Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Snímek jsem viděla nesčetněkrát a patří stále na první místo mých oblíbených. Dle mého názoru zatím nejlepší ztvárnění Sweeneyho, tato stará Londýnská legenda přesně tohle potřebovala- Burtona, který jí dodal lesk. Morbidní, vtipné, ukrutně stylizované a vizuálně úchvatné. Překvapily také pěvecké výkony hlavních postav.

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Geniální animovaný film, který mě okouzlil především svým černým humorem v podobě morbidních situací a ještě lepších hlášek, jež jsou plné sarkasmu a ironie. Dalším plusem je rozhodně působivý příběh, který je zároveň melancholický a humorný. Výborná je také atmosféra, která je ještě více umocněna zajímavých výtvarným zpracováním.

Absolvent

Absolvent (1967)

Zajímavý film, který nutí diváka neustále přemýšlet nad tím co běží hlavou hlavního hrdiny. Krásně komponované záběry plné významů, které účelně ozvláštňují a posouvají děj, stejně tak symbolika generační revolty, která je nenásilně vpletená do působivého milostného příběhu, takže nic nebrání tomu nechat se pohltit a prožívat ho s postavami. O skvělých hercích se ani není třeba rozepisovat stejně tak jako o hudbě, která úžasně podtrhuje atmosféru. Krásný film.

Americká krása

Americká krása (1999)

Výborné drama, v kterém oceňuji množství rozmanitě vykreslených charakterů, jejichž osudy se dějově proplétají. Celý děj plyne poklidným tempem a je založen pouze na zmíněných charakterech bez výrazných zvratů. Nicméně je završen strhujícím závěrem, kde se všechna tajemství odkrývají v podobě nečekaných zvratů a odhalení. Zkrátka řečeno geniálně vypointovaný závěr je to nejlepší z celého filmu.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Bezesporu nejlepší práce porevoluční éry. Nejenže popisuje dobu kolem komunismu ale také život v "normální" rodině. Film, který mám čím dál raději a vždy v něm objevím něco nového. Film, který nestárne ale roste!

Casablanca

Casablanca (1942)

Nestárnoucí, klasika všech klasik. Kdo neviděl neuvěří. Film, i když natočen téměř v jednom domě, je působivý, vystihuje lidské osudy, zoufalství. Téměř realisticky vykresluje, jak válka zasahuje do osudů lidí, i když občas nad zásahy osudu je třeba trochu přimhouřit oči. Přimhouříte je a barvy se najedou vytrácejí, vidíte před očima obraz, černobílý obraz a jste rázem v Casablance za druhé světové války.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Výborná klasika, nezapomenutelné scény, strhující děj, dokonalé dialogy. Herecké výkony ústřední dvojice famózní. Snímek při, kterém bez jakéhokoliv studu, zábran a dlouhého rozmýšlení divák drží palce záporným postavám.

Jízda

Jízda (1994)

"Jsou cesty hlavní, po kterých jezdí zločinci a policajti. A jsou cesty vedlejší, těmi pojedeme my." Pro všechny svobodné duše! -je tenhle snímek postrčením k tomu vzít káru a jen tak vyrazit někam, kamkoliv. Film, na který se můžu dívat kdykoliv a kdekoliv. V létě protože ho dokonale zpodobňuje a v zimě protože mi taaaak moc připomíná léto.

Ples upírů

Ples upírů (1967)

Bezesporu nejpovedenější upírská parodie. Poctivá, inteligentní, groteskní a profesor Abronsius nemá chybu. A konec? Ohromující!

Lotrando a Zubejda

Lotrando a Zubejda (1996)

Jedna z nejkrásnějších a nejmilejších českých pohádek. jako malá jsem tuhle pohádku zbožňovala a nic se na tom nezměnilo ani po letech. Zásluhu má samozřejmě vyšperkovaný děj, který do sebe zapadá tak, že i po několikátém zhlédnutí nenudí a humor hraničí až s genialitou... no až se mi z toho Svěrá srdce.