Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (216)

plakát

Skřítek (2005) odpad!

Pamatuji si na tu dobu, kdy film mířil do kin. Plakáty na každém rohu, aby se šli lidé podívat na novou českou komedii. K jejich zklamání došlo až při sledování filmu, kdy zjistili, že jde o novodobou grotesku, která si humor spíš vynucovala. Filmu jsem se snažil přijít na chuť několikrát, ale nejde mi to. Scénáristiky nikterak zajímavý počin. Jenom skřítek z konopí, který se tu a tam mihne se svým duhovým kouřem.

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) 

Lidová komedie, která potěší každého správného čecha. A kde kdo v tom pozná lidi ze svého okolí. Příjemná oddechovka.

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

První půl hodinu jsem čekal na to, až porozumím tomu, o čem to je. Ke konci jsem si potom začal uvědomovat, že ve filmu je spousta scén i momentů navíc a nemají žádný vliv na hlavní zápletku, pokud se to tak dá nazvat. Film se přesto dal příjemně sledovat, ale podruhé bych to už neudělal.

plakát

Demons (2016) (studentský film) 

Vázne to ve všech směrech. V komplikovaném a nesrozumitelném scénáři, který je nesrozumitelně natočený a zpracovaný. Kostýmy, lokace, rekvizity, postavy ... to vše neodpovídá době, ve které se příběh odehrává. A do toho tam dostanete profláklý hudební podkres - písničku, kterou zná každý a film vám to naopak zabíjí - stejně jako u předchozích filmů. V neposlední řadě samotné téma začíná být na dnešní dobu už poněkud passe.

plakát

Paranormal Abduction (2016) (studentský film) 

Natočit tento žánr je těžší, než by se mohlo na první pohled zdát. O to víc, to musí potom fungovat. Kamera nebyla úplně zlá, líbil se mi i úvod, který nás vtáhl rovnou do dění. Nicméně to jde odnikud nikam. Bez jakéhokoliv srozumitelnosti. A k tomu podivné chování hlavní postavy. Vázne to tu především scénáristicky.

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Zajisté dobré téma. Po příběhové stránce to posoudit nemohu, protože neznám tak detailně období Lucemburků, nicméně věřím, že mnoho situací mohlo mnoho lidí šokovat, v jakém světle se tyto, pro nás čechy, významné osobnosti představují v tomhle filmu. Čekal bych ale, že si s tím tvůrci dají víc záležet, a že uvidíme něco, co nás dostane do kolen. Je to klasický podprůměrný film od České televize. Ani nevím, jestli to vyčítat tvůrcům, nebo právě zmíněné televizi.

plakát

Dominion (2015) (amatérský film) odpad!

Do jisté míry chápu hodnocení některých uživatelů, kteří tuto hru asi znají, a které potěší jakékoliv zpracovaní. Ale zase trochu vážně a nalijme si čistého vína. V první řadě - pre-produkce. Tu hru neznám. Nicméně film je jiné médium a musí se podle toho k tomu taky tak přistupovat. Nejvíce mi vadil šílený zkratkovitý děj. Pokud takový měl být, mělo to být udělané trochu důmyslněji a třeba lépe podpořené hudbou. V druhé řadě - produkce. Je vidět, že máte k dispozici kvalitní techniku, měli jste i dobré kostýmy a celkem i šikovné lidi (kteří to mohli ale zahrát ve výsledku líp). Nicméně to nestačí. I přes dobrou technickou výbavu se nepodařilo pořídit lepší záběry, než které pořizují děcka v prvním ročníku kinematografie na střední škole. Tudíž obrazová složka padá a už tu je postprodukce, která nemá co zachraňovat. Tuna stmívaček a rozstmívaček, barevně nezajímavé, zvuk spíš špatný a tím fontem jste to zabili. Ten znám především od cimrmanů, kam se hodí, ale sem fakt ne hele. Po grafické stránce i samotný film odpovídá plakátu. A proč vůbec takovou kritiku? Chápu, že každý nějak musí začít, nicméně pokud se autor prezentuje tím, že si video-tvorbou už vydělává, tak bych očekával jistou úroveň v jeho řemesle. Příště to bude třeba lepší.

plakát

Journey of the film (2015) (studentský film) 

V první řadě je to šíleně dlouhé. Je to hlavně díky hudbě, která vystartuje hned od začátku a stejné tempo si uchová až do konce. Nikam nespěje. Nic tam negraduje. Přesto je to ale hezky sestříhané a záběry také nejsou špatné, i když by si to zasloužilo víc celků, než detailů. A potom ještě, nevím do čeho bych to zařadil. Reklama? Reportáž? Nebo to má mít jenom vtip? Ve výsledku ač to obsahovalo spoustu situací, tak se nic neřeklo a divák neví, k čemu mu bylo něco takového vidět.

plakát

Fall (2016) (studentský film) 

Babo raď, jak tohle hodnotit. Obrazově to není vůbec špatné. Tam si zasloužíte pochvalu ale co ten scénář? Tam jste to pohnojili na plné čáře. Já nemám páru o čem to bylo. Můžu si to jen domýšlet. Je to škoda.

plakát

Dream (2016) (studentský film) odpad!

Tak ruku na srdce. Plakát je úžasný a něco úžasného jsem čekal. Ale tohle je málo zatím. Všechno je strojené a dělané jenom jako + přidané černé pruhy nahoře a dole, přičemž po stranách je vidět obraz pokračující za nimi a příliš velké množství warp stabilizéru taky škodí.