než takový, abyste si ono stáří s hlavními hrdiny naplno a doslova fyzicky vytrpěli? Ano, budete trpět. Ano, budete režiséra proklínat. Ano, zřejmě to do konce nedáte. Ale pokud to dáte, tak kromě toho, že na sebe budete pyšný, tak za sebou budete mít film, ve kterém je obsah s formou v takové symbióze, až to diváka skoro bolí.

plakát

Píseň písní (2015) 

Kdybyste si zašli na promítání jakože atmosférických fotek a pustili si k tomu nějaký ty pěkný písničky, vyšlo by to v zásadě nastejno. Vizuálně pěkný, ale celý tak nějak samoúčelný.

plakát

Nenasytná Tiffany (2015) 

Jeden z nejlepších českých filmů posledních let. Skvělá žánrovka, která je zároveň uvěřitelnou sondou do života nejnižší společenské vrstvy, ovšem bez toho, že by sklouzávala k laciné společenské kritice. Skvělé herecké výkony, z nichž vyzdvihuju hlavně Nohu a Panznera, kteří jsou coby pouliční vágusové naprosto uvěřitelní. A v neposlední řadě je to fakt vtipný :-)

Ovládací panel
4 body