Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (216)

plakát

Shame (2016) (studentský film) odpad!

Lívio Havlíčková, zaprvé, proč je to v angličtině? A když už je, tak pro u toho aspoň nejsou titulky ve slovenštině, či češtině? A za druhé - že je něco experiment, neznamená, že to může být odbyté.

plakát

Popster (2015) (studentský film) 

Kamerově pěkné bezesporu. Po dějové stránce jsem tomu nerozuměl a vzhledem k tomu, že se tam vůbec nemluví, mě to v tomhle podání začalo trošku nudit.

plakát

Čertův mlýn (2014) (studentský film) 

Co si budeme povídat. Úplný pohádkový zázrak to není, ale dostala mě obrazová stránka filmu, která je chvilkama fakt lepší než u televizních i některých filmových pohádek v současnosti. A velké překvapení, že se i mezi mladými někdo konečně pustí do takového obtížného žánru.

plakát

Hodný dinosaurus (2015) 

Paskvil. Člověk by čekal, že když se toho ujme disney a pixar, že to bude za něco stát. Ale tohle je už třetí animovaný film od pixaru v poslední době, který mě fakt znechutil. Opět depresivní děj, ze kterého akorát budou děti ještě několik dní brečet ze spaní. Není to pohádka pro děti. Mnohonásobně víc zde převažuje negativní nálada nad pěkným pozitivním pohádkovým světem. Smutný je to zas od začátku až do konce, jak posledně "V hlavě" (též od pixaru) a už mi přijde, že tam pracuje banda idiotů, kteří neznají základní specifikum dětského filmu. Během celého filmu jsem se pousmál možná tak třikrát. Není to pohádka, není to komedie, je to "sociální drama" a dětem bych to už nepustil. Víc od pixaru už vidět nechci. Pokud bych měl říct něco pozitivního k tomuto filmu - snad jen pěkné animace a pěkně zpracované prostředí.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Řekněte mi někdo, jak hluboce musí ještě Český lev klesat, aby rozdával ceny takovýmto filmům. Mně tohle ke kvalitnímu dramatu nestačí. Když se podívám na českou filmovou tvorbu, najdu tam mnohem zdařilejší práce než drogy a jehly, které poslední dobou Českým lvům kralují.

plakát

Řachanda (2016) 

Je to celkem natočené pěkně. To ne, že ne, i když mě zajímá, proč na mnohým záběrech měly postavy ufiknutou hlavu. Ale odcházel jsem z kina spíš zklamán. Hlavním postavám jsem nefandil, spíš to jsou záporné postavy. Přičemž zlo a dobro tady taky nejsou moc jasně definovány. Asi po půlce filmu jsem si říkal, o čem to vlastně je a na konci jsem zjistil, že nedovedu rozumě převyprávět příběh. Chvilkami mi přišlo, že to na sebe nějak moc nenavazuje a měl jsem v tom trochu bordel. Líbila se mi hudba i herecké výkony, ale je to taková nějaká spatlanina.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Tohle má do dokumentu trochu daleko. Film je zkreslující. Nedává prostor k reakcím. Je to jenom přehlídka asi tří kritiků Babiše a Babiš na konci čučí jak puk, když mu pustí výpověď těchto asi tří lidí aniž by měl vždy možnost v průběhu filmu reagovat. Jestli to o něčem má být, tak je to hluboce skryto. Nudilo mě to.

plakát

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015) odpad!

Tohle je tragédie. Předchozí díly celkem v pohodě. Především první. Ale tohle je moc. Především to popírá žánr samotný.

plakát

Nejkrásnější hádanka (2008) 

Nejkrásnější hádanka je pro mě zatím nejkrásnější česká pohádka v tomto století. Troškovská a neuvěřitelně krásně česká pohádka. Líbezně barevná s překrásnými lokacemi i kostýmy a laskavým humorem.

plakát

Husí kůže (2015) 

Takové trošku další Jumanji. Ale to se tak posuzovat nedá. Mně se to líbilo. Fajn příběh propletený dobrým situačním humorem.