Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (183)

plakát

Ozark - Season 3 (2020) (série) 

Líbí se mi to čím dál tím více. Rozhodně to má vzestupnou tendenci. Jen tak dál.

plakát

Ďábel od vedle (2019) (seriál) 

Fantastický dokument, který jsem zkouknul na jeden zátah. Zvěrstva proti lidskosti se musí trestat za všech okolností a v každém věku. A monstra mají právo na obhajobu. V tomto případě byl obhájce Sheftel terčem útoků židovské komunity, ale zhostil se svého úkolu s židovským humorem. Patří k velice zajímavým postavám dokumentu. Další zajímavostí je nespočet fašistických zločinců, v pohodě žijících v USA jen proto, že byli anti-komunisté a podíleli se na vývoji zbraní hromadného ničení. Netflix opět odvedl vynikající práci.

plakát

Špión, který spadl na Zem (2019) 

Zajímavý, i když zbytečně dlouhý dokument o špiónovi Ashrafu Marwanovi. Egypťanův život byl jako z pohádky. Úspěšný voják si vezme krásnou dceru egyptského prezidenta Nassera (nejpopulárnější prezident, přezdívaný Božský) Po té se dá do diplomatických služeb Egypta, a podle izraelitů se po smrti milovaného Nassera, stává špiónem Mossadu. V dokumentu vystupují bývalí agenti obou stran. Jedni tvrdí, že Marwan byl vždy oddaný své rodné vlasti, druzí zase že byl vždy izraelským špiclem. Nejvíce pravděpodobná, podle dokumentu, je teorie Ronnieho Erdberga spisovatele co se Marwanem celý život zabýval, že Ashraf byl dvojitým agentem. V dokumentu uvidíte dobové záběry, rozhovory lidí co agenta znali, telefonní záznamy apod. Nevyřešená je i Marwanova smrt. Buď byl vyhozen z okna londýnského domu nebo spáchal sebevraždu. Jestli jste do problematiky a historie špionáže totálně zažraní, přidejte si hvězdičku.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Nechápu kladná hodnocení. Pro mě další katastrofa. Další film o ničem. Totální festival nudy. Bez invence, bez nápadu, humoru. Bez děje. Tarantinovi dávno došla šťáva. Poslední film co se mi líbil byl Kill Bill. Po Bastardech, Djangu a Osmi hrozných další totální zklamání. Dávám hvězdu za vynikající soiundtrack a hvězdu za výpravu.

plakát

McMafie - Epizoda 1 (2018) (epizoda) 

Největší slabinou seriálu je nemastný neslaný James Norton. Jinak velice dobrý start seriálu o mezinárodním zločinu bílých límečků. Děj se zaměřuje na problematiku ruských oligarchů, kteří pod Putinovým tlakem opustili Rusko a usadili se ve Velké Británii, kde jsou trnem v oku pro celou společnost. Tvůrci si nebrali žádné servítky a ukázali přímo na ruské židy, kteří se usadili po celém světě s nakradenými penězi z bývalého Sovětského svazu. První díl je velice věrohodný.

plakát

Narcos: Mexiko - Camelot (2018) (epizoda) 

Souhlas s Tronem. Na rozdíl od kultovních Narcos je začátek pomalý a nepřehledný. Všichni Mexičani jsou si podobní, tak jsem v tom měl trochu zmatek. Ale dávám seriálu šanci. Třeba se to zlepší.

plakát

Narcos: Mexiko - Kmotr (2018) (epizoda) 

Všude se točí prachy a s nimi korupce. Kiki nesnáší to nic nedělání a na vlastní pěst se nechá zaměstnat na marihuanových plantážích. Korupce a spousta prachů má však jeden problém...Ne každý ho unese. A to je také problém seriálu Narcos - Mexico. Všichni zde mají své ego a své bratrance.Takže se zabíjí navzájem. Postavy jsou nepřehledné a každý si pod vlivem ega dělá co chce. Proto jsou Narcos s Escobarem o dvě třídy lepší. Pablo měl vše pod kontrolou a kromě policie a FDA měl jednoho úhlavního nepřítele. V originálních Narcos je policie a vládní činitelé také zkorumpováni, ale ne do takové míry jako mexická policie. Kikiho účast na pátrání nemá žádný efekt, protože se jeho nadřízení řídí heslem "Podívej se my jsme tady hosti a místním se nelíbí, když se jim hrabeme v kredenci": Tři hvězdy.

plakát

Narcos: Mexiko - Kolumbijská spojka (2018) (epizoda) 

Kikiho manželka dostává výstrahu. Amící uzavřeli skoro všechny cesty na Floridu a je s tím třeba něco udělat. Felix se rozhodne, že bude převážet přes Mexiko i kokain. Ale to je úplně jiná liga a úplně jiné prachy. ˇHezké je že se vrátili do seriálu starý známí z Narcos. Scéna s Escobarem patří do těch smyšlených. Pablo Mexičany totálně nenáviděl a za žádných okolností by s nimi nespolupracoval.V realitě by byl Felix a jeho milenka dávno zastřeleni za dohodu s bratry z Cali.. Nicméně z dramatického hlediska, je scéna mezi Escobarem a Felixem s hrochy efektivní. Díly jsou více zajímavé, když jsou komentovány vypravěčem. Čtyři hvězdy.

plakát

Narcos: Mexiko - Legenda (2018) (epizoda) 

Frajer 42 to nemohl okomentovat lépe. Také se těším na další sérii. Nicméně na originální Narcos to nemá.