Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Biografie (6)

Vlastimil Čaněk (herec)

04.12.2016

V 50. letech vystudoval Vlastimil Čaněk herectví na JAMU. Hrál v několika divadlech, kde se vždy na pár let zdržel. Účinkoval v Uherském Hradišti, Mladé Boleslavy, Kolíně, Kladně, Hradci Králové, nebo v Pardubicích. Před kamerou se objevoval převážně v malých televizních rolích jelikož jeho činnost byla v 70. letech omezena.… (více)

Jan Hyhlík (herec)

04.12.2016

Jan Hyhlík se narodil v roce 1945 v Praze. Herectví vystudoval na pražské DAMU. Jeho herecká cesta vedla přes divadlo Večerní Brno, Kolín, Hradec Králové a Pardubice, kde přes dva roky působil i jako ředitel. Dlouhá léta spolupracuje s Českým rozhlasem Vltava a svůj hlas také velice rád propůjčuje audioknihám. Diváci ho mohou… (více)

František Dominik Staněk (herec)

08.10.2016

František Staněk se narodil v Mariánských Lázních. Už během studií personalistiky a marketingu psal krátká literární díla až se následně rozhodl vystudovat herectví.Byl členem uměleckých souborů v několika českých divadlech (ve Zlíně, v Mladé Boleslavi, ...). Vždy v nějakém divadle pobyl dvě sezóny, ale usadil se až v Hradci… (více)

Filip Richtermoc (herec)

08.10.2016

Filip Richtermoc objevil svou zálibu v literatuře už během studiu na gymnáziu. Účastnil se řad literárních a dramatických soutěží. A když po maturitě vyhrál konkurz v Horáckém divadle v Jihlavě, jeho herecká dráha byla zpečetěna. Později byl přijat na JAMU a zároveň hostoval v Národním divadle v Brně. V roce 1995 nastoupil do… (více)

Jiří Zapletal (herec)

05.08.2016

"Co je sláva, nevím - nepoznal jsem ji." Jiří Zapletal je členem uměleckého souboru Klicperova divadla v Hradci Králové od sezony 1991/92. Diváci ho mohou vidět ve Figarově svatbě v roli hraběte, ale i v řadě dalších hrách: Jedlíci čokolády, Velká mořská víla, Koule. V televizi ho můžeme potkávat především v seriálových rolích.… (více)

Jan Bílek (herec)

05.08.2016

Jan Bílek absolvoval katedru loutkářství na pražské DAMU. V letech 1977 - 1995 působil divadle Drak v Hradci Králové jako člen souboru, ale i jako spolutvůrce řady inscenací. Později také založil Bílkovo kratochvilné divadlo. Jako autor i jako režisér spolupracoval s řadou českých loutkových divadel a společností: Malým… (více)

Reklama