Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (51)

plakát

Mlha (2005) 

Nejsem velký příznivce hororů, ale tento film se mi líbil. Dost mě překvapuje jeho mizerné hodnocení, a zejména výrazně horší hodnocení proti původnímu filmu. Mě se naopak líbilo civilní provedení, kdy to nebylo celé jen jeden dlouhý útěk, ale naopak se přepíná atmosféra strachu a poklidného městěčka. A pozitivně naopak hodnotím, že film není založen na přehlídce vizuálního hnusu rozpadlých těl, ale víc pracuje se strachem a monstra jsou jen naznačena z mlhy. V tomto navazuje na staré horory, které také pracovaly s atmosférou, a ne jak béčkové horory s 80. let s latexovou maskou a umělou krví.  V ději je bohužel pár nelogičností (a nemyslím náhod, jak si tu již někdo stěžoval, ale opravdu věcných nelogičností v příběhu). Je to škoda, protože jinak je film velmi dobře udělaný jak po vizuál, tak trikové stránce a příjemně vypráví příběh.

plakát

Scooby-Doo a duch čarodějky (1999) 

Jeden z nejlepších filmů Scooby Doo. A první v kterém jsou Hex Girls. A také výrazně nejlepší. Hex Girls v něm mají velmi příjemnou podobu holek, co baví rock a na čarodějnice si hrají jen kvůli image, a na srdci mají spíše ekologii než dekadenci. Naopak v posledních sériích je mění na úplné cvoky do všeho šíleného a temného. K filmu vznikl i soundtrack, kde je víc nahrávek. Jako autorky jsou na něm uvedeny Hex Girls, i když jedna z písní je např. z pohledu Velmy.  Škoda, že byl zrušen plánovaný spin off s Hex Girls, a dokonce nyní již i nový film scooby doo s nimi, který byl již v pokročilé fázi výroby, a přednost dostala výroba druhé série Velmy.

plakát

Štěně jménem Scooby-doo (1988) (seriál) 

Série mě velmi mile překvapila. Je jiná, ale zábavná. A  vhodná i pro menší diváky, na rozdíl např. od Záhad s.r.o. Navíc je fajn, že v některých dílech jsou 2, či dokonce i 3 samostatné příběhy:-) Uplně super je Zrzek Hering a Sluha - škoda že nejsou i jinde, respektivě škoda, že na tuhle sérii se nenavázalo. Trochu podobná přehnaně komixová, která si umí dělat legraci z vlastních klišé, je i nová série Be cool scooby doo, i když vizuálně slabší.

plakát

Co nového Scooby-Doo? (2002) (seriál) 

Za mě nejlepší série - spolu s úplně původním Scooby doo na stopě. Skvělá vizuálně i dějově. Je v ní i několik hostů, ale jsou organicky zařazeni do děje - není to násilné jak ve Scooby doo, hádej kdo je tu.

plakát

Škola základ života (1938) 

Nejlepší ze všech tehdejších studentských komedií (dle mého názoru i výrazně lepší než Cesta do hlubin študákovy duše). Bohužel i dnes stále aktuální, jelikož se toho v našem školství za posledních 90 let mnoho nezměnilo.

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Narozdíl od jiných budovatelských filmů tento hodnotím kladně. Proč? Protože oslavuje lásku, radost ze života a dobré lidi. A narozdíl od jiných dobových filmů vám nikdo netvrdí, že ti hodní jsou soudruzi dělníci a ti zlí všichni ostatní. Film je sice budovatelsky nadšený, ale není propagandistický, ani nešíří nenávist.

plakát

Ledové království (2013) 

Jedna z nejlepších disneyovek. Výborně zpracovaná výtvarně i huděbně. Dokazuje, že děti lze upoutat i klasickou pěknou pohádkou. Narozdíl od jiných se nesnaží být za každou cenu cool a přesto zisky z ní dokazují, že se líbí víc, než cokoliv jiného.

plakát

Anča a Pepík (2017) (seriál) 

Výborně převedený komix do animovaného filmu. Navíc bych řekl, že se podařilo dodat tomu jistou atmosféru, kterou původní komix neměl. Přitom to zůstává velmi komixové. DOufám, že budou další série. Třeba Vodopád přízraků...

plakát

Chaloupka na vršku (2006) (seriál) 

Výborný večerníček, dnes i můj nejoblíbenější. Výborně zobrazuje nejen život v minulosti, ale i zdravé rodinné a mezigenerační vztahy, což je nadčasové. Roztomilý, výchovný a děti moc bací. A na rozdíl od celé řady předrevolučních, které jsou pro spoustu lidí nedotknutelné i dnes, není prolezlý ideologickou propagandou (jako např. Krkonošské pohádky, první série Jáji a Páji, Rumcajs atd.).

Ovládací panel