Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kult jak prase, pro mě stoprocentně. Tenhle seriál lidé buď nesnášejí a nebo bezmezně milují - podle mého názoru inteligentní člověk s dobrým vkusem se bude vždy řadit k té druhé kategorii. :)) Už teď vím, že tenhle seriál si rád pustím i po 20 letech a stále se budu maximálně bavit.

Temný případ

Temný případ (2014)

Hodnotil bych radši jen první sérii, k té druhé mám zatím docela neutrální vztah. Každopádně tu první dělá dokonalou jedna věc - Rustin Cohle. Takhle promakanej a špičkově zahranej charakter jsem snad ještě neviděl. Žeru jeho monology a filosofování o cyklickém pojetí času. Time is a flat circle.

Narcos

Narcos (2015)

Tak po shlédnutí 2. série zůstává mé hodnocení na maximum. Jednoznačně jeden z nejlepších seriálů posledních let. Doufejme, že další sezóna, která se bude zaobírat kartelem z Cali, minimálně udrží nastavenou laťku. Každopádně tahoun Wagner Moura a jeho charisma bude scházet - snad se s tím tvůrci poperou.

Báječná léta

Báječná léta (1988)

Hodnocení spíš z nostalgie - měl jsem štěstí, že tenhle seriál dávali na ČT 1 v době, kdy mi bylo cca stejně jako hlavnímu hrdinovi, což znamená, že jsem se s ním dokázal maximálně ztotožnit. :) Vlastně skoro srdeční záležitost. Shlédnutí posledního dílu byla skoro nejemotivnější chvíle dětství. :D Díky za to.

Most

Most (2011)

Seriál s perfektními postavami a výborným scénářem. Člověka to vtáhne a nepustí. Všechny díly jsem dal skoro na jeden zátah. Povinnost pro všechny fanoušky severských kriminálek. Mimochodem Saga Noren je rozkošně zvláštní. :)

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo (2011)

Tak pánové nastavili fakt černý zrcadlo naší západní společnosti. Těžko říct, která epizoda byla nejlepší, každopádně mám dva tajný favority (Patnáct milionů meritů a Lovná zvěř). Takhle propracovanou věc, která v některých případech až příliš realisticky ukazuje, jak nás svírají moderní technologie a totální bezohlednost, na obrazovkách jen tak nenajdete. Jasných pět hvězd a povinnost pro všechny, kteří se chtějí zamyslet nad současností a budoucností civilizace a hlavně člověka jako takového. Po 4. SÉRII - přechod seriálu do rukou amíků bych nehodnotil zase až tak špatně. Stal se víc "konzumní" a asi i stravitelnější pro širší publikum. Některé epizody drží úroveň, některé nejsou tak nabité jako v prvních sériích. Každopádně stále se jedná o špičkový seriál, který se vyplatí zhlédnout i opakovaně. Díky Charlie! Po 5. SÉRII - vývoj seriálu je znát a díl s Miley Cyrus je atmosférou a vyzněním chvílemi téměř na úrovni amerických teen komedií. Je to špatně? To je věc názoru, ale podle mě se spíše jedná o epizodu, která by měla přitáhnout i jinou (méně náročnější) skupinu diváků. To že série obsahuje znovu jen tři díly hodnotím rozhodně kladně, je to návrat k začátkům seriálu, kdy byla každá epizoda propracovaná, svým způsobem unikátní a jakákoliv část by mohla fungovat sama o sobě jako krátký film. Black Mirror ještě neřeklo poslední slovo a doufám, že se dočkáme pokračování.